Cozonac cu crema de migdale

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Cozonac cu crema de migdale

Mesajde sabina1609 » 30/04/2012 08:51

Cozonacul cu crema de migdale l-am pregatit special pentru Paste.

Ingrediente:

aluatul:
1kg faina
50g drojdie
250g zahar
550ml lapte
200g unt
5 galbenusuri
1 lingurita rasa de sare
arome - coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie

crema de migdale:
350 grame migdale macinate
5 albusuri
50 grame nuca tocata
100 grame zahar
un praf de sare

Faina se cerne in vasul in care vom executa framantarea. Dizolvam zaharul in laptele caldut.
Facem o adancitura in mijlocul fainii si pregatim maiaua din drojdie, faina si cateva linguri din laptele caldut, apoi presaram putina faina si lasam la loc cald 10-15 minute, sa creasca.
Galbenusurile se amesteca impreuna cu esenta de vanilie, coaja de lamaie si un praf de sare. Topim untul si il lasam sa se racoreasca
Adaugam galbenusurile la maia, turnand si cate putin lapte pana obtinem un aluat. Acum incepe framantarea, adaugand treptat putin cate putin unt topit.
Si frantam si framantam ...ideal timp de 30 minute. Veti avea nevoie de cineva care sa va tina de vas.
Dupa ce am terminat de framantat, acoparim castronul cu un servet curat si lasam aluatul la crescut, in loc cald si ferit de curent, cam o ora si jumatate, pana isi dubleaza volumul. Intre timp pregatim tavile care trebuie sa fie la temperatura camerei si le acoperim cu hartie de copt.
Intre timp pregatim umpluture: batem albusurile bine impreuna cu zaharul, un praf de sare si adaugam migdalele macinate.
Aluatul il impartim in trei si fiecare treime o mai injumatatim inca o data.
Intindem cate doua cate doua foile de aluat pe o pelicula fina de ulei, le adaugam umplutura, presaram nuca si rulam.
Impletim cate doua si mai lasam la crescut in tava vreo 40 minute.
Ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte cozonacii si ii presaram cu zahar, mac sau susan.
Cozonacii ii coacem aproximativ 40-50 de minute, pana cand se rumenesc frumos la suprafata.
Pofta buna!
Fişiere ataşate
DSC_1379_resize.JPG
DSC_1379_resize.JPG (93.22 KiB) Vizualizat de 4294 ori
DSC_1374_resize.JPG
DSC_1374_resize.JPG (68.73 KiB) Vizualizat de 4294 ori
DSC_1346_resize.JPG
DSC_1346_resize.JPG (44.94 KiB) Vizualizat de 4294 ori
DSC_1344_resize.JPG
DSC_1344_resize.JPG (86.4 KiB) Vizualizat de 4294 ori
DSC_1338_resize.JPG
DSC_1338_resize.JPG (67.94 KiB) Vizualizat de 4294 ori
DSC_1333_resize.JPG
DSC_1333_resize.JPG (47.3 KiB) Vizualizat de 4294 ori
DSC_1328_resize.JPG
DSC_1328_resize.JPG (47.03 KiB) Vizualizat de 4294 ori
DSC_1326_resize.JPG
DSC_1326_resize.JPG (70.88 KiB) Vizualizat de 4294 ori
DSC_1324_resize.JPG
DSC_1324_resize.JPG (51.64 KiB) Vizualizat de 4294 ori
DSC_1319_resize.JPG
DSC_1319_resize.JPG (59.05 KiB) Vizualizat de 4294 ori

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 30/04/2012 10:36

Sabina =D> o reteta faina, prezentare frumoasa....ma bucur sa te revad pe aici si sa te vad la concurs cu noi.....felicitari, frumos cosulet :hug: :pup:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 30/04/2012 10:58

Imi place reteta, cozonacul pe care l-ai obtinut si fotografiile.

Ai o fotografie cu ”sectiunea”? Sunt sigura ca a fost pufos si delicios.

Mult succes la concurs! :flower: :flower: :flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/05/2012 08:33

Cozonacii facuti de tine au fost intotdeauna grozavi :master: =D> :flower:

Mult succes la concurs :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 01/05/2012 10:00

Sabina bine te-ai intors :flower: Super unplutura cu migdale ... :buuun: :buuun:

=D> =D> =D> pentru rezultat caci e muncit, nu-i usor sa frminti cu mina =D>

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 01/05/2012 02:18

antoniah scrie:Imi place reteta, cozonacul pe care l-ai obtinut si fotografiile.

Ai o fotografie cu ”sectiunea”? Sunt sigura ca a fost pufos si delicios.

Mult succes la concurs! :flower: :flower: :flower:


Antoniah, din pacate nu am poze cu sectiunea ...nu am mai reusit sa fac.
A fost intr-adevar pufos si foarte aromat din cauza esentei si a coajei de lamaie.

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 01/05/2012 02:21

pupi scrie:Sabina =D> o reteta faina, prezentare frumoasa....ma bucur sa te revad pe aici si sa te vad la concurs cu noi.....felicitari, frumos cosulet :hug: :pup:


Multumesc, Pupi!
Mi-a placut mult tema concursului de luna aceasta, este mai deosebita.
In plus am si sustinut-o. Desi nu am vrut sa postez pozele pentru ca nu m-au multumit pe deplin, am zis totusi e important sa particip.

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 01/05/2012 02:22

lucia_bp scrie:Cozonacii facuti de tine au fost intotdeauna grozavi :master: =D> :flower:

Mult succes la concurs :!:

:hug: :hug: :hug:


Multumesc, Lucia! :blushing: :blushing: :blushing:

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 01/05/2012 02:23

crista scrie:Sabina bine te-ai intors :flower: Super unplutura cu migdale ... :buuun: :buuun:

=D> =D> =D> pentru rezultat caci e muncit, nu-i usor sa frminti cu mina =D>


crista, ma bucur ca nu m-ai uitat ....

...cat despre framatat, nici nu as avea cum altfel, pentru ca nu am masina de paine si nici nu intentionez sa cumpar una prea curand ...inca imi place sa ma murdaresc pe maini :)

Avatar utilizator
mykyanda
Incepator
Mesaje: 12
Membru din: 01/05/2012 11:53

ajutor

Mesajde mykyanda » 01/05/2012 03:17

cum fac sa postez mai multe poze la o reteta?:(( scz de mesaj
And33


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori