Pagina 1 din 1

Rulada cu dulceata de cirese si migdale

Scris: 27/12/2005 04:22
de roandre
Ingrediente:
-4 oua
-4 linguri rase de zahar
-4 linguri cu faina
-esenta de vanilie
Ca umplutura eu am pus 1 borcan dulceata de cirese (bagata la robot ca sa toc ciresele) impreuna cu cateva migdale.
Se mai poate pune crema Finetti, orice gem (indicat ar fi unul mai aromat, gen zmeura), frisca cu fructe maruntite, etc.

Se separa galbenusurile de albusuri. Se pun intr-un castron galbenusurile si se freaca cu zaharul. Se bat separat albusurile spuma si apoi se adauga peste galbenusuri. Se incorporeaza si faina si esenta de vanilie si se amesteca bine cu mixerul timp de 3 minute.
Se pune intr-o tava hartie de copt (sau se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina) si se toarna compozitia. Tava mea are dimensiunea de 29x40 cm.
Se baga la cuptor timp de 8-10 minute...se face f repede si nu trebuie lasata mult pt ca se intareste si se rupe la rulat apoi.
Cand e gata se scoate pe un prosop umed, se pune umplutura si se ruleaza. Se pune in hartie de staniol si se da la congelator pt 15 minute. Pt decor am ornat-o cu ciocolata topita si zahar pudra vanilat dupa ce am scos-o de la congelator.

Asta mi-a iesit mie!

Scris: 27/12/2005 10:59
de Nally
Arata super delicioasa! Poate o incerc si eu acum de Revelion! :wink: Sunt in cautare de praji bune si usor de facut! :D

Scris: 28/12/2005 07:51
de andrei
Vai de mine cum arata ... Acum era buna iconita aia cu salivatul... :D Nu prea pare asa de usor de facut dar la mine toate sunt grele in domeniul asta ... :D

Scris: 28/12/2005 11:31
de roandre
Eu as spune ca nu e usor de facut...ci extrem de usor!

Nally, e buna de incercat de sarbatori s-o faci...eu tot pt prima data am facut-o si mi-a iesit ca-n poza...sa nu mai spun ca am facut-o pe la ora 00.30 si in 30 minute e gata.

Scris: 24/03/2006 05:35
de zuli
eu am facut rulada azi 1 cu crema de ciocolata si 1 cu crema de capucino
am pus 6 oua ,6 linguri zahar pudra ,5 linguri de faina
procesul de fabricare e acelasi
crema de ciocolata :1 pachet de unt ,150 gr zahar pudra ,esenta de rom le amesteci pina se face spuma
crema de capucino:4 plicuri capucino ,3 oua ,200 gr zahar ,250 gr unt
ouale cu zaharul si capucino se pune pe aburi la foc ,se amesteca pina se ingroasa se lasa la racit si se pune untul batind bine pina se intareste
e foarte gustoasa si aspectoasa

Scris: 24/03/2006 07:18
de Ioana
m-ati atras si pe mine la dulciuri :rusine: ...rulada arata foarte foarte bine!

Scris: 24/03/2006 08:30
de zuli
Ioana incearca si nu vei regreta e precum retetele tale :rapida , usor de facut si gustoasa. :wink:
o sa pun si eu o poza cu 2-3 felii numai ca am facut crema multa si ca haplea am pus tot dar e bun :clipocit:

Scris: 26/03/2006 02:11
de zuli
E BUNA ,BUNA

Scris: 03/05/2006 09:05
de elaida
am facut si eu rulada cu gem. E grozava! pun si poza maine.

Scris: 15/05/2006 11:24
de andrei
Elaida, nu ne-ai mai pus pozele... Sper ca le mai ai :)