Pagina 1 din 1

Fursecuri TRUFE

Scris: 02/06/2006 03:02
de crista
Reteta este a Nataliei, de pe un alt forum ( unul cu si despre copii .. ) si pe care am executat-o azi dimineata.

Ingrediente:

200 g ciocolata, rupta bucatele
90 g unt
100 g zahar
un virf cutit sare
2 oua
vanilie
200 g faina
25 g cacao
1/2 lingurita praf de copt
zahar pudra cit ajunge ca sa rostogoliti bilele prin el

Se topeste untul si ciocolata, pe foc mic -mic sau la bain -marie, amestecind mereu, pina se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pina ce acesta se topeste.
Se adauga ouale pe rind, amestecind cu mixerul , telul para sau cu lingura ca mine...Se adauga vanilia. Apoi am adaugat faina, cacaua, sarea si praful de copt peste compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari simtitor.
Se preincalzeste cuptorul. Se asterne hirtie de copt in tava sau se unge tava cu ulei- zicea acolo, eu am pus hirtie de copt in tava si am si uns-o cu pensula cu putin ulei sa fiu sigura .
Se toarna zahar pudra intr-o farfurie. Se ia cite putin din aluat "sapind" cu o lingurita ca e tare ...si se modeleaza bilute de marimea unei nuci, se tavalesc prin zahar pudra, sa se acopere uniform . Se pun bilutele la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii). Se coc la foc mic -mic (circa 160 C) timp de aproximativ 15 minute. Fursecurile vor creste la copt, nu va speriati daca la inceput pare ca se inmoaie depa 10 min incep sa se usuce, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramine pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat. La mine se vede ca nu a fost prea corect cintarul sau mi-a tremurat mina ... ca nu au ramas prea albicioase. Daca cuptorul vostru arde prea tare , al meu nu voia nici chip sa stea la minim se tot ducea spre mediu, si din cauza asta ultimele 5 minute fursecurile mele s.au copt precum bezelele cu usa cuptorului usor deschisa ( juma de cm ). Fursecurile coapte se racesc complet. Prin racire se mai intaresc ... Se pastreaza intr-un vas cu capac. Eu le-am pus in hirtie de bomboane .

Eu am facut jumatate de compozitie si mi-au iesit 16 bile .. cred ca erau cam mari .. in reteta originala zice ca din cantitatea intreaga tb sa iasa vreo 40 de fursecuri...

Si acum pozele , din pacate nu am poza de la inceput cu materiile prime si cum le-am amestecat ci direct cu " maglavaisul " inainte de a fii depus in frigider...

Scris: 03/06/2006 08:40
de angelique
interesanta reteta ,vad ca au rezistat bine la copt...am probat si eu odata o reeta si toate sau topit la copt dar erau f. bune

Scris: 03/06/2006 09:05
de Nally
Arata foarte bine Crista si nici nu e grea reteta! =D>

Am sa le incerc si eu .... eu nu prea am avut rabdare sa citesc cu atentie retetele Nataliei.... foarte multe si delicioase... unele mi s-au parut chiar prea migaloase pentru mine... :blushing: asa ca am dat fuga cu privirea prin retete si am ramas cu admiratia fata de ea la ce de bunataturi stie sa faca! :)

Ciocolata amaruie sau mai dulce? Cum ai folosit?

Scris: 04/06/2006 09:50
de crista
Nally ciocolata era amaruie. Ai dreptate unele sunt migaloase dar uite ca mai scapa printre ele si cite una ca fursecurile astea care sunt de-a dreptul pt puturosi ... super usor de facut. :paguba:

Angi in cuptor se inmuiasera un pic pentru ca incalzea prea tare cuptorul...dar nu curgeau. Atunci am deschis usor usa si am pus un servet sa o tina usor intredschisa .. cum fac la bezele. Cind erau gata se simteau moi in mijloc dar cu o crusta taricica de jur imprejur. Cred ca cel mai bine e sa folosesti 2 tavi ca sa aiba timp sa se raceasca prima serie in tava in timp ce pui seria a doaua la cuptor , asa nu risti sa le strivesti. Ele se racesc repede si se si intaresc in acelasi timp.

Eu nu aveam in casa zahar pudra si am macinat zahar obisnuit din cauza asta nu au ramas albe pe exterior. Insa cu zahar pudra de la magazin care are in el cred ca amidon ceva ... ramine crusta albicioasa care se crapa usor dar le pastreaza rotunde .