Pagina 1 din 4

Tort diplomat

Scris: 28/09/2005 05:58
de Nally
- 4 pachetele gelatina de 10 gr Dr Oetker
- 1 cutie compot ananas
- 1 cutie cokteli de fructe
- 1 portocala
- 3 oua
- 250 gr zahar
- 1/2 kg frisca "HULALA"

Se pune gelatina la inmuiat cu zeama de la compot si coktail si se lasa sa se intareasca (daca e pusa langa o sursa de caldura se intareste in max 3 ore) Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama. Albusurile se bat spuma cu putina sare. Separat se bate frisca iar jumatate de cantitate se opreste pentrut ornat. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pt ca altfel nu se va omogeniza). Peste aceasta compozitie se adauga portocala taiata cubulete ananasul din compot si fructele din coktail. Compozitia rezultata se rastoarna intr-o cratita de 3 kg (de preferat sa fie un castron din plastic ca se desprinde mai usor dupa intarire!)
Se lasa la frigider pana se intareste, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca ramasa si fructe: portocale, kiwi, ananas, capsuni, piersici, etc.

Pofta buna!

Scris: 29/09/2005 02:52
de Nally
Am cautat poze si cu felii din torturile prezentate dar se pare ca nu am apucat sa fac! :) Au disparut rapid torturile de pe platoul de prezentare in stomacelele invitatilor! :D

Reteta e foarte reusita! De fiecare data mi-a iesit super tortul si nu e nici greu de facut! Poate fi facut cu orice fel de frisca lichida nu recomand frisca obtinuta din praf ca se intinde tot tortul pe masa!!! :D Trebuie neaparat frisca lichida!

Scris: 29/09/2005 11:15
de adi
La cum arata tortul nici nu e de mirare ca nu a mai ramas nimic de el :)

Scris: 30/09/2005 01:21
de mira77
Adica nu are blat deloc? E doar cu frisca si gelatina? Am sa-l incerc si eu ca pare usor de facut :) Pacat ca nu mai sunt capsuni, dar am sa incerc cu banane.

Scris: 01/10/2005 12:25
de Nally
Mira nu are deloc deloc blat in el! E fff usor de facut si fff gustos!
Sa ai spor la el si sa il papati cu placere! :)

Scris: 27/12/2005 04:34
de roandre
Reteta asta de tort o fac si eu de multa vreme dar acum am inceput sa-i pun si piscoturi pe margine si un rand in mijlocul tortului ca fructele sa fie impartite uniform peste tot. Asta era marea mea problema la tortul asta...fructele cadeau la fund.
Si inca ceva...pe fundul vasului in care pun compozitia la racit asez un celofan, folie de acoperit alimentele si astfel imi iese tortul f repede din vas.
Deci pun piscoturi pe marginea vasului, pun jumatate de compozitie, presar jumate din fructe apoi pun cateva piscoturi, pun fructe (prefer capsuni pt mijloc), celalta jumatate de compozitie, iar fructe si gata...dau la racit.
Folosesc un compot mare cocktail de fructe si un compot mic de capsuni.
Tortul asta l-am facut de Craciun!

Scris: 27/12/2005 06:53
de miha1950
Il fac in tavi de chec(folosesc pluralul pt ca-mi ies intotdeauna doua) pe care le imbrac cu celofan si apoi le captusesc cu piscoturi(pe fundul tavii si cu piscoturi rupte in doua si puse cu partea rupta in jos pe peretii laterali) Folosesc ananas, kiwi si stafide si tropite piscoturile cu lapte indulcit si aromat cu vanilie.
Frisca lichida este f. practica, dar pt un cu totul si cu totul alt gust este de preferat frisca adevarata facuta din smantana.

Scris: 27/12/2005 10:56
de Nally
Miha super arata tortul! :)

Si eu stiu cu piscoturile dar prefer fara! Nu mi s-a intamplat niciodata sa mi se adune fructele jos! Imi pare rau ca nu am si in sectiune... sunt foarte fain asezate in blat! :)

Scris: 27/12/2005 10:57
de Nally
Reteta o am dela Roandre :hug: :pup: careia ii multumesc! Acum pot spune de unde ca o cunoasteti si voi! :wink:

Scris: 28/12/2005 11:39
de roandre
Nally, mie mai mereu fructele erau mai mult in partea de jos (sau sus dupa ce rasturnam tortul)...poate ca il faceam intr-un vas ingust si inalt.

Tot la tortul asta mi s-a intamplat ca jos sa imi apara cam de 1 cm grosime gelatina clara inchegata si cu fructe in ea iar tortul diplomat sa fie deasupra. Cauza? Nu lasam suficient de mult sa se raceasca gelatina cu galbenusurile si zaharul inainte sa adaug albusurile si frisca.
Hehehe, cine a vazut a crezut ca e o alta reteta speciala de tort...oricum arata super si asa!