Pagina 1 din 2

Cartofi umpluti cu ciuperci (de post)

Scris: 18/03/2007 04:58
de Onna
Va invit sa incercati o reteta nascocita din dorinta de a gati ceva mai deosebit, de post pentru masa de Duminica. :D

Cartofi umpluti cu ciuperci

INGREDIENTE:
Pentru cartofi: 4 cartofi mai mari, 1 conserva ciuperci (sau echivalentul in ciuperci congelate), 1 colt de paine de 1 zi, 2-3 fire verdeata, 1-2 linguri faina, 1 ceapa mica, 2 catei de usturoi, sare, piper.
Pentru sos: 1 conserva rosii in bulion 250gr, 1 ceapa mai mare, 3 linguri amestec de legume congelate, foi de dafin, boabe de piper, putin oregano, 2 catei de usturoi, ulei, sare sau condiment tip vegeta.
PREPARARE:
1. Se spala cartofii si se pun la fiert intregi, in coaja cam 15-20 minute (sa nu fie nici tari, nici super fierti). Se lasa la racit iar cand sunt inca calduti se scobesc cu lungurita.
2. In timp ce fierb cartofii se face sosul: se toaca ceapa mare si se caleste in 2linguri de ulei. Se adauga legumele congelate si 1 cana de apa si se lasa sa se inmoaie bine ceapa. Se adauga rosiile cu tot cu suc, condimentele, usturoi tocat fin si se mai lasa 5 minute.
3. Umplutura: se mixeaza toate ingredientele: ciupercile, painea inmuiata in apa si apoi stoarsa bine, ceapa, usturoiul, verdeata, faina, condimentele, sarea. Cu aceasta compozitie se umplu cartofii.
4. Intr-un vas se pune sosul, se mai adauga o canita cu apa, se aseaza cartofii umpluti, se stropesc cu putin ulei si se dau la cuptor 30-40 minute.

Pofta buna!
Din compozitia pentru umplutura mai fac piftelute, le dau prin pesmet si le prajesc in ulei incins. Cu cartofi la ceaun...o minune!

De obicei ies super gustosi cu branza telemea sau cu carnita. :buuun: Va astept cu variante! :vis:
:pup:

Scris: 18/03/2007 08:33
de crista
Buni :buuun: .. asa e ai dreptate si cu carnita sau brinza sunt minunati ...

Eu mai fac cu ton sau merluciu din conserva ...

poate o sa fac de Florii sau cind se mai maninca peste pina la Paste.

Scris: 18/03/2007 08:37
de Mona S P
Gustos si aspectuos,e clar asta va fi o parte a meniului zilei de maine. Felicitari Onna :flower:

Scris: 18/03/2007 08:56
de Onna
Multumesc Mona. :) Este cel mai mare compliment ca vrei sa getesti reteta mea. :love:

Crista, abia astept. Nu stiam de varianta cu peste. Mie imi place mult tonul. Iar sotului merluciu. :roll: Asa ca cineva sigur va castiga de pe urma retetei tale la noi in casa. :wink: Sa nu uiti. :rugaciune: Si multumesc. :)

:pup:

Scris: 19/03/2007 08:40
de crista
Am scris bazaconii nu e merluciu ci macrou :roll: scuzeeeeeee .... e o conserva cu bucati de pesti intr-un fel de supa ... Ii scoti , le cureti sira spinarii ( ca au osul mititel in ei), ii strivesti , eventual ii mai diluezi cu supa in care stateau si pe urma ii amesteci cu ce vrei tu ceapa , rosii .. in fine dupa gust .. Eu pun doar suc de rosii in peste si umplu cartofii gata fierti si scobiti .... La cuptor sa se gratineze si gata ... La fel si cu tonul, asta merge amestecat cu putin ardei gras taiat marunt de tot .. uneori amestec pestele cu cartoful pe care l-am scos cind am scobit gaura .. depinde cum imi vine inspiratia ....

Daca pestele tau e crud il tai bucati si il inabusi in putin ulei, sos de rosii, supa de legume ... cind e gata fiert ( adica in citeva minute , il cureti de oase si il strivesti ca o pasta ).

Nu stiu sa iti dau cantitati sau ingrediente fara de care nu poti realiza reteta ....eu improvizez mereu in functie de ce gasesc in frigider sau de mofturile sotului ...

Scris: 19/03/2007 10:05
de Onna
Multumesc Crista. :hug: Nici nu trebuie mai mult, deja imi 'imaginez' gusturile.
:pup:

Scris: 19/03/2007 02:20
de nicoleta64
=D> O reteta simpla si buna! Multumim! :flower:

Scris: 19/03/2007 04:06
de Onna
Cu placere. :hug:
Sa-mi spuneti daca sunteti multumite de ce-a iesit. :vis:
:pup:

Scris: 19/03/2007 05:06
de Mona S P
Onna,nu pot sa-ti spun decat "beton"acesta este calificativul dat de baiatul meu,Mihai! :flower:
Am facut numai 6 cartofi mai mici, care au disparut imediat .Garnitura au fost legume mexicane putin inabusite si o salata verde cu castraveti :buuun:
Multumesc de reteta :flower: :flower: :pup: :hug:

Scris: 19/03/2007 08:32
de Onna
Ma bucur mult Mona ca v-a placut. :love: Si mie imi plac retetele tale, in special dulciurile (voi incerca curand cataiful).
. :pup: