Pagina 2 din 2

Scris: 29/04/2014 08:53
de pupi
Imi place reteta asta si am sa o fac si eu dar am o intrebare referitor la cus-cus....care l-ai folosit??? cel cu bobul marunt sau cel cu bobul mai mare???/.
In cazul in care ai folosit cus-cusul cu bobul mare ai macinat inainte de a-l amesteca sau l-ai lasat asa???multumesc ptr raspuns.....am sa revin cu impresia cand le pregatesc :hug:

Scris: 30/04/2014 08:05
de glamourincucina
Buna Pupi. Eu in cazul acesta am folosit cous cousul cumparat deja in ambalaj, cel pe care il gasesti la super marcket, cel care este precopt si pe care apoi doar trebuie sa il amesteci cu apa fierbint si sa il lasi sa se umfle, urmand ca apoi sa il marunteti cu o furculita. Eu de data aceasta am folosit cel de dimensiuni medii, dar poate fi folosit, chiar mai bine cel de dimensiuni mici, pe care il folosesti si cand faci prajituri.
Cand pregatesc un bun cous cous cu peste pregatesc eu in casa cous cousul din grau dur, chiar daca este putin de munca pentru a avea bune rezultate. :pup:

Scris: 30/04/2014 08:26
de crista
Greta eu nu tin mortis sa fie fara ou, scuze daca s-a inteles asta ... doar ca e bine de stiut asa la modul general ca merge si fara,

Am mai facut si eu chiftele sau snitele vegane din legume fara ou si cartoful fiert lega compozitia foarte bine dar cous cous-ul mi s-a parut mereu mai "imprastiat " =)) si d'asta m-am bucurat cind a incercat Bia si a si scris (sa ramina si pentru viitor scris in reteta).

Scris: 01/05/2014 10:36
de biaskitchen
glamourincucina scrie:multumesc Nicoleta. Sa imi spui cum au iesit.

Bravo Bia. Pune te rog poze.

Crista, nu am spus ca nu se poate inlocui oul. In orice preparat se poate inlocui oul. AM avut o lectie la scoala cu unul dintre chefii nostri tocmai pe aceasta tema si ni s-au demonstrat anumite lucruri absolut senzationale. Spuneam doar ca eu asa am ales sa fac aceaste chiftelute. Asa mi le imaginasem eu. :roll:


Buna Greta, atasez acum pozele (am crezut ca o sa te superi si de acee le-am postat la "ce am gatit astazi".Am avut mare succes cu reteta, cred ca este cea mai buna reteta cu cous cous pe care am gatit-o ! Inca odata iti multumesc.
P.S. Am vazut ca ai scris la un comentariu ca prepari singura cous cous, daca ai timp scrie-mi si mie te rog cum se face, chiar nu stiam ca poti sa prepari singura cous cous din grau dur.
:master: :love: :master:

Scris: 04/05/2014 10:59
de glamourincucina
Crista, te pup si ma bucur ca esti alaturi de mine si de retetele mele.
Bia, bravo!! imi face mare placere ca ai publicat pozele. Scuze ca nu ti-am scris pana acum, dar de 4 zile sunt in lucrari: zugravesc. Asa ca sunt franta. Ma dor toti muschii, toate oasele. Iti explic acum cum fac eu cosu cousul. Stii ce mi-ar placea? Ar trebui sa propunem asta!! Sa facem o intalnire anual toti cei de pe retete culinare si sa facem un schimb de experiente si un cooking show. :)
Ok. Asadar. Ai nevoie de o farfurie larga, plata sau de o tipsie. Pui cateva linguri (2-3) de grau dur. Adaugi putina apa sarata. Pt fiecare 2 linguri de grau dur 1 lingura de apa. Amesteci faina cu mana prin miscari circulare, astfel incat aceasta sa se umezeasca si sa formeze mici granule. Continui in miscari circulare dar cu varful degeteor a.i sa desprinzi faina de fundul farfuriei sau a tipsiei. Continui apoi cu mana deschisa sa faci aceleasi miscari pana obtii bobite de diametru de 1-2 mm. Pui bobitele obtinute pe o masa de lucru si faci altele la fel pana ai cantitatea dorita. Adaugi la final deasupra un fir de ulei de foarea soarelui. Le amesteci si le lasi sa se susce. Apoi gatesti acest cous cous ca si pe cel cumparat. O sa pun in curand un video pentru explicarea pregatirii acestuia. :pup: :pup:

Scris: 09/05/2014 12:28
de antoniah
Imi place foarte mult reteta. Iti multumesc pentru idee si pentru detaliile pe care le-ai scris. Retetele tale sunt excelente, felicitari! :hug: :pup: :flower:

Scris: 28/05/2014 10:20
de glamourincucina
Iti multumesc Antonia. Ma bucur ca iti plac retetele mele. Promit sa mai impartasesc cu voi si altele