Piept de pui cu sos de smantana si cascaval

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

bucatariacunoroc
Incepator
Mesaje: 6
Membru din: 28/04/2016 08:14

Piept de pui cu sos de smantana si cascaval

Mesajde bucatariacunoroc » 16/05/2016 08:01

800 gr. piept de pui
1 ardei verde
1 ardei rosu
cateva ciuperci
200 ml. smantana
50 gr. cascaval ras
sare, piper
0,25 gr. sofran
Facultativ: 1 iaurt, putin ulei, piper rosu
<br/><br/> Pasul 1: Taiem pieptul de pui in 4 portii. Il saram si-l piperam dupa gust.
Pasul 2 (facultativ): Amestecam un iaurt cu putin ulei si cu boia de ardei. Punem bucatile de pui in acest amestec si-l lasam la marinat cateva ore la frigider. Iaurtul are darul de a fragezi carnea si de a-i da un gust si mai bun. Totusi, daca vreti, puteti sa sariti peste etapa asta si sa treceti direct la pasul urmator.
Pasul 3: Scoatem puiul de la frigider si-l facem la gratar, pe ambele parti, pana se rumeneste. Il punem intr-un vas cu capac ca sa se pastreze fierbinte pana facem sosul.
Pasul 4: Taiem cubulete marunte ardeii si ii calim in putin ulei. Cand se inmoaie, adaugam si ciupercile taiate julien (eu am folosit 7 - 8 ciuperci champignon). Punem sare dupa gust.
Pasul 5: Le lasam pana se calesc bine si se evapora lichidul lasat de ciuperci si apoi punem sofranul. Atentie, sofranul este un condiment puternic si scump, asa ca din ambele motive este suficient sa punem foarte putin. Eu am pus un pliculet care continea doar un sfert de gram de sofran si a fost suficient. Imediat dupa adaugarea acestuia, legumele capata o culoare galbena, frumoasa.
Pasul 6: Peste legumele calite, punem smantana si lasam sa se gateasca cateva minute la foc mic. Apoi adaugam cascavalul ras, care se va topi in sosul de legume si smantana, dandu-i un gust delicios.
Pasul 7: Luam sosul de pe foc si-l turnam fierbinte peste puiul la gratar.
Putem servi sultan's chicken-ul cu garnitura de: orez, piure de cartofi, legume fierte, legume pe gratar sau orice altceva va place. <br/><br/> Se serveste cu garnitura de: orez, piure de cartofi, legume fierte, legume pe gratar sau orice altceva va place.
Reteta poate fi gasita pe site-ul bucatariei cu noroc:
http://www.bucatariacunoroc.ro/2015/09/ ... hicken.php
Fişiere ataşate
chiken_sultan_profil.jpg
chiken_sultan_profil.jpg (69.48 KiB) Vizualizat de 2469 ori
sultans_chicken6.jpg
sultans_chicken6.jpg (41.22 KiB) Vizualizat de 2469 ori
sultans_chicken2.jpg
sultans_chicken2.jpg (25.02 KiB) Vizualizat de 2469 ori
sultans_chicken4.jpg
sultans_chicken4.jpg (57.25 KiB) Vizualizat de 2469 ori

Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 21 vizitatori