Pagina 1 din 2

Prajitura cu mere si biscuiti

Scris: 22/10/2005 11:13
de roandre
Pentru blat:
un cub de margarina
200-300 gr biscuiti obisnuiti
1 kg mere
Crema:
1 ou
5 linguri de zahar
5 linguri de faina
1/2 l de lapte
1/4 pachet de margarina
zahar vanilat
Pentru ornat:
frisca
ciocolata


Mod de preparare
Intr-un vas de yena, se pune cubul de margarina (~1/5 dintr-un pachet de margarina de 250 gr.), se asaza pe foc mic si margarina "se plimba" pana se topeste bine. Se ia de pe foc si se asaza in vas, peste margarina topita, biscuiti obisnuiti sau Braila (vrac), unul langa altul, cat sa acopere tot fundul vasului.
Peste biscuiti, se asaza un strat, de un deget grosime, de mere rase si scazute bine de tot (pana nu mai au zeama) si se niveleaza bine. Peste mere se pune crema de vanilie facuta din: ou, zahar, faina, lapte. Toate ingredientele se pun la fiert. Cand e calduta se incorporeaza si margarina si vanilia.
Se niveleaza si se adauga un strat de biscuiti iar cand e rece prajitura se pune deasupra un strat de frisca. Peste frisca se rade( pe razatoarea mare) ciocolata buna. Se da la rece.

Pofta buna!

Scris: 23/10/2005 12:09
de Nally
Arata delicios! :D ioiiii vin in Bucuresti special sa pap obucata din asta de la tine!!! :D

Scris: 24/10/2005 07:21
de adi
Cred ca e cea mai apetisanta prajitura pe care am vazut-o vreodata ;) Arata incredibil si pe langa asta combinatia de ingrediente nu poate duce decat la un succes sigur :) Sper sa o incerc si eu odata dar ma indoiesc ca mi-ar iesi asa bine

Scris: 24/10/2005 11:48
de roandre
Nally, cand vii in Bucuresti mai facem o prajitura si va chemaa ca tare usor e de facut si e f gustoasa!

Adi, arata f bine prajitura iar eu ca "bucatar incepator" iti spun cu siguranta ca o sa-ti iasa la fel de bine sau poate chiar mai bine. Doar incearca si-o sa vezi!

Scris: 25/10/2005 12:27
de Nally
Roandre sa stii ca nu refuz invitatia! :) :wink: Vin si cu mandrul meu poate o vrajeste pe aia mica si or iesi impreuna pe afara ca noi sa ne bucatarim in liniste :D

Scris: 19/01/2006 04:19
de allia
Am facut-o si eu,numai ca e o mica problema:cu cantitatile descrise nu iese nici intr-un caz asa. adik daca pun prajitura intr-un vas destul de mic incat sa iasa stratul de crema asa de gros ca cel din poza(raportat la cantitatea de mere), sunt mult prea multi biscuiti si muuuuult prea multa margarina care se pune pe fund. eu am pus mai putina, si tot are prea mult gust a margarina prajitura.

Scris: 19/01/2006 09:57
de roandre
allia scrie:Am facut-o si eu,numai ca e o mica problema:cu cantitatile descrise nu iese nici intr-un caz asa. adik daca pun prajitura intr-un vas destul de mic incat sa iasa stratul de crema asa de gros ca cel din poza(raportat la cantitatea de mere), sunt mult prea multi biscuiti si muuuuult prea multa margarina care se pune pe fund. eu am pus mai putina, si tot are prea mult gust a margarina prajitura.


Multumesc pt atentionare....am corectat reteta, era vorba de 1/5 margarina....am vrut sa scriu o cincime si pusesem gresit...
Cat despre biscuiti...depinde de tava in care ii asezi, de aceea am scris 300 gr. Posibil sa fie multi pt un vas mai mic sau nu....eu pun cati imi trebuie restul ii papa bebelina simpli dc raman. Mai bine sa ramana decat sa nu-mi ajunga. Am fost si am masurat vasul meu si are dimensiunile de 30*20 cm si imi incap cam 200 gr de biscuiti.
Mere, exact 1 kg folosesc iar crema din 500-600 ml lapte fac...depinde cat am in cutia deschisa deja :wink: !

Scris: 20/01/2006 03:27
de allia
ooooooooooooof, pai acuma ma vad obligata si de-a dreptul fortata sa repet prajitura, cu mai putina margarina si mai multa crema. daca mai apar multe retete asa tentante, o sa ajung testerul siteului, adik o sa testez tot ce citesc pe aici!!!!

Scris: 21/01/2006 07:56
de roandre
Hehehe, sper ca data viitoare sa-ti iasa bine. Margarina are rolul de a uni biscuitii si a-i inmuia putin. Dc ai tava mai mica, pune mai putina margarina si mai ales dc nu-ti place gustul de margarina.
Biscutii...dc sunt populari se inmoaie mai greu, adica prajitura este exceptionala dc sunt lasati mai mult timp sa se inmoaie. Dc sunt cei la pachete, se inmoaie mai repede.
Am incercat in crema sa pun esenta de migdale si i-a dat o aroma si un gust deosebit (dar depinde de gusturi).
Mere, dc ti se par prea putine si vrei un strat mai gros (eu nu-l prefer f gros mai ales dc merele sunt mai acrisoare), pune mai multe.
Crema...eu nu as opta pt mai multa crema, mie mi s-a parut suficienta atat caci am incercat chiar si cu 1 l lapte pt crema si era deja mult prea multa crema.
Sper sa-ti iasa data viitoare si imi cer scuze pt greseala initiala!

Scris: 04/02/2006 12:48
de adinush
Am incercat-o si eu azi si a iesit foarte gustoasa.Biscuitii un pic prea moi dar nu am gasit din cei populari asa ca am folosit la pachet.Data viitoare poate pun 2 randuri de biscuiti si nu se inmoaie asa tare.Dar oricum gustul e f bun :buuun: