Placinta Bogatului

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Placinta Bogatului

Mesajde Leila » 09/12/2007 09:09

Ingrediente aluat :

200 ml lapte
75 gr rama
25 gr drojdie proaspata (sau 1 plic drojdie uscata )
3 linguri fulgi de cartofi
375 gr faina
1 lingurita rozmarin macinat
10 gr sare

Umplutura :

4 cartofi
50 gr rama
300 gr. varza murata
50 ml ulei
300 gr kaizer
200 gr carnati afumati
200 gr smantana
2 oua
sare, piper

Faina , fulgii de cartofi , rozmarinul, sarea si rama se pun intr-un vas.
In 200 ml lapte caldut dizolvam drojdia si o adaugam la cele de mai sus . Se amesteca cu mixerul la viteza mica la inceput apoi se amesteca la viteza mare pana obtinem un aluat elastic si uniform.
Punem o folie de aluminiu intr-o forma rotunda si o ungem cu un pic de rama . Aluatul il intindem in asa fel incat dupa ce il punem in forma sa depaseasca marginile formei . Putem lua din aluat ptr o parte pentru ornat.
La umplutura procedam in felul urmator :
Cartofii se curata ,se taie bucati si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert ii zdrobim punem la ei 50 gr rama , 2 oua intregi piper macinat si eventual un pic de sare daca mai necesita . Lasam deoparte.
Varza murata o calim pe 50 ml de ulei .
Kaizerul il taiem cubulete sau fasii mai lungi, iar carnatii ii feliem .

Aluatul il asezam in forma unsa si punem peste un rand de pireu de cartofi. Peste randul de cartofi ,punem varza calita apoi, carnatii si kaizerul. Iar punem un rand de cartofi ,varza ,etc ,...., si ultimul rand va fi de kaizer.
Se trage pana spre mijlocul formei aluatul ,in asa fel incat sa ramana in mijloc o deschizatura . Se da forma cu placinta astfel pregatita la cuptorul pe care l-am incalzit inainte ptr cca. 30 minute si apoi se scoate si in deschizatura lasata turnam smantana. Se da inapoi la cuptor ptr. inca 15 minute la foc mic si se scutura tava de cateva ori sa intre smanatana bine in deschizatura.
Se serveste fierbinte cu un surplus de smantana cine doreste.
Fişiere ataşate
Picture 342.jpg
Picture 342.jpg (47.37 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 341.jpg
Picture 341.jpg (51.58 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 340.jpg
Picture 340.jpg (39.42 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 339.jpg
Picture 339.jpg (44.46 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 338.jpg
Picture 338.jpg (54.55 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 337.jpg
Picture 337.jpg (52.22 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 336.jpg
Picture 336.jpg (40.49 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 335.jpg
Picture 335.jpg (39.52 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 334.jpg
Picture 334.jpg (26.88 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 330.jpg
Picture 330.jpg (46.62 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 333.jpg
Picture 333.jpg (32.94 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 331.jpg
Picture 331.jpg (37.08 KiB) Vizualizat de 5042 ori
Picture 332.jpg
Picture 332.jpg (51.48 KiB) Vizualizat de 5042 ori

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 10/12/2007 10:29

Off ce bine arata :buuun:

Avatar utilizator
LORY
Bucatar de elita
Mesaje: 2231
Membru din: 26/03/2007 03:25
Localitate: Barlad
Contact:

Mesajde LORY » 10/12/2007 02:43

=D> =D> =D> nu stiu de unde mai ai atatea idei :shock: :shock: fara cuvinte :buuun: :buuun: :buuun:
"Prietenii sunt ingeri tacuti care ne pun pe picioare atunci cand aripile noastre uita cum sa zboare."


Bucataresele Vesele

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 10/12/2007 04:38

Da azi sigur am salivat pe tastatura.
Bravo Leila chiar ai idei super.
Arata tare bine =D> =D> =D> =D> =D>

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 11/12/2007 09:40

de cand nu mai am timp sa intru pe net vad ca puneti numai minunatii de retete.... :roll:
nadia

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 11/12/2007 09:40

de cand nu mai am timp sa intru pe net vad ca puneti numai minunatii de retete.... :roll:
nadia

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 11/12/2007 01:31

Inca o placinta pe care musai sa o fac :buuun: Ce buna trebuie sa fie placinta de bogat , bravo Leila ! =D> :flower:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 11/12/2007 07:16

Minunata placinta :buuun: Nu ai si vreo reteta mai dietetica :?: ca asa pofta imi fac minunatiile tale si mai sunt atatea zile pana trec sarbatorile :roll:

atenis04
Incepator
Mesaje: 2
Membru din: 05/12/2007 12:00

Mesajde atenis04 » 12/12/2007 02:19

arata foarte bine, obligatoriu trebuie sa o incerc...... :hug:

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

Mesajde alexia291101 » 12/12/2007 04:02

wow
Iulia Cristina


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 38 vizitatori