"Salam" De Crutoane

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

"Salam" De Crutoane

Mesajde iuliajewel » 01/03/2012 07:12

Varianta de iarna a "salamului" de crutoane: cu ciuperci si rosii uscate.

Avem nevoie de:

250 gr. crutoane (eu, dupa ce dau la cuptor crutoanele pana la auriu, le stropesc cu unt moale, asa mi se par mie mult mai bune - acum, in post, le puteti stropi cu margarina de buna calitate)

4-5 ciuperci uscate de as'toamna si rehidratate

6-7 jumatati de rosii tot asa, uscate si pastrate in ulei de masline cu usturoi, piper si alte condimente (e reteta in cartea de bucate - http://www.reteteculinare.ro/carte_de_b ... enii-5074/)

o jumatate de cana de supa (de care vreti, legume, pui sau vita - da care aveti la congelator)

o farfurioara de faina

2 oua - dar acum in post se poate renunta la oua, inlocuindu-le cu un pic mai multa supa si faina ("salamul" ramane la fel de ferm, nu se sfarama la taiere)

verdeata (patrunjel mult, dar eu mai pun si tarhon, atunci cand urmeaza sa-l mananc alaturi de carne)

Amestecam totul intr-un bol - pe rand - asa cum se vede in poze si se ruleaza strans intr-un tifon, legam la capete si-l punem la fiert in apa clocotita, cu sare. Lasam asa la fiert 20 de minute dupa care il intoarcem si-l mai fierbem 10 minute.

Il scoatem, lasam un pic sa se raceasca, dar numai atat cat sa-l putem manevra cu mainile fara sa ne ardem. Se indeparteaza tifonul si se poate felia imediat.

In cazul in care vom vrea sa servin "salamul" alaturi de carne, il putem imbraca intr-un strat generos de verdeata (depinde de carnea pe care o aveti in gand...)

E un pic de munca dar, MERITA, va rog sa ma credeti.
Fişiere ataşate
CRUTOANE, CRUTOANE... 026.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 026.jpg (72.06 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 046.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 046.jpg (95.03 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 050.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 050.jpg (82.97 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 042.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 042.jpg (69.48 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 032.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 032.jpg (55.89 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 028.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 028.jpg (88.93 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 026.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 026.jpg (66.67 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 018.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 018.jpg (53.31 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 015.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 015.jpg (62.17 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 014.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 014.jpg (63.76 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 009.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 009.jpg (99.59 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 007.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 007.jpg (103.99 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 006.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 006.jpg (89.33 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 001.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 001.jpg (80.81 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 033.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 033.jpg (58.3 KiB) Vizualizat de 2684 ori
CRUTOANE, CRUTOANE... 048.jpg
CRUTOANE, CRUTOANE... 048.jpg (72.14 KiB) Vizualizat de 2684 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 01/03/2012 07:47

Asa doamna mea :P :P ....am sa il incerc si eu .....si daca tot a venit vorba de salamuri de casa , spune-mi salamul sau terina de pui , am inteles ca se poate congela....daca fac asta , pot sa congelez bucata de salam intreaga sau trebuie sa o feliez??? Daca e intreaga si o pun la decongelat cum se comporta??Nu va fi mai apoasa, gen parizer congelat si apoi decongelat :mrgreen: :mrgreen: )???
Am de gand sa o pregatesc pentru Paste si nu vreau sa am surprize neplacute......si acum sa revenim la boii nostri....salamul asta de crutoane este super fain, de efect si cum noi mancam multe supe creme , are sa fie o garnitura super faina ....mersi de reteta( tu sti ca eu incerc multe si asta cu siguranta are sa fie pe masa mea) :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 01/03/2012 08:21

pupi scrie:Asa doamna mea :P :P ....am sa il incerc si eu .....si daca tot a venit vorba de salamuri de casa , spune-mi salamul sau terina de pui , am inteles ca se poate congela....daca fac asta , pot sa congelez bucata de salam intreaga sau trebuie sa o feliez??? Daca e intreaga si o pun la decongelat cum se comporta??Nu va fi mai apoasa, gen parizer congelat si apoi decongelat :mrgreen: :mrgreen: )???
Am de gand sa o pregatesc pentru Paste si nu vreau sa am surprize neplacute......si acum sa revenim la boii nostri....salamul asta de crutoane este super fain, de efect si cum noi mancam multe supe creme , are sa fie o garnitura super faina ....mersi de reteta( tu sti ca eu incerc multe si asta cu siguranta are sa fie pe masa mea) :hug: :hug: :pup:


Draga mea, eu nu am congelat niciodata salamul (terina de pui intreaga), fiindca ii puneam la scoala baiatului - deci il taiam si congelam tot cate doua felii intr-o punga. Nu s-a sfaramat si apa de unde sa lase :? - deci presupun ca-l poti felia si pune gata feliat in congelator, felie langa felie - zic asta pentru ca e mai usor de servit la masa. Ca proaspat, imediat scos din cuptor e mai dificil de taiat din cauza invelisului de prosciutto (eu, inainte de-al taia, chiar si cand il pun pe o masa festiva, il las la "traspirat" intr-o punga de nylon. Astfel, se inmoaie acel prosciutto crocant nevoie mare) In felul asta, il poti pune pe masa, intreg, daca se inmoaie un pic in punga de nylon.

:hug: :pup: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 01/03/2012 09:25

Tare imi place ideea, am sa incerc sa-l asociez cu un pic de rasol de vita, cred ca merge foarte fain.
Da stii tu vrabia malai viseaza , abia am plecat de acasa si abia astept sa ma pun din nou pe bucatareala. Poate ,poate ma incumet sa ma pun si pe aici la gatit.

:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 02/03/2012 07:43

Ce pot sa-ti mai spun Iulia :?: ????????????????
Numai tu esti in stare de asa ceva :master: :master: :master: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 02/03/2012 07:50

=D> =D> =D> =D> Iulia ... super reteta

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 03/03/2012 01:44

yafa scrie:Tare imi place ideea, am sa incerc sa-l asociez cu un pic de rasol de vita, cred ca merge foarte fain.
Da stii tu vrabia malai viseaza , abia am plecat de acasa si abia astept sa ma pun din nou pe bucatareala. Poate ,poate ma incumet sa ma pun si pe aici la gatit.

:hug: :pup: :flower:


Sa stii Yafa draga ca si eu tot cu vita il mananc de cele mai multe ori (in Cehia insa l-am mancat cu friptura de rata si a fost dementiala :buuun: :buuun: :buuun: )

:hug: :pup: :hug:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 03/03/2012 09:48

super tare!!!!!!!!!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
iuliajewel
Bucatar de elita
Mesaje: 2283
Membru din: 05/07/2010 12:06
Localitate: Brasov, Romanica

Mesajde iuliajewel » 04/03/2012 02:52

lucia_bp scrie:Ce pot sa-ti mai spun Iulia :?: ????????????????
Numai tu esti in stare de asa ceva :master: :master: :master: :flower: :flower: :flower:

:hug: :hug: :hug:


Ei, nici chiar asa lucia :P - dar multumesc scumpo :master: :master: :master:

danielurdea
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 04/03/2012 07:05
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde danielurdea » 04/03/2012 07:57

Fain,merita incercat.


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori