Pagina 1 din 2

Tort de inghetata cu fructe proaspete si blat

Scris: 14/06/2011 07:25
de pupi
am facut un tort de inghetata , super bun, un amestec de blat, inghetata si fructe de trei feluri.


blat de tort de ciocolata ( dupa gustul si preferinta dvs)
150 gr ciocolata alba
400 gr inghetata de ciocolata
400 gr inghetata de vanilie
40 gr zmeura proaspata
150 gr capsuni proaspete
250 gr cirese negre dulci
230 gr ciocolata semi dulce sau amaruie ( dupa gustul dvs)
180 ml lapte de frisca
25 gr unt
2 linguri de rom pur nu esenta, sau coniac /whiskey

Fructele se spala se taie bucatele mai micute , ciocolata se rupe bucati mici ( ambele ciocolati , dar se pun in vase diferite)
Eu am avut zmeura si capsunile proaspete si ciresele au fost congelate( nu le-am decongelat, le-am folosit asa cum au fost )
Blatul de tort l-am facut cu ciocolata rasa in el ca sa ii dau culoare ( in loc de cacao)
Am taiat partea bombata a blatului , apoi restul de blat l-am feliat( in doua)

Intr-o tava am pus film alimentar care l-am lasat peste marginile tavii ca sa am cu ce acoperi tortul. Am asezat prima felie de blat , apoi inghetata de ciocolata care a fost destul de moale ca sa se poate modela. In ciocolata am pus bucati mici de ciocolata alba, si apoi am acoperit cu zmeura si capsuni. Am asezat a doua foaie de blat si deasupra am pus inghetata de vanilie si ciresele . Am nivelat, am acoperit si am pus la congelator
Am pun intr-un vas untul si am incalzit pana la lichefiere , in microunde, apoi am adaugat laptele de frisca si am reancalzit pana la punctul de fierbere ( nu am lasat la fiert). Laptele l-am pus peste ciocolata semidulce care deja este pusa intr-un vas separat si maruntita. Lasam laptele fierbinte peste ciocolata, circa 2 minute, dupa care imcepem sa amestecam cu o spatula de silicon. Avem grija sa nu intre prea mult aer in amestec pentru ca devine mat. Cand este topita ciocolata se adauga romul ( sau ce folositi) si mai amestecati putin.
Se lasa la racit pana la temnperatura camerei, apoi se toarna in mijlocul tortului de inghetata si cu un cutit impingem ciocolata spre margini si lasam sa cada pe laterale.
Decoram dupa dorinta...eu am pus carnaciori de ciocolata.

Inainte de a se turna ganashul peste tort, se pune un gratar peste o tava de copt si tortul se aseaza deasupra gratarului. Cand ciocolata se scurge pe marginile tortului va cadea in tava. Dupa ce am terminat cu imbracatul tortului, cu un cutit ridicam putin de tort si mutam dintr-o parte in alta ca sa desprindem de ciocolata scursa, blatul de jos.
Asezam pe un platou si punem la frigider sa la congelator, depinde de timpul cand veti sa serviti dulcele pregatit...

Restul de ciocolata cazut in tava, nu se arunca, se ia culingura si se pune intr-o strecuratoare. Dupa ce s-a strecurat de eventualele faramituri de blat, se pune intr-un castron si se da la frigider pana a doua zi. In perioada asta ciocolata se ingroasa si se va putea modela in foram dorita, se va tavali prin pudra de cacao si vom avea un al doilea dulce.._TRUFE DE CIOCOLATA

Scris: 14/06/2011 08:57
de 5august
Pupi,vreau si eu :cry: :cry: :cry:
Arata de nota 10*.
Pitica mea e langa mine si cand a vazut poza a exclamat:wow,cine a facut tortul acela? Cand a aflat ca Anca e autoarea a zambit larg si m-a intrebat :"ti-a trimis o poza ca sa stii si tu cum sa faci?" :P Ma pui la treaba,draga mea. :hug: :hug:

Ai un vot mare de la mine,daca participi la concurs :hug: :flower: :pup:

Scris: 14/06/2011 10:17
de iuliajewel
Vai, pupiiiiiiii - ce ne faci tu noua???

=D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> =D> pentru tort si BAN pentru tine - capu' rautatilor ce-mi esti :!:

Dar nu ma razbun eu??? O sa fac o inghetata de oua cu sunca si mult piper :P

Scris: 14/06/2011 10:32
de black_sweet_crush
wow, pupi!pai daca participi la concurs cu asta, eu declar abandon :P . cirese, zmeura,capsuni... :vis: :vis: :vis:

Scris: 14/06/2011 01:40
de yafa
:buuun: :buuun: :buuun: :buuun:

Vrei sa murim de pofta pe aici una dupa alta...sa cadem asa ca mustele !!! :P :P

Arata de milioane, las' ca ajung eu la bucataria mea....cred ca am sa gatesc pentru o armata, nu o sa mai ajunga aia sa manance :P si asta e primul pe lista, dar inghetata o fac eu.... :pup: :hug: :flower:

Scris: 14/06/2011 02:44
de alinaraluca2000
Acolo la tine pe o cutie scrie "festival", intr-adevar este un adevarat festival toata prajitura asta. Minunat arata!

Scris: 14/06/2011 03:45
de unqzz
...trebuie contactat administratorul forumului...de urgenta. Cel mai inalt titlu care se poate acorda aici , inca nu exista...cel putin pentru Anca. Asadar cred ca sinteti de acord cu mine ca este '' ză best of za best!''


:master: :master: :master: :master: :master:

Scris: 14/06/2011 09:36
de pupi
Alina draga, daca erati mai aproape de mine, doamne cum le-as fi servit cate o portie de tort la ingerasii tai....asa nu iti ramane decat sa te apuci tu la o portie maaareee de tot ca sigurat va trece repede....
OFF topic.....am cules salcam azi :D trec la prepararea siropului/mierii sau cum sa ii spun..... :hug: :pup:

Scris: 14/06/2011 09:38
de pupi
Iulia draga ce sa ii faci sadismul isi spune cuvantul :evil: :evil: =)) =)) ....te astept cu inghetata de oua cu sunca si piper mult =)) ... :hug: :pup: :hug: :pup:

Scris: 14/06/2011 09:39
de pupi
Flore, nu abandona :P , te sustin la concurs...eu nu particip :D .... :hug: :pup: