Pagina 1 din 1

Poale-n brau moldovenesti

Scris: 23/09/2012 08:36
de ela64
Sunt mai lenesa la scris dar daca e chiar neaparat nevoie atasez si reteta,deocamdata marfa

Scris: 23/09/2012 09:13
de pupi
E un forum culinar ...deci :wink: :P vrem si reteta scrisa si daca ai si poze din timpul prepararii ar fi si mai super.....Pozele simple se pun la albumul de familie :wink: .....si poalele astea in brau ma innebunesc nu alta....super apetisante :hug:

Re: Poale-n brau moldovenesti

Scris: 23/09/2012 12:18
de ela64
[quote="ela64"]Sunt mai lenesa la scris dar daca e chiar neaparat nevoie atasez si reteta,deocamdata marfa[/quote
Reteta
2 kg faina
10 oua
250g zahar
250gml ulei
1L lapte
2 cubulete drojdie
vanilie
mac sau susan(optional)

Umplutura
6 oua
zahar dupa gust
branza 1kg-1,1.5kg(care poate fii burduf,telemea de oii de vaca chiar si amestecata,eu de regula fac un dulce sarat)

Preparare
zaharul si 4 oua intregi se bat spuma,drojdia se inmoaie in 3 lingurite de lapte caldut.
Apoi in faina se amesteca drojdia dizolvata in laptele caldut,dupa care se punem zaharul cu ouale batute.
Se incorporeaza apoi se adauga sarea si restul de lapte,putin cite putin pina se face un aluat mai tare,incet se adauga si uleiul si se incepe a framinta cel putin 20 min, intre timp se adauga si vanilia, apoi se lasa la crescut intr-un loc cald.
Umplutura: Ouale si zaharul(dupa gust)se bat spuma,esenta de rom se toarna peste brinza,daca brinza este prea umeda se adauga o 1-2 linguri faina.De mentionat ca brinza poate fii de burduf,telemea oii,de vacii chiar si amestecata.Depinde fiecare cum o doreste,dar de regula ar trebui sa fie o placinta dulce sarata.
Cind aluatul a crescut, se rup bucatii din aluat se intinde bine,nici foarte subtire dar nici f groasa poi cu un pahar sau altceva forma rotunda se taie(depinde de fiecare cit vrea sa le faca de mari)oricum recomand nici foarte mari ptr ca oricum ele cresc…se pune brinza in mijloc si apoi se aduna la mijloc,apoi in mijloc se pune o lingurita sau lingura de umplutura.Aluatul se inpacheteaza aducand toate colturile in mijloc.
dupa ce sunt asezate in tava unsa cu ulei,se ung cu ou batut spuma.Preferential,in mijloc se poate pune o bucatica de rahat,se pot presara cu mac sau susan sau f simplu se pot presara cu zahar pudra.(eu sincer am facut in toate felurile).
Dupa ce sunt coapte bine,se scot din cuptor,se pot unge cu o pana cu un amestec de apa zahar si ulei,ptr un aspect mai placut si presara cu zahar pudra(optional)se pot presarat si direct scoase din cuptor.
Si finalul POFTA BUNA!!!!

Scris: 23/09/2012 03:13
de crista
dupa pozele astea imi doiresc sa vina iarna si frigul ca sa ma pun pe framintat :D

super arata !! :buuun: :buuun: :buuun: