Pagina 1 din 4

Scufita Rosie

Scris: 15/02/2006 09:17
de miha1950
Desi am cam scos dulciurile din meniu, am facut o exceptie de Sf. Valentin.Si cum in familia mea urmeaza acum doua aniversari, asta inseamna atentat la kilograme.
Si ca sa nu fie prea multe kg adaugate am ales o prajitura cu un continut redus de zahar.La origine se face in forma rotunda.Eu am adaptat-o evenimentului.
Anul trecut de Paste am facut-o pe post de pascuta, caci eram cu mana in ghips, operata, cu firele necoase, asa ca am renuntat la framantat si am apelat la tot ce se oate face cu mixerul.

Pentru blat ai nevoie de:125 g unt sau margarina, 100 g zahar pudra, 200 g faina,3 plicuri zahar vanilat, 1/2 praf de copt, 2-3 linguri crema de alune Nutela,visinele dintr-un borcan de compot de 0,750 g(fara samburi).
Pentru crema :250 g branza de vaca(poti sa pui si Philadelphia daca ai!) 1 plic zahar vanilat. 1 plic praf de frisca, 150 ml lapte.
Decor:1 plic Tort gele rosu,250 ml zeama de la compotul de visine, o cutie frisca lichida,ciocolata rasa, boabe de visine.

Scris: 15/02/2006 09:21
de miha1950
separi albusurile de galbenusuri,si faci un aluat cu ajutorul mixerului din galbrnusuri, zahar, unt sau margarina,zahar vanilat, faina , praf de copt si albusuri spuma.Imparti aluatul in doiua si intr-o compozitie pui crema de alune si visinele fara sambure.

Scris: 15/02/2006 09:24
de miha1950
Dupa cum s-a vazut in imagine, intr-o tava in care am pus hartie de copt am pus compozitia alba, urmand sa se puna deasupra cea colorata.

Scris: 15/02/2006 09:27
de miha1950
Se pune prajitura la copt pentru 20-25 de minute.
Itre timp prepari cea mai usoara crema din lume:
ameteci cu mixerul pana obtii o crema fina toate ingredientele din reteta cremei si pi crena la rece pana se va raci si blatul.Si pentru ca ti-a mai ramas timp bati si frisca lichida.pentru decor.

Scris: 15/02/2006 09:33
de miha1950
Scoti blatul copt si-l lasi sa se raceasca.Plictisita fiind de asteptare, poti sa speli vasele murdarite cu aceasta ocazie :D

Scris: 15/02/2006 09:42
de miha1950
Peste blat pui crema , iar peste crema torni cu rabdare jeleul preparat din plicul recomandat in reteta si zeama de compot.Daca vrei sa fie mi dulce, pui 1-2 linguri zahar pudra.
Urmeaza ornarea cu frisca.Acest aspect la mine a cam lasat de dorit, caci iedutul Valentin atunci si-a gasit sa vina pe lume, motiv pentru care eu v-am postat reteta fara a o intriduce in concurs.( v-am recomandat-o pentru savoarea ei insa).

Scris: 15/02/2006 09:43
de miha1950
Sectiune:

Scris: 15/02/2006 09:44
de miha1950
Inca o sectiune

Scris: 16/02/2006 12:13
de adi
A iesit super. Dar de ce nu faci pozele mai mari ? Sau ti-e mila de noi sa nu :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: prea tare :clipocit:

Scris: 16/02/2006 07:40
de miha1950
Inca nu stiu exact la ce dimensiuni sa ma opresc.Daca le-am pus mai mari m=nu mi le-a primit calculatorul.Indurare pt. incepatori.