Ravioli cu radicchio si speck

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Ravioli cu radicchio si speck

Mesajde crista » 22/10/2006 03:53

Radicchio ( adica un neam de cicoare ..) si speck este carne sarata si aromata lasata pt vreo 30 zile de zile asa apoi afumata ...

Ingrediente :

umplutura si sos :
radicchio
2 felii de speck
unt cit o nuca

pasta ( 2 persoane= 10 ravioli):
100gr faina
1 ou
sare



Am taiat radicchio felii marunt si l-am pus sa se caleasca in tigaie cu 1 lingura de ulei. Am mai amestecat din cind in cind .. nu se pune sare caci e speck-ul sarat. Cind e gata innabusit, s-a inmuiat se adauga si speck-ul taiat subtirel.

Am facut foaia din faina si ou , am intins cit de subtire posibil. Am taiat patrate ( pt ca voiam sa iasa toate de aceeasi masura), am pus umplutura cu lingurita in mijlocul patrtului de pasta, am asezat alta pasta deaspura si am strivit bine intii cu mina sa iasa aerul si apoi cu dintii de la furculita sa fiu sigura ca stau lipiti si nu se desfac la fiert.

Am pus la fiert o oala mare cu apa, sare si 2 picaturi de ulei. Cind apa clocotea am dat focul mic, apa sa ramina la temperatura maxima dar sa nu clocoteasca ca sa nu desfaca ravioli. Am pus pasta cu grija in apa ( chiar dc se lipesc unii de altii nu incercati sa ii desfaceti voi caci se vor rupe, in apa se desfac singuri !) . Dupa 1-2 min maxim i.am scos cu spumiera si i-am pus in tigaia cu restul de umplutura si untul.Din nou la foc , amestecati cu mare grija .. mai mult prin miscarea tigaii NU amestecati cu lingura !!

intre poza 5 si 6 se vede ca in prima erau toti 10 intr-o farfurie apoi sunt numai jumatate din ei intr-o farfurie .. se vede clar ca au mai crescut ( s-au "umflat " in apa fiarta )...
Fişiere ataşate
06.jpg
06.jpg (85.28 KiB) Vizualizat de 4327 ori
05.jpg
05.jpg (85.71 KiB) Vizualizat de 4327 ori
04.jpg
04.jpg (52.5 KiB) Vizualizat de 4327 ori
03.jpg
03.jpg (74.34 KiB) Vizualizat de 4327 ori
02.jpg
02.jpg (97.91 KiB) Vizualizat de 4327 ori
01.jpg
01.jpg (66.83 KiB) Vizualizat de 4327 ori
Ultima oară modificat 22/10/2006 04:01 de către crista, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 22/10/2006 04:00

buoni,buoni,buonissimi
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 22/10/2006 05:03

Au un aspect deosebit si trebuie sa fie foarte gustosi. O sa incerc si eu reteta. :)

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 22/10/2006 06:55

maria,merita ,te asigur eu
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
PARADIS
Incepator
Mesaje: 160
Membru din: 14/11/2005 07:41
Contact:

Mesajde PARADIS » 23/10/2006 08:53

:buuun: :buuun: ce bine arata!

Crista,angelique...vreau reteta de sos alfredo :master:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/10/2006 10:52

PARADIS scrie::buuun: :buuun: ce bine arata!

Crista,angelique...vreau reteta de sos alfredo :master:


Paradis iti scriu PM cu o reteta tradusa ..

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 23/10/2006 08:49

crista, de ce nu pui reteta pt. sosul alfredo intr-un subiect nou? eu il fac destul de des, am luat reteta dintr-o carte, si desi iese, bun as vrea sa stiu cum il faceti voi, ca la mama lui acasa. :flower:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 23/10/2006 09:12

am inteles sa traiti !! acum fac subiect nou cu reteta tradusa de sos.

:master:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 39 vizitatori