Msemmen ( reteta Maroc)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Msemmen ( reteta Maroc)

Mesajde crista » 09/08/2011 03:41

Ingrediente

250 g faina de griu dur
250 g faina OO
250 ml apa *
sare, ulei, unt


Amestecati cele 2 feluri de faina si adaugati apa la temperatura camerei cit este nevoie,* eu am pus mai putin de 250 ml pentru ca atita apa cerea faina. Nu trebuie sa fie un alaut prea moale si lipicios ci unul ca cel pentru taitei. Daca din greseala ati adaugat mai multa apa puteti adauga faina .
Framintati 15-20 minute, deci muty,. puteti sa framintati in robot, masina de piine si atunci timpul va fi mult mai scurt. Lasati sa se odihneasca aluatul si apoi mai framintati alte 5 minute.
Dupa ce va ungeti pe miini cu ulei si msati putin tot aluatul, rupeti bucati de dimensiunea unei clementine/ mingii de golf. iecare bucata o intindeti cu sucitorul sau cu miinile , pe planseta unsa cu ulei si sucitorul trebuie sa fie uns cu ulei. Trebuie sa rezulte o foaie foarte subtire dar care sa nu se rupa. Acesta este motivul pentru care trebuie sa framintati cit mai mult pozibil, aluatul trebuie sa fie extrem de moale si matasos, elastic.
Ungeti cu unt topit amestecat cu ulei si presarati un virf de lingura de faina de griu dur, impartiti foaia in 3 si aduceti intii partea din stinga catre centru si apoi cea din dreapta peste ea. Ungeti din nou si presarti faina de griu dur apoi aduceti partea de sus spre cenntru si apoi pe cea de jos peste ( ca in poze ) .
Apasati usor cu degetele ca sa e se mai intinda si coaceti intr-o tigaie la foc mic 5 minute pe o parte si 5 pe alt, tigaia trebuie sa aiba fundul foarte gros, eventual mai puneti si o placa de fier dedesubt, altfel se ard ca cele pregatite de mine.

Dupa ce au fost coapte se vor desface usor in foi si atunci le desfaceti usor cu degetele si turnati in ele miere apoi le rulati ca pe clatite.

Se servesc cu ceai sau cafea .

Data viitoare o sa le umplu de la inceput cu brinza sarata ( feta, cine are telemea poate sa o foloseasca ) si le voi coace la cuptor ... sper sa obtin ceva asemanator merdenelelor daca nu chiar merdenele .. dehh si alea sunt reteta adusa de turci.
Fişiere ataşate
Immagine 094rc.jpg
Immagine 094rc.jpg (48.61 KiB) Vizualizat de 3863 ori
Immagine 093rc.jpg
Immagine 093rc.jpg (56.11 KiB) Vizualizat de 3863 ori
Immagine 092rc.jpg
Immagine 092rc.jpg (46.67 KiB) Vizualizat de 3863 ori
Immagine 097rc.jpg
Immagine 097rc.jpg (87.93 KiB) Vizualizat de 3863 ori
Immagine 096rc.jpg
Immagine 096rc.jpg (117.86 KiB) Vizualizat de 3863 ori

Avatar utilizator
black_sweet_crush
Bucatar
Mesaje: 949
Membru din: 23/03/2007 11:23
Localitate: Din Bucuresti-in Dublin

Mesajde black_sweet_crush » 09/08/2011 03:57

Cristaaa, astea-s merdenele de la mama lor!!!vaaai, mi-ai adus aminte de merdenele si chiar am inghitit in sec, parca le simt gustul si mirosul :( . ah, abia astept sa ajung acasa!

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/08/2011 04:13

aluatul seamana insa vezi ca astea sunt fara umplutura, ei le umplu cind sunt gata cu miere ..

uite si un video cu reteta usor modificata , are si drojdie de bere ... cred ca se fac mai usor astea cu drojdie in aluat,... e din start elastic... si iti arata si cum sa le framinti la robot
http://www.youtube.com/watch?v=eNiyTkBaIuo


Musai sa framinti aluatul in robot daca ai , ca altfel e mult de munca, pe mine curgeau apele ( e si cald la noi bleahh ) .. Trebuie sa fie foarte elastic si matasos altfel nu ies bine, sa le ungi bine de tot cu uleim, sa nu fie focul mare si mai ales sa ai tigaie groasa ... altfel ies tari si aiiurea, mie primele mi-au iesit caramidutze =)) dar leam mincat si asa ca doar ce era sa fac...


ai faina de griu dur ?? vezi sa alegi din cea macinata fin ca faina normala ca altfel iti rupe foaia la intins . Desi cred ca merge si numai cu faina normala ca doar alea din Ro asa se fac.

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 09/08/2011 04:28

Waw!!!Ce mai salivez!!! Este un fel de pasta fillo nu-i asa? Daca n-ar fi asa cald, acum le-as face! (o parte dulci si o parte sarate cu branza :lol: )

P.S tanti din filmulet am vazut ca le mai intinde si dupa ce le-a indoit ca pe batistuta!!!
Cine stie cate o fi facut la viata ei, se vede ca e experta! Privind cum le face pare asa de usor!!!

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 09/08/2011 04:41

:master: :master: :master:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 09/08/2011 04:44

Crista , astea sant super faine.....mie imi plac aluaturile la nebunie, sigur am sa pregatesc si eu....sambata cu asta am sa ma ocup :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/08/2011 06:31

Dana tu stai departe parca citeam ca te mariti asa ca astea nu-s bune inaunte de nunta :-)) nu mai incape rochita :hug:

Adry e tare cald ai dreptate .. eu m-am apucat ca eram curioasa rau dar mai bine asteptam toamna =)) plus ca tb framintat aluatul cu simt de rapsundere, altfel foaia nu se intinde asa subtire. E un fel de fillo .
Tanti din video are alta reteta cu un pic de drojdie de bere , aluatul ei fiindca e putin dospit este mult mai elastic, in plus parca a pus unt in aluat deci iar mai elastic.. Pe mine ma batea un gind pestrit dar nu aveam oricunm in casa sa pun niste untura ca sigur nu tb sa framint atit, se intindea mai bine cu untura . Dar nu mai era reteta arabeasca ca dehh e cu "porcarie" :lol:

Pupi merita.. am mincat si cu miere ca in original si sunt o minunatie ...

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 09/08/2011 09:16

Cred ca as putea manca lejer o farfurie plina ...desfoind foitza cu foitza :roll:
incredibil cum ti-au iesit Crista !!!
sunt curioasa de impresii pt cele umplute cu telemea :vis: :vis: :vis:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/08/2011 06:58

:flower: Thea ...

mai la toamna cu brinza ca pe caldura asta nu-i chip :D

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 10/08/2011 03:49

vai ce buna ar fi una acum,salivezi cand te uiti la ele,dar imi iau eu inima in dinti intr-o zi si le fac, :pup:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori