Pui Sanhai

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/11/2005 12:13

este si in Metro, cel mai bun era intr-o plasuta din material(nu plastic) si nu era nici extrem de scump. dar de o vreme nu am mai gasit, nu stiu de ce nu mai aduc. acela costa 90.000 lei/kg.
Acum imi iau Uncle Bens(scrie mare basmati pe el) dar asta e cam 100.000 la jumate de kg.

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 22/11/2005 12:17

Si daca tot m-am pornit pe scris retete inca una de orez cu legume dar asta nu am testat-o, insa suna bine:

1 cana orez basmati fiert(lasat peste noapte la frigider sau cel putin 4 ore)
cateva ciuperci
1 punga legume congelate(din care va plac) fierte putin
piper verde
1/2 piept de pui fiert
2 oua
1 catel usturoi
1 cub knorr de pui sau rosii(optional)
2-3 linguri sos soia
ulei masline


Se face omleta din oua. Se scoate si se taie bucatele. Se mai adauga ulei in tigaie si se soteaza legumele din punga(fierte putin inainte) +ciupercile taiate bucati mari, apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete+cubul+piper+usturoi trecut prin presa si se mai prajeste putin pana carnea isi schimba culoarea. Se scot legumele si carnea si se mai adauga ulei si se pune orezul fiert cu o seara inainte. Se prajeste bagand paleta dedesubt si intorcand orezul. Cand e prajit se adauga omleta si legumele+sos de soia si se mai lasa 1 minut.

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 26/11/2005 10:09

Am sa ma uit si eu dupa acest orez basmati... ca imi facusi pofta cu retetele acestea! :)

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 28/11/2005 09:28

Suna realmente delicios. Sper sa reusesc sa-l fac saptamana asta.

carpine
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 07/11/2005 11:06
Localitate: arad

Re: Pui Sanhai

Mesajde carpine » 13/12/2005 08:57

vreau sa va spun ca am incercat si eu reteta asta, de 2 ori dar cu carne de porc (in loc de pui) batuta ca si pt snitel, in loc de sos de soia am pus smantana si totusi a iesit f bine, delicios si din cate bucati am facut a doua zi nu mai era niciuna.
incercati si voi. :)
camelia

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 14/12/2005 08:07

Ai incercat si cu pui si cu porc? Care a iesit mai buna ?

carpine
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 07/11/2005 11:06
Localitate: arad

Mesajde carpine » 14/12/2005 08:51

cu pui inca nu am incercat, urmeaza saptamana viitoare si apoi o sa va spun care e mai buna. :)
camelia

Avatar utilizator
PARADIS
Incepator
Mesaje: 160
Membru din: 14/11/2005 07:41
Contact:

Mesajde PARADIS » 08/01/2006 01:52

Am facut si eu duminica si familia mea a fost super fericita .Iar azi din nou :)
:pup: thks.

Avatar utilizator
kia
Moderator
Mesaje: 314
Membru din: 12/01/2006 11:39
Localitate: hunedoara

ore

Mesajde kia » 13/01/2006 12:17

:D eu am gasit ore basmati ,sub forma de prefiert asa si scrie pe ambalaj si de asemenea este la un pret zic eu accesibil ptr orice buzunar,nu stiu daca e permis sa spun numele firmei de care e produs... dar se comporta exemplar , nu se lipeste si e la pretul de 30.000 lei vechi kg.

Avatar utilizator
kia
Moderator
Mesaje: 314
Membru din: 12/01/2006 11:39
Localitate: hunedoara

orez

Mesajde kia » 13/01/2006 12:27

:) orezul il fierb intotdeauna a'dente , si nu urmez niciodata instructiunile de pe ambalaj,il las doar atit cit cred eu ,adica pina nu e fiert de tot , il scurg bine ,si intre timp calesc intr-o tigaie stil wok fara sau doar o ligura de ulei , ardei capia , sau gras, rosu,taiat betisoare.pina se inmoaie
adaug orezul il stropesc cu sos de soia si curry putina sare sau vegeta, si il amestec bine pina...sfaraie sau prinde putina culoare galben aurie...e super ! nu trebuie amestecat prea puternic asa, cu ''simtul raspunderii'' si nu lasat mult maxim 5 min!
se poate cali si pui fiert inainte si taiat apoi fasii , impreuna cu ardeii,si apoi adaugat orezul! acesta este amestecul caracteristic mancarurilor asiatice! pofta buna! si..sper sa va placa!


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori