Fursecuri cu stafide

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

roandre
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 07/10/2005 09:12

Fursecuri cu stafide

Mesajde roandre » 22/10/2005 11:04

Ingrediente:

2 oua
2 cesti cu zahar pudra
2 cesti ulei
4 cesti faina
50 gr stafide
1 varf cutit de bicarbonat stins cu otet

Se pun stafidele la inmuiat in apa calda cu putin zahar zahar.
Se freaca galbenusurile cu zaharul pudra si se toarna uleiul incet ca la maioneza pana se incorporeaza tot. Apoi se adauga faina lingura cu lingura, bicarbonatul stins cu otet si la sfarsit se adauga si albusurile batute spuma si stafidele inmuiate.
Se pune compozitia apoi cu lingurita in tava de la aragaz in care s-a pus hartie de copt si se coc la foc potrivit cam 7-8 minute.

Pofta bun!
Fişiere ataşate
fursecuri cu stafide.jpg
fursecuri cu stafide.jpg (46.51 KiB) Vizualizat de 22494 ori

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 25/10/2005 10:40

Imi aduc aminte de copilarie :) Mancam pe nerasuflate cate un platou de fursecuri :) Extraordinare ...

Avatar utilizator
adi
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 6026
Membru din: 23/06/2005 04:27
Localitate: Iasi
Contact:

Mesajde adi » 31/10/2005 03:41

Par delicioase :wink:

viorica
Incepator
Mesaje: 20
Membru din: 17/10/2005 04:44

Mesajde viorica » 31/10/2005 11:13

Chiar sunt delicioase. Am mancat si eu in copilarie foarte multe platouri de fursecuri. Ce mai, o nebunie :)

Anna-t
Incepator
Mesaje: 1
Membru din: 24/01/2006 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde Anna-t » 24/01/2006 04:01

:? Am incercat reteta. Din pacate undeva am gresit ptr ca fursecurile au iesit foarte grase. Am verificat reteta si am pus ingredientele corect. Deci nu inteleg.
La prima tava am pus cu lingurita in tava iar cand m-am uitat in cuptor sa vad cum se coc , ele pluteau intr-un lac de grasime(ulei) asa ca ptr urmatoarele am mai adaugat faina si le-am facut cu mana bombite mai turtite, dupa modelul din imaginea voastra. Sunt bune, aromate se fac repede dar sunt foarte GRASE!!!! Ce nu-i bine??? :roll:

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 25/01/2006 01:49

Pai mai redu din cele 2 cesti de ulei ma gandesc... Cred ca asta e explicatia. Asa e roandre ?
In alta ordine de idei, bun venit pe forum Anna . :)

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 25/01/2006 03:03

e o eroare sa reduca din cestile de ulei!
Reteta aceasta e foarte simpla si fursecurile ies delicioase. Eu am probat reteta de doua ori in aceasta saptamana. A doua oara(adica ieri) am facut reteta dubla, iar fursecurile au iesit foarte bine. Am preferat insa sa fac fursecurile cu glazura de ciocolata.
Am sa scriu reteta si garantez ca iese bine daca sunt urmate indicatiile, pas cu pas.
ingrediente:
3 oua
3 cesti de zahar
3 cesti ulei
6 cesti faina(+ jumatate ceasca daca se constata ca dupa ce se amesteca ingredientele coca inca mai curge)
coaja rasa de la o lamaie intreaga
praf de copt(un varf de cutit sau de linguritza) stins cu zeama de lamaie
zeama de la o jumate de lamaie
optional: un pliculet de zahar vanilat.

Important: folosim pentru masuratoare o ceasca clasica(de cafea). Cu acceasi ceasca vom masura si zaharul si uleiul si faina. Nu se modifica deloc cantitatile.

Mod de preparare:
varianta simpla(cu mixer)

Intr-un castron mare se sparg ouale, se bat bine cu mixerul. Se adauga zaharul si se bate si el cu ouale pana se topeste. Se pune si pliculetul de zahar vanilat. Apoi se adauga pe rand cestile de ulei. Dupa ce adaugam o ceasca, mixam 2 minute..si tot asa pana punem cele 3 cesti de ulei. Se adauga apoi, pe rand cestile de faina. Dupa fiecare ceasca se mixeaza compozitia. Dupa ce am adaugat faina, si am constatat ca s-a incorporat, deasupra vasului cu aluatul, stingem un varf de cutit de praf de copt cu un pic de zeama de lamaie. Radem o lamaie intreaga peste aluat si stoarcem si zeama de la jumatate lamaie. Dupa aceasta, amestecam totul pret de un minut. Coca e gata. Vom observa ca daca luam putina coca cu varful linguritei, aceasta nu curge dar e foarte moale.

varianta mai grea
(fara mixer)
Pentru ca mi s-a stricat mixerul, am fost nevoita sa fac reteta folosindu-ma doar de furculitza si de lingura de lemn. Ca sa fie totul ok, am schimbat un pic procedura. Am separat galbenusurile de albusuri. Am batut spuma albusurile. Am adaugat treptat zaharul si am batut bine cu furculitza..pana s-a format un fel de bezea mai lichida. Am facut asta ca sa ma asigur ca zaharul s-a topit in mare parte. Apoi am frecat galbenusurile cu zaharul vanilat din pliculet, si am pus apoi galbenusurile peste albusuri, mestecand bine. Apoi, treptat, am pus cestile de ulei, dupa fiecare din ele am mestecat cu lingura de lemn.Am pus, tot treptat faina, mestecand dupa fiecare ceasca pana am vazut ca faina s-a incorporat. Am stins praful de copt cu zeama de lamaie, am pus zeama de la juma de lamaie si am ras si coaja de la o lamaie intreaga. Si aluatul a fost gata ..

Acest aluat se poate amesteca cu stafide, daca nu vrem ca fursecurile sa fie cu glazura de ciocolata .

Cum punem aluatul in tava?
In primul rand ceva foarte important: tava nu se unge cu nimic.
recomand sa se foloseasca tava intinsa, fara margini inalte(tava speciala de cuptor).
Eu folosesc hartia de copt pentru ca asa e mai usor sa manevrez tavile(n-am decat doua). Daca pun fursecurile pe hartie de copt, atunci dupa ce scot tava din cuptor inlatur hartia cu tot cu fursecuri si ma folosesc in continuare de tava..iar pe fursecuri le las sa se raceasca pe hartie.
Pentru ca e o coca moale, se va lua cu varful linguritei si, cu ajutorul degetului de la mana stanga se va ajuta aluatul sa coboare pe tava. Chiar daca nu o sa se aseze pe tava in forma foarte estetica, el va ajunge in cuptor la forma rotunda. Important e sa se lase loc* cel putin un cm intre fursecuri pentru ca acestea in timpul coptului sa nu se uneasca intre ele.


Cat le coacem?
In primul rand cuptorul trebuie sa fie preincalzit la cea mai mare temperatura de care e capabil. Eu le-am copt la 220 grade(atata poate cuptorul meu) Deci: inainte de a le pune in cuptor, trebuie ca acesta sa ajunga la temperatura cea mai mare. Fursecurile se coc 3 minute, maxim 5 minute. Fapt pentru care se si numesc: FURSECURI RAPIDE.

Fursecurile se pot uni cate doua cu serbet sau crema nutela si apoi se pot orna cu glazura.. de ciocolata topita.

reteta iese 100%
nu se pot face erori
:pup:
Ultima oară modificat 25/01/2006 06:13 de către cara, modificat 1 dată în total.

roandre
Incepator
Mesaje: 26
Membru din: 07/10/2005 09:12

Mesajde roandre » 25/01/2006 04:39

Exact atat ulei am pus si e adevarat ca in tava s-a scrus mult ulei dar la final ele nu au fost deloc grase...chiar din contra pot spune ca nu se simtea deloc uleiul.

Cara, am sa incerc si reteta cu glazura acum ca mi-am luat 1 kg de ciocolata de menaj :D

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4261
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 25/01/2006 05:58

In tava nu se scurge deloc ulei, pentru ca aluatul e foarte omogen inainte de a fi pus in tava. Repet, aluatul nu trebuie sa curga. Trebuie sa se poata lua cu varful linguritei, sa fie moale, dar sa nu fie lichid! In tava, nici vorba de ulei curs!!! Iar tava nu se unge.
Fişiere ataşate
04.jpg
sunt fragede.., neuleioase, sectiunea cred ca e relevanta:)
04.jpg (78.07 KiB) Vizualizat de 22090 ori
03.jpg
pot arata si mai bine de atat, depinde de simtul artistic al fiecaruia
03.jpg (66.11 KiB) Vizualizat de 22090 ori
02.jpg
02.jpg (68.75 KiB) Vizualizat de 22090 ori
01.jpg
cam asa trebuie sa arate fursecurile cu glazura de ciocolata
01.jpg (74.53 KiB) Vizualizat de 22090 ori

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 25/01/2006 10:28

Ce bine arata si astea. Stiu ca erau preferatele mele intr-o perioada a copilariei :)
Si fotograful profesionist trebuie sa remarc ... ;)


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori