Pagina 1 din 3

Tort "Musunoi de cartitza"

Scris: 13/04/2006 10:00
de nebunia
INGREDIENTE:

Pt. Blat:


220 g faina
4 oua
50 g margarina sau unt
180 g zahar,
un zahar vanilat,
o lingura mai plina cu cacao,
un praf de copt.
O linguritza de zeama de lamiae

Pt. crema:

500 g frisca
60 g bucati de ciocolata rasa,
un intaritor de frisca,
3-4 banane

Scris: 13/04/2006 10:03
de nebunia
Mod de preparare:

Blatul:

Se amesteca faina cu cacaoa, ouale, margarina sau untul, zaharul , zaharul vanilat si praful de copt stins intr-o linguritza de zeama de lamaie, toate intr-un vas si se amesteca cu mixerul – la viteza mica – pana se omogenizeaza compozitzia si apoi la viteza mare timp de 5 minute. Compozitzia astfel obtzinuta se pune intr-o forma de copt de obicei rotunda sau intr-o cratitza emailata ca 25 cm la diametru – unsa, acoperita cu hartie de copt si tapetata cu faina in prealabil - apoi se introduce in cuptor, pe gratarul din mijloc.

Timpul de coacere: 30—35 minute
Cuptorul electric 150-160 grade Celsius
Cuptorul cu gaz treapta 2-3 (preincalzit).
Sau respectatzi indicatziile de coacere a cuptorului dvs.


Dupa coacere se mai lasa 20 minute in forma ca sa se raceasca, apoi se scoate cu grija si se aseaza pe o farfurie rotunda.

Scris: 13/04/2006 10:04
de nebunia
Crema (umplutura):

Se amesteca 500g frisca(se face conform instrutziunilor de pe plic, in cazul in care cumparatzi pliculetze) cu un intaritor de frisca si 60 g bucati de ciocolata rasa.Se lasa 20 minute in frigider crema astfel obtzinuta.

Scris: 13/04/2006 10:25
de nebunia
Bananele decojite se taie pe jumatate in lung si se aseaza cu scobitura facuta in blat, cu partea taiata in jos. Asezarea se face uniform fara a lasa goluri.

Scris: 13/04/2006 10:42
de nebunia
Pregatirea blatului :

Pe suprafatza blatului racit se traseaza un cerc la o distantza de 2 centimetri de marginea lui. Se indeparteaza coaja blatului din interiorul cercului, apoi se scobeste in continuare, scormonind cu degetele cca 1 cm in adancime, cu grija pt. a forma firimituri mici care se pastreaza intr-un vas separat.

Aceste firimituri se vor folosi pt. a acoperi crema (umplutura).

Scris: 13/04/2006 10:42
de nebunia
Crema se aseaza peste banane sub forma unei cupole (musunoi). Imediat dupa aceasta se presara Firimiturile deasupra cremei apasand usor pt. a se fixa e crema.

Prajitura se poate servi dupa o pastrare de min 2 ore in frigider.

Scris: 14/04/2006 12:38
de nebunia
Si sectziunea ca sa muritzi de pofta:

Scris: 14/04/2006 10:45
de Ioana
ce bine ca ai dat varianta facuta in casa la tortuletul asta!!! este foarte aspectuos.

neavand nici o legatura cu tortuletul nebuniei, care sunt sigura ca e bun, eu am facut versiunea rapida din cutie de la Dr. Oetker si a fost scarboasa rau. toate prafurile au venit de-a gata si a trebuie doar sa le amestec....dar iti dai seama ce gust pot sa aiba, sau mai exact nu aveau nici un gust, asa ca l-am aruncat. eu nu recomand sa luati asa ceva.

musuroi de cartita

Scris: 14/04/2006 01:33
de ramada
aceasta este foarte buna in comparatie cu prafurile alea artificiale din magazine. felicitari pentru inventie dar, ai incercat sa amesteci frisca cu stafide inmuiate in rom sa vezi ce gust fain au? incearca si mai vb. :roll:

Scris: 14/04/2006 04:45
de nebunia
ramada scrie:aceasta este foarte buna in comparatie cu prafurile alea artificiale din magazine. felicitari pentru inventie dar, ai incercat sa amesteci frisca cu stafide inmuiate in rom sa vezi ce gust fain au? incearca si mai vb. :roll:

am incercat, dar nu la prajitura aceasta. Stiu ce gust minunat, :buuun: da uite ca nu mi-a trecut prin cap :( sa fac asta la aceasta prajitura. Ce idee excelenta mi-ai reamintit. :clipocit: Data viitoare asa o fac.

Trebe sa fac azi niste negrese de post ca sa le duc la biserica maine. Si nush cum o sa-mi iasa.