Papanasi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 12/03/2008 04:25

Super arata! Au un aspect :buuun: :buuun: :buuun: si ce pufosi sunt! =D> =D> =D> (le-ai pus si mot :P )!
Ce pofta mi-ai facut!

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 13/03/2008 11:12

Multumesc Adry, :flower:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 13/03/2008 03:37

Szamcsek scrie:Iaca alta reteta de papanasi de data asta cu cantitate de faina specificata,dar si asa depinde de faina. vedeti voi , mai puneti faina daca se lipeste tare de degete.
Eu sunt fan papanasi si as vrea si voua sa va reuseasca.


PAPANASI

-500g branza de vaci (nu ricotta, nu altfel de branza)


Vero, confirm ceea ce ai spus mai sus! Papanasii cu ricotta nu ies bine! Eu am incercat la cei fierti si au fost un esec total au iesit foarte indesati , nu pufosi! Cu atat mai mult pentru papanasii traditionali care risca sa se imbibe de ulei daca aluatul nu e lejer!

superx400
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 08/10/2011 06:12

Mesajde superx400 » 04/11/2011 08:47

vero scrie:Am gasit pe internet ceva despre papanasi ...si cred ca ar trebui sa tinem cont de aceste informatii. :flower:

"Papanasii nu se fac chiar atat de greu precum ni se mai spune uneori pe la restaurante. Insa dat fiind ca reteta clasica in restaurantele bucurestene este cea cu sfera de aluat, trebuie sa fiti rabdatori pentru ca gogoasa sa se coaca bine in interior. Atlfel vor fi teribil de gretosi. Un alt lucru foarte important este amestecul de smantana cu gem care se toarna peste papanasi.

Smantana nu trebuie sa fie foarte subtire si acra, in schimb gemul folosit este ideal mai acrisor, de visine, prune sau fructe de padure. Altfel prea mult dulce la un loc nu cade tocmai bine. Sunt locuri in care papanasii nu se fac decat fie cu smantana, fie cu gem, fapt care noua personal ne displace exact din motivul pomenit mai sus: sunt gretosi. Combinatia dulce-acrisor este binevenita intr-un soi de mancare atat de greoi. In definitiv insa, este exclusiv o chestiune de gust. "


Astazi fac o tura de papanasi dar de data asta cu glazura. 8)

superx400
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 08/10/2011 06:12

Mesajde superx400 » 04/11/2011 08:47

vero scrie:Am gasit pe internet ceva despre papanasi ...si cred ca ar trebui sa tinem cont de aceste informatii. :flower:

"Papanasii nu se fac chiar atat de greu precum ni se mai spune uneori pe la restaurante. Insa dat fiind ca reteta clasica in restaurantele bucurestene este cea cu sfera de aluat, trebuie sa fiti rabdatori pentru ca gogoasa sa se coaca bine in interior. Atlfel vor fi teribil de gretosi. Un alt lucru foarte important este amestecul de smantana cu gem care se toarna peste papanasi.

Smantana nu trebuie sa fie foarte subtire si acra, in schimb gemul folosit este ideal mai acrisor, de visine, prune sau fructe de padure. Altfel prea mult dulce la un loc nu cade tocmai bine. Sunt locuri in care papanasii nu se fac decat fie cu smantana, fie cu gem, fapt care noua personal ne displace exact din motivul pomenit mai sus: sunt gretosi. Combinatia dulce-acrisor este binevenita intr-un soi de mancare atat de greoi. In definitiv insa, este exclusiv o chestiune de gust. "


Astazi fac o tura de papanasi dar de data asta cu glazura. 8)

dariamih
Incepator
Mesaje: 64
Membru din: 19/09/2010 04:24

Mesajde dariamih » 04/11/2011 11:58

Am manacat aseara in oras niste papanasi foarte prost facuti. Reteta m-a convins sa incerc sa fac si eu.:D Ms.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 15 vizitatori