Rol bezea (rulouri cu bezea)

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 30/05/2012 04:25

buneeee eu am mancat cu crema de vanilie si cioco Pupi esti minunata numai retete delicioase :master: :master:
claudia

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/05/2012 07:08

Antonia, nu stiu daca ai mancat in casa la cineva sau chiar la voi acasa, dar pot sa iti spun ca pe vremuri, cand tu erai copil si eu adolescenta si umblam saptamanal la Tm, se gaseau roluri bezea si roluri cu frisca si cu cascaval , la cofetarie la "Violeta", acolo in centru , intre Catedrala si Opera, pe dreapta ( daca stai cu spatele spre Opera si cu fata spre Catedrala)...la Arad se gaseau la toate cofatariile mai elegante :clipocit: ....le iubesc , nu alta, sant dem,entiale si versatile....pastrate la cutie de carton si in servetele, rulourile astea sant o alternativa rapida la un eventual musafir neasteptat si depinde de marimea si forma lor, sant super bune si pentru desert :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/05/2012 07:09

Lucia, asa cum spui, nu te mai poti opriiiii....se leaga mereu de mana ta ori de cate ori treci pe langa ele :D :D ... :hug: :hug: :pup:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/05/2012 11:04

Iulia, mersi.....si mie imi plac asa cu frisca...de fapt imi plac toate felurile de umpluturi la rolurile astea....las ca vin curand si faem o tura....ne destrabalam in roluri :P .....
Despre albusuri???/niciodata nu le-am pus pe baia de abur ....doar cand fac din gem atunci folosesc metoda asta....cand vine vorba de galbenusuri, da, atunci nu le pun niciodata negatite..... :wink: :hug:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/05/2012 11:05

alejoe , cu crema de vanilie, de ciocolata, de lamaie, de coconut, cu branza si cascaval sau cu frisca, nu are importnta ....NU LE REFUZ NICIODATA :P :D .....mersi, mersi :hug:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 31/05/2012 05:50

Le stiu si eu :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: :buuun: ...de cand nu am mai mancat :vis: :vis: :vis:
...erau preferatele mele :peace: :peace: :peace:
:hug: :pup: :flower:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 31/05/2012 07:25

Dana, cred ca toata lumea care le-a mancat le pastreaza in amintire si le tine la loc de cinste :hug: :hug:

Avatar utilizator
alinaraluca2000
Bucatar
Mesaje: 1209
Membru din: 11/03/2007 01:58
Localitate: Baia Mare
Contact:

Mesajde alinaraluca2000 » 07/06/2012 10:39

astea-s super!!!!!!! tre neaparat sa le incerc!!!!!!
ImagineImagineImagine

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 08/06/2012 07:31

Alina, sa le incerci, ai sa ai succes cu ele :D :hug: :pup:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 12/06/2012 01:03

pupi scrie:Crista, sigur ai dreptate....asa cum am mai scris mai sus, am umblat mult prin tara si cum imi placeau prajiturile mult, intram prin cofetarii ....nu am vazut decat in partea noastra....in restul tarii nu le-am vazut comercializandu- se in cofetarii.....incearca-le ....sant bune, se fac rapid si de acuma si pana la toamna cu atatea fructe proaspete ( capsuni, smeura, cirese, caise, visine, piersici) poti sa le dai gusturi diferite.....iarna se face umplutura din gemurile de la borcan :P .....sper sa iti placa sa le si faci si sa le si mananci :buuun: :buuun: :P :hug: :hug:


Eu sunt din Mangalia si erau cele 2 cofetarii de elita din oras , in ai nte de 89 unde le faceau! Dupa, in timpul facultatii le-am vazut in Constanta la Crizantema dar in ultimul timp le faceau cu crema sau cu bezea tare, nu asa cremoasa !

Eu fac rulouri cu de toate: si pt aperitive si pt desert, imi plac cu mouse de somon fumee, branzica si ceapa sau cu crema de roquefort si castravete :wink:
Vorbind de creme si foetaj adevarul e ca nicaieri nu am mancat un cremsnit ca in Timisoara :master: :master:
:flower: :flower: :peace:
xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori