Pagina 1 din 4

Cremsnit ca pe cutie

Scris: 16/12/2005 10:28
de allia
Eu am facut ieri un cremsnit dupa o reteta pe care am gasit-o foaaarte greu si anume pe spatele cutiei de foi de cremsnit pe care am cumparat-o de la alimentara :wink: , doar ca am zis sa va arat si ce a iesit. Asa ca iata:

Scris: 16/12/2005 10:54
de cla
arata bestial cremsnitul tau de pe cutie....si nu pare chiar greu de facut!
cam asta o sa mancati de rev :) !!!!!!!!!!
da' vii tu sa tooooot mesteci in crema!!!!

Scris: 17/12/2005 12:09
de Nally
Nu ar fi fost mai usor sa o racesti pe baie de apa rece?

Oricum produsul final arata excelent! :)

Scris: 17/12/2005 01:13
de allia
Da, e o idee, mai ales ca asa raceam numai crema ,nu si pe mine.

Scris: 17/12/2005 10:56
de bertha
Super arata prajitura! Ma inscriu si eu pe lista celor ce asteapta sa vii sa amesteci mai mult de 30 min. :D Eu n-am pretentii, merge si de Boboteaza, de Sf Ion, cand ai tu timp, nu conteaza. Te ajut si eu, te tin de vorba, sa vezi ce-mi merge gura, nici nu stii cand trece timpul! :lol:
Serios vorbind, felicitari pt fotografii si pt explicatiile amanuntite! :)

Scris: 17/12/2005 11:09
de miha1950
Eu am aceleasi cantitati pentru crema, dar cu un mic amendament:folosesc si albusurile. Inainte de a pune la foc laptele cu amidonul si cu galbenusurile, bat spuma tare albusurile si cu 400 g zahar(dupa gustul meu este suficient) si las sa astepte. Dupa ce s-a legat crema torn albusurile si mai fierb 5 minute, amestecand(asta e !).La inceput crema se subtiaza, dupa care se ingroasa.Albusul ii creste volumul si o face mai tare.

Scris: 17/12/2005 11:11
de miha1950
Am uitat sa va spun: o pun fierbinte peste foaie.Nu carge.

Scris: 18/12/2005 10:20
de Adrian P.
Cred ca asta-i secretul, sa se intareasca mijlocul. Ca altfel, e destul de greu de mancat fara sa te murdaresti. Arata super pozele.

Scris: 20/12/2005 08:05
de allia
Bertha, nu stiu daca ar fi o idee chiar asa de buna. Adik la cat vorbesc si eu.........facem cremsnit o luna!!!!!!! :wink:

Scris: 21/12/2005 11:03
de bertha
Nu-i nimic, terminam cremsnitul, trece la sarmale, fripturi etc, sotul meu va fi de-a dreptul extaziat cu doua bucatarese in casa! :hug: