Paste cu chiftelute - Doamna si Vagabondul

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Paste cu chiftelute - Doamna si Vagabondul

Mesajde crista » 24/02/2014 11:37

In loc de faimoasele spaghete din film am folosit fussili col bucco adica niste paste subtiri ca spaghetele dar ondulate ca si cind ar fi fost puse pe bigudiuri.

Reteta poate fi trecuta cu succes in lista de retete "traditionale" americane caci este tipica din little Italy si comunitatii italiene de pe coasta de est a SUA.
In Italia se pregateste aceasta reteta dar se serveste nu ca un fel de mincare ci doua : felul 1 pastele cu sosul si felul 2 chiftelele cu alta parte din sos. Servirea intr-o singura farfurie si ca un fel unic de mincare ar fi singura mare diferenta.

Chiftelutele le pregateste fiecare cum vrea, reteta folosita de mine este urmatoarea:

100 gr carne tocata ( eu am tocat doua felii de cotlet fara os )
2 felii de piine ( din cea feliata )
1 ou
frunze de patrunjel verde tocat
parmezan ras

faina
sare, piper
ulei pentru prajit

pentru sos:
o cutie mica de pulpa de rosii
putina apa (1/2 pahar)
1 lingurita de ceapa tocata
sare, piper
tulpinile de la patrunjel ( frunzele le-ati pus in chiftele)
1 catel de usturoi intreg

pentru paste :
180 gr de paste ( o portie 90 gr)

Se amesteca carnea tocata cu piinea inmuiata in lapte, scursa bine, oul, patrunjelul tocat, sarea, piperul si se formeaza chiftelute cit mai mici posibil

Se prajesc in ulei, se scot pe o farfurie cu servet de hirtie (special pentru prajeli) ca sa absoarba toata grasimea.

Separat se pregateste sosul se varsa intr-o cratita pulpa de rosii , se adauga apa cit este nevoie ca sa fie mai lichida caci va fierbe pina se va ingrosa si o mare parte va fi absorbita de chiftelute.
Adaugam catelul de usturoi, tulpinile intregi de patrunjel , aceste doua ingrediente cind sosul va fi gata vor fi scoase si aruncate. Apoi adaugam sare, piper si cind incepe sa clocoteasca varsam chiftelutele inauntru si lasam sa fiarba la foc mic pina cind sosul se ingroasa si mai scade.

Intre timp fierbem pastele in apa sarata, cind sunt al dente deci mai au nevoie de cca 1-2 minute de coacere le scurgem si le varsam in sosul chiftelutelor. Lasam sa fiarba la foc mic pina cind pastele sunt gata.

Chiftelele mele sunt cam mari cine insa are mai multa rabdare le poate face cit mai mici posibil. Cu cit sunt mai mici cu atit sunt mai simpatice.
Fişiere ataşate
immagine_2114.jpg
immagine_2114.jpg (80.08 KiB) Vizualizat de 3856 ori
immagine_2104.jpg
immagine_2104.jpg (66.58 KiB) Vizualizat de 3856 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 24/02/2014 05:31

Ce buneee... :roll:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 24/02/2014 05:47

Crista le fac des si eu, sunt bune rau ;; spaghetii con meatballs ;; cum le numeste soacra mea :D :D =D> =D> :master:
claudia

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 24/02/2014 05:47

Crista le fac des si eu, sunt bune rau ;; spaghetii con meatballs ;; cum le numeste soacra mea :D :D =D> =D> :master:
claudia

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 24/02/2014 08:20

Iarasi am mancat impreuna :wink: doar ca eu am schimbat tipul de paste :wink:

Eu le-am facut insa, dupa procedeul invatat de la Nico :flower: adica doar o data gatite :wink:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 24/02/2014 08:55

Mi-ai amintiti acum de film (ce frumos era... :vis: ). Imi amintesc si de paste... :) Chiftelutele imi plac si mie cat mai mici modelate.

Imagine

Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Paste cu chiftelute - Doamna si Vagabondul

Mesajde biaskitchen » 24/02/2014 10:25

Foarte inspirat titlul retetei!
O reteta excelenta!

=D> =D> =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/02/2014 07:54

Gabi unde e reteta lui Nico ? mai cit am cautat in cartea asta, mi se parea aiurea sa nu fie deja publicata reteta ( la Nico nu ma gindeam dar la americance da ca acolo se maninca asa amestecat carnea cu pastele ) am lins toate pastele .. :badday: :badday: :badday: :badday: ma duc sa citesc si cartea de bucate a lui Nico ca poate erau la alta categorie ..


Eu n-am rabdare in general, recunosc... sigur erau mai bune mai mici dar "cine n-are chineji sa-si cumpere cam asa suna proverbul "
=)) =)) =))


Claudia socrela ta sigur il face fericit pe micutul tau cu asa mincarica. A mea era mai traditionala si nu cred sincer ca a gatit asa ceva insa iubea desenul asta animat si noi cu gindul la ea am mincat simbata de simbata mortilor.

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 25/02/2014 11:03

Cri, uite reteta
http://www.reteteculinare.ro/forum/disc ... rosii-2237

In Puglia asta e meniu de duminica :lol: deci iti imaginezi tu restul...

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/02/2014 11:43

aaaaaaaaaa pai stai ca vorbim de lucruri diferite, eu cautam reteta cu paste ca asa chiftee cu sos fac si eu tot neprajite ( fierte in sos si la cuptor).

Dar in Puglia se maninca pastele cu sos si chiftele (adica impreuna in aceeasi farfurie)?? eu am citit mult pina sa scriu aici si toti spun ca mincate impreuna e tipic americanesc ... little italy


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori