Ganache pentru glazurat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Ganache pentru glazurat

Mesajde lucia_bp » 05/01/2011 02:26

A GLAZURA- in cartile de specialitate inseamna- a pune un “ invelis exterior pentru dulciuri, sub forma de amestec gros si lucios “.

Cred ca ganache-ul il cunoaste toata lumea.
Pun o reteta…cine stie, poate prinde bine cuiva.


Ingrediente pentru 500 g ganache:

-250 g ciocolata tableta, min 75 % cacao
-250 ml smantana lichida pentru frisca, min 30 % grasime
-15 g cacao cernuta

Preparare :

Tocati sau radeti fin ciocolata intr-un bol si amestecati-o cu cacao cernuta.
Separat, fierbeti la bain- marie smantana pentru frisca pana da in clocot.
Turnati din smantana peste amestecul cu ciocolata, putin cate putin, batand cu mixerul la viteza mica.
Pastrati restul de smantana pentru frisca pe baia de aburi pentru a ramane fierbinte, pana la epuizare.
Pasati pentru a indeparta si ultimele bucatele de ciocolata.
Intrebuintati-o imediat pentru ca riscati sa se intareasca.

Are textura ideala pentru a glazura dulciurile
Fişiere ataşate
CIMG1248.JPG
CIMG1248.JPG (83.12 KiB) Vizualizat de 5023 ori
CIMG1245.JPG
CIMG1245.JPG (43.52 KiB) Vizualizat de 5023 ori
CIMG1240.JPG
CIMG1240.JPG (71.32 KiB) Vizualizat de 5023 ori
CIMG1238.JPG
CIMG1238.JPG (100.44 KiB) Vizualizat de 5023 ori
CIMG1235.JPG
CIMG1235.JPG (74.19 KiB) Vizualizat de 5023 ori
Ultima oară modificat 06/01/2011 07:22 de către lucia_bp, modificat 1 dată în total.
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
anitacory
Incepator
Mesaje: 102
Membru din: 29/11/2010 06:14
Localitate: Turnu Magurele

Mesajde anitacory » 05/01/2011 03:43

super, a-ti folosit ciocolata amaruie?

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 05/01/2011 04:55

Lucia pare interesanta glazura ta!!! N-ai si o fotografie cu tortul gata? Sunt foarte curioasa de aspectul final!!!

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 06/01/2011 07:26

anitacory scrie:super, a-ti folosit ciocolata amaruie?


Da, ciocolata amaruie cu 75 % cacao.

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 06/01/2011 08:21

Lucia draga, vreau si eu sa stiu daca se usuca bine ciocolata asta cand este pusa deasupra torturilor....nu se ia pa mana???...e ca si o ciocolata normala sau daca o atingi te murdaresti?????.....imi pare buna :buuun: :hug: :hug:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/01/2011 03:22

adry scrie:Lucia pare interesanta glazura ta!!! N-ai si o fotografie cu tortul gata? Sunt foarte curioasa de aspectul final!!!


Bine ai re-venit, draga Adry !!!
Un An Nou Fericit iti doresc !
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Poza cu tortul glazurat nu am.
A fost un tort facut de mine de mai mult timp si aceste poze le-am gasit ratacite printr-un folder tras pe un CD ( am avut probleme cu calculatorul si a trebuit sa-l golesc)

Regret !

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 11/01/2011 08:45

pupi scrie:Lucia draga, vreau si eu sa stiu daca se usuca bine ciocolata asta cand este pusa deasupra torturilor....nu se ia pa mana???...e ca si o ciocolata normala sau daca o atingi te murdaresti?????.....imi pare buna :buuun: :hug: :hug:


Iti raspund cu putina intarziere.
Te rog sa ma scuzi ! :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune:

Ganache-ul acesta se usca foarte bine, nu se ia pe maini si nu crapa la taiere.
Are aspectul unei ciocolate normale si nu te murdaresti pe maini cand o atingi.

Problema cu ea - cal putin la mine asa a fost desi am folosit o ciocolata buna ( dar cred ca inscrisul de pe ambalaj nu a fost in concordanta cu continutul ! )- s-a intarit usor prea repede si a trebuit intinsa cu mare viteza si nu prea a avut luciu. Adica...tort acoperit cu ganache, intins- are luciu- la intarire incepe sa-i dispara luciu.
Cred ca trebuia putin mai multa smantana pentru frisca si eu va trebui sa incerc si cu o alta ciocolata.

Zilele acestea fac ceva ce necesita folosirea acestui ganache si-ti spun cum si ce am facut.

:hug: :pup:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
dumiany
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 31/01/2009 06:16
Localitate: iasi

Mesajde dumiany » 30/01/2011 10:34

Multumim pentru reteta,mai ales ai fost draguta sa mentionazi procentul de la suta pentru fiecare ceea ce pentru un incepator ca mine e foarte important. :master: :master: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 31/01/2011 01:38

dumiany scrie:Multumim pentru reteta,mai ales ai fost draguta sa mentionazi procentul de la suta pentru fiecare ceea ce pentru un incepator ca mine e foarte important. :master: :master: :flower: :flower:


Cu multa placere, draga mea !

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori