Pagina 1 din 1

Bors de vita

Scris: 04/10/2005 11:34
de dragos
Ingrediente:
1 kg mugure de piept de vita
3 morcovi
2 radacini de patrunjel
telina(radacina)
2 cepe
fidea
suc de rosii
patrunjel verde
o legatura cimbru
2 oua
bors(daca se poate, umplut in casa)
2 radacini de hrean
300 g smantana


Se fierbe carnea de vita, spumand din cand in cand. Ceapa taiata cubuletze se caleste in putin ulei, apoi se adauga morcovul si radacina de patrunjel date prin razatoare si ardeiul gras taiat marunt. Amestecul se pune peste carne, impreuna cu legatura de cimbru si se fierb cam jumatate de ora. Se adauga aprox 500 de g de suc de rosii sau 3 linguri mari de pasta de tomate, 1 pumn de fidea, apoi se acreste cu bors, dupa gust. Se fierbe la foc mic inca 10-15 de minute, apio se scoate cimbrul si se presara patrunjel verde.

Radacina de hrean se da prin razatoarea mica ,apoi se amesteca cu smantana si se sareaza(cu macar o ora inainte de masa). Cu sosul astfel obtinut se mananca carnea din bors.

Hi hi hi
Pofta Buna.

Bors de vita II

Scris: 04/10/2005 11:36
de dragos
Inca un rand de poze

Scris: 04/10/2005 11:46
de dragos
Si in final reteta e gata.

Scris: 04/10/2005 02:17
de Nally
Nu e cam gras borsul asta? Cepa morcovul si patrunjelul calite plus sosul cu smantana :roll: ...

Am sa incerc dar fara sa calesc ceapa sirestul...

Scris: 05/10/2005 11:29
de ioanabr
Cam grasut dar arata foarte bine :)