Vinete cu carne

Esti atat de mandra de reusita ta culinara incat ai simtit nevoia sa o imortalizezi intr-o fotografie? Ai aici ocazia sa atasezi poza la reteta culinara si sa o arati tuturor. Sectiunea este rezervata pentru retete de Mancaruri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Vinete cu carne

Mesajde nicoleta64 » 19/12/2006 11:54

2 vinete mari
200-300 gr.carne tocata vaca
1 ou
usturoi
patrunjel
oregan
parmigiano ras(cascaval)
sos concentrat dublu de rosii
ulei de masline

Se curata vinetele de coaje ,se taie circa 1cm in lungime si se pun la oparit in apa fiarta(sarata) pana se inmoaie putin.Se lasa putin sa se scurga de apa si sa se raceasca.
Separat se amesteca carnea tocata cu oul,usturoiul,patrunjelul,putina sare si piper.
Feliile de vinete se aseaza intr-o tava,deasupra se pune putina carne tocata,concentrat de rosii,parmigiano ras,oregan si se stropesc putin cu ulei de masline.
Se pun in cuptorul incalzit maxim 20 minute.Important este sa nu se usuce prea mult carnea.
Aceasta reteta se poate face si cu dovlecei.Se taie in doua dovlecelul dupa ce s-a oparit,se scobeste putin in lungime si se pune carnea tocata deasupra
Fişiere ataşate
5..jpg
Pofta buna!
5..jpg (55.24 KiB) Vizualizat de 3762 ori
4..jpg
4..jpg (51.16 KiB) Vizualizat de 3762 ori
3..jpg
3..jpg (50.65 KiB) Vizualizat de 3762 ori
2..jpg
2..jpg (31.84 KiB) Vizualizat de 3762 ori
1..jpg
1..jpg (48.23 KiB) Vizualizat de 3762 ori
Ultima oară modificat 04/01/2008 02:59 de către nicoleta64, modificat de 4 ori în total.

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 20/12/2006 01:46

simplu si bun!frumos si mai ales bun pt. al meu barbat ca manca doar carne de vita!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

andrei
Moderator
Mesaje: 862
Membru din: 26/06/2005 11:56

Mesajde andrei » 20/12/2006 03:31

Foarte buna idee, sa vad daca mai sunt vinete pe la noi la vremea asta ... Cred ca ies super gustoase...

Avatar utilizator
lili777
Bucatar in devenire
Mesaje: 661
Membru din: 30/12/2005 01:59
Localitate: Germania

Mesajde lili777 » 20/12/2006 07:38

super la superlativ....chiar ma gindeam la combinatia asta....merci :master:
liliana

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 20/12/2006 11:36

Ce pofta mi-ai facut :lol: Nicoleta cu aceasta reteta ! Cat este sezonul vinetelor -impropriu spus sezon , deoarece si acum gasesti vinete (la un pret mai piperat :o ) , fac si eu mereu combinati de legume si carne.

Drob de vinete ai facut ? Iti place !!??
Iti trimit din departare.... :love:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 20/12/2006 11:57

Ma bucur mult ca reteta mea a avut asa succes.Am uitat sa precizez(eram pe repezeala), se poate face si cu dovlecei in loc de vinete.Doar ca dovleceii se taie in doua si se scobesc nitel,asa se poate pune carnea.
Mona, inca nu am auzit de drob de vinete.Cum este?

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 21/12/2006 02:52

Nicoleta , drobul de vinete este foarte bun , eu l-am facut toata vara si este delicios , usor si merge de minune langa o salata de cruditati!! :lol:
Iata reteta drobului de vinete : 3 vinete potrivite, 4 linguri de gris, 1legatura de marar, 1 legatura de patrunjel, 4 oua, 5 linguri telemea rasa(sau cascaval mai uscat), 1 lingurita Delikat, sare si piper dupa gust ,unt sau margarina .
Cureti vinetele de coaja, le tai cubulete, le pui in apa clocotita si le fierbi circa 20 min.Le strecori, le lasi sa se racoreasca, apoi le amesteci cu grisul, galbenusurile, branza rasa(cascavalul), si la urma pui albusul batut spuma.Potrivesti gustul de sare si piper si presari verdeata tocata.Ungi o tava de chec cu unt, o tapetezi cu pesmet si torni compozitia.Deasupra pui bucatele de unt.Dai drobul la cuptor pentru aproximativ 30min.

Daca doresti si alte retete cu vinete in diferite combinati sa-mi spui si ti le trimit cu ce-a mai mare dragoste.
:hug: :love:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/12/2006 11:46

Mersi Mona SP pentru drobul de vinete.Retete cu vinete cunosc:musaca,impanate,prajite(sau pe gratar) si puse straturi cu sos de rosii ,mozzarella si parmigiano.apoi se dau la cuptor.
Sau fierte in apa,si otet in cantitati egale,se scurg bine iar cand se racesc se pune ulei,usturoi tocat marunt, sare si oregan.Se mananca ca salata sau garnitura.
Ultima reteta sant niste rulouri.Daca ai si alte retete cu vinete,le primesc cu placere.Iti multumesc de pe acum. :flower: :love:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 06/01/2007 11:01

Mona S P scrie:Nicoleta , drobul de vinete este foarte bun , eu l-am facut toata vara si este delicios , usor si merge de minune langa o salata de cruditati!! :lol:
Iata reteta drobului de vinete : 3 vinete potrivite, 4 linguri de gris, 1legatura de marar, 1 legatura de patrunjel, 4 oua, 5 linguri telemea rasa(sau cascaval mai uscat), 1 lingurita Delikat, sare si piper dupa gust ,unt sau margarina .
Cureti vinetele de coaja, le tai cubulete, le pui in apa clocotita si le fierbi circa 20 min.Le strecori, le lasi sa se racoreasca, apoi le amesteci cu grisul, galbenusurile, branza rasa(cascavalul), si la urma pui albusul batut spuma.Potrivesti gustul de sare si piper si presari verdeata tocata.Ungi o tava de chec cu unt, o tapetezi cu pesmet si torni compozitia.Deasupra pui bucatele de unt.Dai drobul la cuptor pentru aproximativ 30min.

Daca doresti si alte retete cu vinete in diferite combinati sa-mi spui si ti le trimit cu ce-a mai mare dragoste.
:hug: :love:


Acum de sarbatori, am facut drobul tau de vinete.Am facut din 6 vinete mari si compozitia am impartit-o in doua tavi mai mari( cu compozitia cruda, era plina forma).Dupa ce s-a copt ,nu mi-a iesit o felie intreaga de chec,efectiv pe jumatate.Oricum ,drobul a fost f.bun si l-au mancat toti cu placere.Multumesc! :love:
Ultima oară modificat 05/02/2007 09:30 de către nicoleta64, modificat de 2 ori în total.

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 07/01/2007 11:39

Nicoleta , drobul tau de vinete arata super ! :master: Ma bucur ca va placut ! Mi-ai facut o pofta ... :lol: ... :lol: !!
Iti doresc in noul an care a inceput multa sanatate (ca-i mai buna decat toate ) , fericire si tote dorintele puse la cumpana dintre ani sa ti se indeplineasca !! Sa fii iubita si sa te bucuri de fiecare clipa alaturi de cei dragi ! Te pup !! :love: :flower:


Înapoi la “Retete ilustrate - Mancaruri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori