Pagina 1 din 6

Tort de mere cu scortisoara

Scris: 18/02/2006 03:18
de Ioana
Este cel mai rapid tort pe care-l stiu eu. Se face fara blat sau mai bine zis cu blaturi mai ciudate...veti vedea. Eu l-am pregatit in 15 minute si 30 minute a stat la cuptor.

Ingrediente:

Blat

- 1 cana zahar
- 1 cana faina alba
- 1 cana gris

Intr-un vas am amestecat zaharul cu faina si grisul pana s-a omogenizat bine. Gata blatul :D


Umplutura:

- 2 kg mere
- sucul de la o lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- scortisoara, cat va place

Merele le-am razuit fara sa le decojesc. Am folosit robotelul si in 5 minute erau gata. Le-am stropit cu suc de lamaie sa nu se oxideze si apoi am pus zaharul vanilat si scortisoara. NU SE STORC MERELE DE SUCUL CARE-L LASA...asta e important.

Pregatire:

Am pregatit tava rotunda de 26 cm punand pe fund hartie de copt si apoi am uns-o bine cu ulei. si marginile se dau cu putin ulei.

Cuptorul l-am pus la 200C.

Am construit tortul asa: un strat de praf alb(amestecul de blaturi) cam de un deget si unul de mere(de 2 degete) si tot asa....o sa aveti 3 straturi praf si 3 straturi mere...ultimul va fi de mere.

Asa arata in tava:

Scris: 18/02/2006 03:20
de Ioana
Se da la cuptor la 200C FIX 30 MINUTE.


L-am scos si dupa ce l-am lasat sa se racoreasca am scos inelul tavii si arata asa

Scris: 18/02/2006 03:21
de Ioana
Ca sa vedeti ce bine s-a simtit in timpul sedintei foto....si ca sa va induplece sa-l primiti in concurs chiar si asa intarziat :wink:

Scris: 18/02/2006 03:23
de Ioana
Si sectiunile obligatorii la un concurs de asemenea anvergura, si ca sa vedeti ca in interior blaturile s-au copt si nu am mancat praf

Scris: 18/02/2006 03:24
de Ioana
Inca ceva important: daca-l faceti in tava dreptunghiulara de 21X33cm se fac doar doua straturi de praf si 2 de mere. Nu faceti straturile mai groase ca nu se vor face ca lumea blaturile.

Scris: 19/03/2006 10:05
de mary
Dupa gust se poate adauga in blat 2 linguri lapte praf sau o lingura de cacao. e intr-adevar delicios, il fac de mai multi ani dar la mine dureaza ceva mai mult pana se coace (45 min) :roll:

Scris: 21/03/2006 03:56
de lili777
Mama...totul (korrektur) asta e de post!!!!!!Il fac azi...hotarit!!!

Scris: 22/03/2006 08:56
de zuli
Lili ai facut tortul ? cum este ?
pune o poza sa vad si eu ,eu am incercat acum citiva ani si nu a iesit bine poate nu am stiut aici pare facut blatul si racoros cred

Scris: 22/03/2006 09:54
de lili777
a ieshit destul de bine....insa.....mai trebuia zahar din care motiv l-am presurat cu zahar pudra la sfirshit.... :pup: .....a ieshit cam moale shi la mine...e pentru prima data cind il fac shi nu am habar cum ar fi sa fie ideal... :clipocit: :roll:

Scris: 22/03/2006 10:40
de Ioana
zuli, blaturile ca sa se faca trebuie sa fie subtirele, nu mai gros de un deget stratul de praf. a incercat o prietena sa faca exact cu cantitatile astea dar in 2 straturi si nu i s-au copt praful.

lili, de dulce am zis si eu ca ar putea sa nu fie suficient pentru amatorii de dulciuri. eu nu manac foarte dulce....de fapt si bertha a constata asta.
dar sper ca in rest a fost bun. cat de moale a iesit? l-ai putut felia? cat e cald e mai greu de feliat, dar dupa ce se racoreste si blaturile se leaga mai bine se poate manca si din mana, nu doar de pe farfurioara.