Vitello tonnato

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Vitello tonnato

Mesajde yafa » 24/09/2013 11:34

Un antipasti de calitate, racoros, l-am adoptat de cand l-am gustat prima oara. Puteti decora cu capere mari sunt mai de efect. De data aceasta nu am gasit.

Ingrediente

o bucata de pupla de vitel( 800-1000g)

3 branse de telina verde

3 morcovi

200g de ton

2 galbenuri

5-6 bucatele de ansoa

2 lingurite de capere +1 pentru decor

2-3 boabe de ienibahar

1 ceapa

2 cuisoare

sare, piper

Prepararea

Asezam intr-o oala carnea de vitel cu morcovii curatati si taiati in rodele mari, telina batonase de 4cm, ceapa in care am infipt cuisoarele, ienibaharul. Acoperim cu apa si dam la fiert.

Lasam pe foc sa fiarba timp de o ora, o ora si un sfert( tineti cont: carnea romaneasca este mai tare decat cea pe care o gasesc aici, fierbeti timpul necesar cat cutitul sa intre usor, gustati, mai lasati sa fiarba la nevoie, aducand necesarul de lichid).

Lasati carnea sa se raceasca in supa in care a fiert si dam la frigider pana a doua zi.

Scoatem de la frigider, taiam in transe fine, asezam pe un platou.

Pregatim o maioneza din cele doua galbenusuri. Amestecam maioneza cu ton, ansoa si capere, mixam pana formam un sos omogen. Adaugam 1 polonic din supa in care a fiert carnea, amestecam totul.

Varsam sosul peste feliile de vitel si dam la frigider inca cel putin o ora.

Servim.

Pofta buna!

Nota: Puteti inlocui carnea de vitel cu carne de curcan sau pui, pentru a prezenta o varianta. Supa ramasa congelati-o si folositi ca baza pentru pilaf sau alta mancare. Bucatile de vitello tonato ramase le puteti folosi la sandwich-uri.
Fişiere ataşate
p1090592c1.jpg
p1090592c1.jpg (103.73 KiB) Vizualizat de 3252 ori
p1090594c11.jpg
p1090594c11.jpg (84.56 KiB) Vizualizat de 3253 ori
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 25/09/2013 12:46

Delicios,imi place! :wink:

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 25/09/2013 08:13

Pe reteta asta scrie cu litere mari" carne piept curcan si preparat pentru duminica" :P :P ....tare mult imi place ....imi imaginez gustul.....sosul ma incanta mult :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 25/09/2013 09:46

Mi-ai dat o idee de zile mari :pup: :pup: :pup: Nu stiam cum sa pregatesc un piept mare de curcan...Acum stiu :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 25/09/2013 12:12

Yafa minunat! =D> =D> =D>

eu n.am facut niciodata dar la Prova del cuoco asta e reteta preferata a prezentatoarei deci in fiecare an o face macar o data =)) =)) =)) .. Cindva o sa-i vina rindul si in bucataria mea :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 25/09/2013 05:09

Chiar daca nu am gustat combinatia aceasta (exact asa cum este in reteta ta) as putea sa spun cu siguranta ca imi place (imi place dar nu 99% ci 100% =D> =D> =D> ). Imi place mult ca ai folosit carne de vitel, imi place combinatia in totalitate, imi place ca ai folosit ansoa si capere... imi place totul si nu in ultimul rand fotografia deosebita (are o nota aparte de eleganta si ”mister”). Felicitari (pentru toate etapele: reteta, prezentare & more)! Te pup. :hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 25/09/2013 06:02

Frumoasa prezentare si reteta de facut binenteles :wink: cum a zis sio CRISTA la prova de cuoco o fac in fiecare an dar eu nu am incercat-o pana acum :D deci nici o scuza nu mai am salvez reteta :master: :master: :master: :master: :master: =D>
claudia

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 06/10/2013 11:20

Danieluta scrie:Delicios,imi place! :wink:

=D> :hug: :flower:


Multumesc Dani, :hug: :flower: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 06/10/2013 11:22

pupi scrie:Pe reteta asta scrie cu litere mari" carne piept curcan si preparat pentru duminica" :P :P ....tare mult imi place ....imi imaginez gustul.....sosul ma incanta mult :hug: :hug: :pup: :pup:


Pupi draga mea, cred ca o sa-ti placa, eu iubesc amestecul care sos de ton, mi se pare fin si foarte fresh. Multumesc tare mult, :hug: :pup:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 06/10/2013 11:23

lucia_bp scrie:Mi-ai dat o idee de zile mari :pup: :pup: :pup: Nu stiam cum sa pregatesc un piept mare de curcan...Acum stiu :!:

:hug: :hug: :hug:


Lucia, multumesc , ma bucur ca am putut sa-ti fiu de folos. Astept impresia ta cu mare interes.

:hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!



http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori