Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Prajitura insiropata cu foi de placinta si crema de iaurt

Mesajde lucia_bp » 03/03/2015 06:37

...daca ati sti cat este de buna :buuun: :buuun: :buuun: ...rapida, simpla, dar tare gustoasa si aromata :peace: …rumena:blushing: ...Ti se topeste in gura. Trebuie neaparat sa incercati prajitura asta insiropata si delicioasa :peace: Zemoasa si dulce…hhhmmm :buuun: :buuun: :buuun:


Ingrediente

-1 pachet foi de placinta, 400 g
-ulei, pentru uns foile

Crema de iaurt
-8 oua
-200 g zahar
-1 kg iaurt
-esenta de portocale / rom / vanilie, dupa preferinta

Sirop de zahar ars
-180 g zahar
-400 ml apa

Preparare

Lasati foile de placinta la dezghetat.

Crema de iaurt
Bateti bine ouale cu zaharul, iaurtul si aromele preferate. Lasati in asteptare.

Tapetati o tava cu hartie de copt ( 26 x 38 cm).
Asezati 1/3 din numarul de foi de placinta in tava, unse fiecare cu ulei.
Turnati ½ din crema de iaurt si asezati deasupra, cu grija, inca 1/3 din foile de placinta, unse si ele cu ulei.
Turnati restul de amestec cu iaurt si acoperiti cu restul de foi de placinta, unse fiecare cu ulei.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru cca 30-40 min, la 180 grade sau pana ce foile devin rumene si crema de iaurt este inchegata.
Scoateti prajitura din cuptor, lasati-o 5-7 min sa se racoreasca, apoi portionati-o in tava.

Sirop de zahar ars
Intr-un vas, caramelizati zaharul la foc mic, pana are culoarea coniacului.
Adaugati apa si lasati pe foc cat sa se topeasca caramelul, apoi inca cateva clocote bune.
Turnati uniform si cate putin din siropul fierbinte peste prajitura, lasand ca acesta sa fie absorbit, apoi turnati din nou, pana ce puneti tot siropul.
Pe masura ce siropul se absoarbe in foi acestea se umfla, iar cele de deasupra se incretesc.

Serviti portionata dupa ce se raceste complet.
Fişiere ataşate
cimg4249.jpg
cimg4249.jpg (76.31 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4250.jpg
cimg4250.jpg (78.42 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4251.jpg
cimg4251.jpg (58.32 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4252.jpg
cimg4252.jpg (45.55 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4253.jpg
cimg4253.jpg (73.64 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4254.jpg
cimg4254.jpg (41.32 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4255.jpg
cimg4255.jpg (69.24 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4256.jpg
cimg4256.jpg (61.17 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4257.jpg
cimg4257.jpg (83.7 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4258.jpg
cimg4258.jpg (86.89 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4259.jpg
cimg4259.jpg (91.61 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4260.jpg
cimg4260.jpg (88.43 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4261.jpg
cimg4261.jpg (71.28 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4262.jpg
cimg4262.jpg (76.73 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4263.jpg
cimg4263.jpg (66.15 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4264.jpg
cimg4264.jpg (82.41 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4265.jpg
cimg4265.jpg (69.27 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4266.jpg
cimg4266.jpg (65.11 KiB) Vizualizat de 9643 ori
cimg4267_9662.jpg
cimg4267_9662.jpg (68.41 KiB) Vizualizat de 9643 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 03/03/2015 07:21

Minunata! O portie am papat-o eu,macar asa,virtual... :clipocit:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 03/03/2015 08:27

Ai pregatit o prajitura "Jos palaria!", insiropata, cremoasa, dulce! =D> Lucia!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 05/03/2015 01:41

Arata foarte bine :buuun: :buuun: :buuun: ...imi plac mult prajiturile in genul acesta :peace:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 06/03/2015 07:09

Minunata prajitura asta Lucia... =D> Numai cand o vezi iti ploua in gura... :buuun: :buuun: O pun pe lista ... :roll: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 06/03/2015 09:07

Arata exceptional desertul tau... =D> =D> =D> Ce bun trebuie sa fi fost... :vis:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 07/03/2015 08:13

Danieluta scrie:Minunata! O portie am papat-o eu,macar asa,virtual... :clipocit:

=D> :hug: :flower:


Ma bucur ca ai vrut sa servesti din prajitura...inseamna ca ti-am facut pofta...Chiar este buna :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 07/03/2015 08:16

Lucia :buuun: :buuun: salivez de pofta arata super invitanta si usor de facut =D> =D> :master: :hug:
claudia

Avatar utilizator
maraarad
Bucatar
Mesaje: 1086
Membru din: 26/12/2008 04:13
Localitate: ny

Mesajde maraarad » 08/03/2015 12:24

Am pregatit si eu prajitura asta de catevaori ,usor de facut si foarte buna.Eu am presarat mac peste crema de iaurt .
hi

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 08/03/2015 09:39

mikirafaela scrie:Ai pregatit o prajitura "Jos palaria!", insiropata, cremoasa, dulce! =D> Lucia!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


...si tu esti o dulcica :pup: :hug: :love: Multumesc :master: :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori