Pagina 1 din 1

Prajitura cu cocos si ananas

Scris: 31/05/2015 01:05
de gaby_d
Ingrediente Prajitura cu cocos si ananas

Blat

6 oua
6 linguri zahar
3 linguri faina
3 linguri amidon alimentar
un varf cutit sare
un plic zahar vanilat
3 linguri ulei
3 linguri apa

Crema

400 gr ananas din compot
250 ml frisca lichida indulcita
200 ml smantana pentru frisca
3 linguri zahar
2 linguri cocos

Cocos pentru pudrat prajitura

Mod de preparare Prajitura cu cocos si ananas

Separa albusurile de galbenusuri.
Amesteca intr-un bol galbenusurile impreuna cu apa,uleiul si zaharul vanilat.
Mixeaza albusurile spuma impreuna cu praful de sare, apoi adauga, lingura cu lingura, zaharul si mixeaza pana se topeste complet.
Cerne si adauga faina , apoi amidonul si galbenusurile.
Omogenizeaza compozitia amestecand usor, de jos in sus. Nu circular.
Tapeteaza tava cu hartie pentru copt, toarna amestecul, niveleaza si introdu tava in cuptorul preincalzit.
Coace la foc mic pana ce blatul capata o culoare aurie si trece testul cu scobitoarea.
Lasa-l sa se raceasca complet si taie-l in doua, pe orizontala.
Scurge ananasul de sirop, pune-l intr-un bol, apoi baga blenderul in bol pentru cateva secunde pana obtii un piure. Nu trebuie sa fie un piure fin, poti lasa si bucatele mai mari prin el.
Intr-un bol pune frisca lichida, smantana, zaharul si zaharul vanilat si mixeaza amestecul. Pentru inceput la viteza mica apoi la o treapta mai mare.Te opresti atunci cand frisca are consistenta potrivita.
Adaugi cocosul, piureul de ananas si omogenizezi.
Asezi prima foaie de blat in tava si intinzi jumatate din crema. Nivelezi frumos.
Asezi si blatul ramas, pui restul de crema, nivelezi si presari cocos.
Dai prajitura la rece pentru cel putin 2 ore.

Scris: 02/06/2015 08:35
de mikirafaela
Ce delicioasă trebuie să fie! :roll: :roll: :roll: :buuun: :buuun: :buuun:
Arată foarte bine! :flower: :flower: :flower: :flower: :flower:

Scris: 02/06/2015 07:13
de d_dana_a
Cred ca e foarte buna :wink:
=D> =D> =D> ...arata minunat :master: :master: :master:

Scris: 03/06/2015 08:22
de alejoe
Arata super trebuie sa fie delicioasaaaaaaa :master: =D> =D>

Scris: 17/06/2015 10:37
de nicoleta64
Imi place prajiturica asta si combinatia ei de cocos cu ananas... =D> :buuun: :roll:

Scris: 19/06/2015 02:36
de cla
Prima poza arata demential. :buuun: :buuun: :buuun:

Cred ca as manca intreaba farfurie la cum arata.

:flower: :flower: :flower:

Buna

Scris: 21/07/2015 10:02
de dumnezeu
E foarte gustoasa prajitura.
Felicitari.

Scris: 24/03/2016 10:54
de ioneladan
În blat nu se pune praf de copt?

Scris: 24/03/2016 11:49
de mikirafaela
In pandispan nu se pune praf de copt (daca pui praf de copt il transformi in chec). Albusurile (chiar si ouale intregi) batute spuma foarte bine vor juca rolul agentului de crestere! Mai multe informatii despre pandispanul perfect gasesti aici http://www.lauraadamache.ro/2009/11/ret ... ispan.html

sau aici

http://pofta-buna.com/reteta-de-pandisp ... -cu-cacao/

Sper sa-ti fie de ajutor!

Re: Prajitura cu cocos si ananas

Scris: 02/11/2016 12:15
de sorinabad
Foarte buna reteta aceasta! Si eu am facut si a iesit ft buna!
Yammmiii!!!