Pagina 1 din 2

Buon San Valentino

Scris: 14/02/2006 06:00
de angelique
si acum reteta pas cu pas....
200g ciocolata alba sau fondentedepinde ce culoare vrei sa iasa ,eu am facut 2 portii ,una cu ciocolata alba si una cu ciocolata fondente
2 oua
300ml frisca nebatuta
60 g zahar
7 g gelatina
150 g iaurt alb
vanilie

am amestecat galbenusurile cu zaharul dupa care am adaugat frisca ,am pus pe foc (fara sa las sa fiarba dupa care am adaugat gelatina tinuta prealabil in apa rece)am adaugat ciocolata topita ,albusurile spuma si iaurtul,dupa care am mai mestecat inca odata cu robotul ca mi se parea ca era prea cu clabuci,in acest fel a iesit mai omogena,am pus in forme ,cea alba in forma de silicon ,iar cea neagra in forma de portelan acoperita cu folie plastic dupa care l-eam tinut o noapte intreaga in frigider
Concluzii personale cand mai fac in cea de ciocolata in loc de iaurt am sa pun suc de portocale ,mai putin si cred ca pun si mai multa gelatina ca am fost terorizata ca nu se incheaga....gustul ii f. bun


deci am amestecat galbenusurile cu zaharul....

Scris: 14/02/2006 06:01
de angelique
am adaugat incet frisca lichida si am pus pe foc mic

Scris: 14/02/2006 06:03
de angelique
intre timp am topit ciocolata alba(in acest caz)

Scris: 14/02/2006 06:04
de angelique
am cantarit 7 g de gelatina pe care am pus-o in apa rece dupa care am adaugat-o si pe ea in craticioara cu restul ingredientelor

Scris: 14/02/2006 06:06
de angelique
am batut bine albusurile si am amestecat cu restul impreuna cu 150 g iaurt,asta bineinteles cand s-au racit

Scris: 14/02/2006 06:07
de angelique
asta-i rezultatul,pe care eu am decis sa-l mai amestec nitel in robot

Scris: 14/02/2006 06:12
de angelique
dupa care l-am pus in forma

Scris: 14/02/2006 06:13
de angelique
nu a intrat toata compozitia dar am pus si in alta forma
Dupa care am facut varianta neagra ,in acelasi mod

Scris: 14/02/2006 06:14
de angelique
dimineata am pornit la asamblarea tortului,

Scris: 14/02/2006 06:16
de angelique
si iata rezultatul