Ardei umpluti

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Ardei umpluti

Mesajde lucia_bp » 25/02/2013 10:07

Ingrediente

-500-600 g varza cu capatana mica
-750- 1000 g rosii coapte si carnoase sau 750 ml suc de rosii
-2 rosii, curatate de pielita si seminte, tocate marunt
-1 kg ardei
-1 ceapa, tocata marunt
-400 g carne vita, porc sau amestec
-60 g orez
-120-150 ml apa
-cca 50 g faina
-200 ml smantana
-1 legatura marar verde, tocat marunt
-cateva frunzulite de telina, tocate grosier
-ienibahar
-sare
-piper
-ulei
Pentru servit: smantana, optional

Preparare

Taiati varza curatata in sferturi si indepartati cotorul.
Treceti rosiile prin masina de separat seminte si pielite pentru a obtine suc de rosii.
Curatati ardeii spalati si stersi de seminte, nervuri, pastrand capacul cu codita.
Caliti ceapa in putin ulei incins pana se inmoaie. Lasati la racit.
Treceti carnea prin masina de tocat de doua ori; a doua oara adaugati si ceapa calita..
Adaugati orezul spalat si scurs, sare, piper ( dupa gust), 1 ½ lingurita marar verde si apa ( dublul cantitatii de orez). Framantati bine.
Umpleti ardeii cu amestecul de carne si acoperiti cu pulpa maruntita de la 2 rosii, curatate de pielita si seminte.
Prajiti-i in putin ulei incins, de jur imprejur, doar cateva minute, cat sa-si dezvolte aromele.
Puneti-i intr-un vas termorezistent “ in picioare “, acoperiti ardeiul cu capacul lui si intercalati sferturile de varza.
Amestecati sucul de rosii si atata apa incat lichidul din vas sa ajunga pana la 1/3 din inaltimea ardeilor, potriviti gustul de sare, piper, turnati peste ardei si varza si presarati cateva boabe de ienibahar.
Dati la cuptorul incins si fierbeti pentru 40- 50 min, la foc potrivit sau pana ce umplutura este facuta si lichidul scazut.
Transferati cu atentie ardeii si varza intr-un alt vas termorezistent, iar zeama ramasa intr-o cratita.
Puneti zeama ramasa pe foc, sa clocoteasca. Adaugati in fir subtire, faina dizolvata in smantana si putina apa rece si fierbeti cateva minute, la foc mic, fara sa clocoteasca, amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
Turnati sosul strecurat peste ardei, presarati cateva frunze de telina si dati din nou la cuptorul incins, pentru aproximativ 20 min, la foc potrivit, sa se gratineze.

Serviti cat este cald, portionand in farfurie ardei umpluti, varza si sos.

Cine doreste poate adauga la servire cate 1 lingura de smantana rece.
Fişiere ataşate
CIMG2013.JPG
CIMG2013.JPG (106.13 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG2021.JPG
CIMG2021.JPG (112.88 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG2016.JPG
CIMG2016.JPG (120.52 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG2008.JPG
CIMG2008.JPG (119.28 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG2007.JPG
CIMG2007.JPG (121.23 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG2000.JPG
CIMG2000.JPG (104.06 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1999.JPG
CIMG1999.JPG (97.1 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1995.JPG
CIMG1995.JPG (65.43 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1993.JPG
CIMG1993.JPG (76.51 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1983.JPG
CIMG1983.JPG (93.55 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1982.JPG
CIMG1982.JPG (115.54 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1978.JPG
CIMG1978.JPG (82.58 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1976.JPG
CIMG1976.JPG (79.18 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1970.JPG
CIMG1970.JPG (137.98 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1968.JPG
CIMG1968.JPG (73.44 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1973.JPG
CIMG1973.JPG (86.63 KiB) Vizualizat de 7889 ori
CIMG1965.JPG
CIMG1965.JPG (97.69 KiB) Vizualizat de 7889 ori
Ultima oară modificat 25/02/2013 05:14 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 25/02/2013 01:05

ce pofta mi-ai facut de ardei umpluti ,imi place ideea cu varza printre ardei :master:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 25/02/2013 03:21

M-ai facut sa plang....cu reteta asta mi-ai adus aminte de mamaia, cand facea primii ardei umpluti intotdeauna mai avea un rest de varza murata ce il punea pat la ardei.
Super prezentare! =D> =D>
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 25/02/2013 04:05

Lucia, ce bunatate! Iar fotografiile foarte frumoase, mi-ai facut o pofta de ardei umpluti ...

Daca mai am timp zilele astea ii incerc negresit.

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
danielcozma391
Incepator
Mesaje: 13
Membru din: 29/11/2012 01:21
Localitate: giurgiu

Mesajde danielcozma391 » 25/02/2013 05:05

yaya6 scrie:ce pofta mi-ai facut de ardei umpluti ,imi place ideea cu varza printre ardei :master:
.


Cred in primul rand ca ai oarece ganduri nelalocul lor daca ti ai pus de gand sa ne termini.Cuvintele nu si au locul aici ci doar inghititurile in sec .Gata nu mai pot sa inundat si bolta palatina .
danielcozma391

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 25/02/2013 06:15

Lucia,chiar ma intrebam pe unde esti de nu ti-am mai vazut retetele minunate,iar astazi am fost placut surprinsa sa te revad aici,in forta,cu o alta reteta delicioasa! =D>

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 25/02/2013 08:05

nu am incercat niciodata ardeii cu varza o sa ii incerc sigur cu prima ocazie :master: :master: frumoasa prezentare felicitari
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/02/2013 08:54

Lucia draga, daca nu as fi atat de obosita si ora destul de tarzie m-as apuca sa pregatesc ardei umpluti dupa reteta ta. Felicitari pentru postarea frumoasa si pentru fotografiile minunate! :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/02/2013 10:02

Na, nu am auzit de ardei umpluti si varza printre ei sau pe pat de varza DAR imi place cum suna, imi imaginez gustul si SIGUR am sa ii pregatesc . Cred ca daca am sa folosesc carne de pui( combinatie de piept si pulpa, macinate) nu are sa ii schimbe gustul prea mult...sant sigura ca dl din dotare are sa ma mai ia inca odata de nevasta daca ii fac ardei umpluti :P ....Lucia =D> =D> :master: :master: o idee tare faina, simpla , asa ca de la bunica de acasa :hug: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 26/02/2013 03:38

yaya6 scrie:ce pofta mi-ai facut de ardei umpluti ,imi place ideea cu varza printre ardei :master:


Merita incercati...sugestia mi-a fost data de cineva mai din vestul Ro...

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 11 vizitatori