Victoria Sponge Cake

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Victoria Sponge Cake

Mesajde yaya6 » 12/04/2013 05:09

Victoria Day e primul luni inainte de 25 mai si e sarbatoare nationala pentru a sarbatori ziua de nastere a Reginei Victoria ,nascuta in 24 mai 1819.

Victoria Day inseamna deschiderea oficiala a sezonului cald,cand se seamana campurile si se incep muncile in aer liber.Si pentru a sarbatori se fac focuri de artificii deosebite in special in Vittoria in British Columbia esi Ontario,loc in care a luat nastere aceasta sarbatoare in 1845 si a devenit sarbatoare nationala in 1901
Acest tort era dulcele preferat al Reginei Victoria ,de unde ii vine si numele ,pe care o servea alaturi de ceaiul de dupa amiaza .

Ingrediente 250 gr faina ,250 gr unt la temperatura camerei,250 gr zahar ,5 oua ,2 plicuri vanilina ,un praf sare ,un plic praf de copt

Pentru umplutura -300 gem capsuni,200ml frisca lichida ,50 gr zahar pudra ,vanilina

Modul de preparare se mixeaza untul cu mixerul electric timp de 3 minute se adauga apoi zaharul si vanilina,apoi ouale batute in prealabil ,faina sare si praful de copt
Se tapeteaza o forma rotunda 24 cm,cu ulei si faina sau hartie de copt ,se pune compozitia la cuptor pt circa 30 minute la 150 grade se face proba cu scobitoarea.Se lasa sa se raceasca pe un gratar
Se mixeaza frisca se adauga zaharul pudra si vanilina,se taie blatul rece in doua ,o parte se unge cu un strat generos de gem de capsuni iar celalalt cu frisca ,se pune stratul cu gem peste cel cu frisca ,imi place ca gemul sa curga peste frisca cand se taie felia
Fişiere ataşate
1.jpg
1.jpg (160.24 KiB) Vizualizat de 2721 ori
2.jpg
2.jpg (98.43 KiB) Vizualizat de 2721 ori
3.jpg
3.jpg (93.31 KiB) Vizualizat de 2721 ori
4.jpg
4.jpg (156.08 KiB) Vizualizat de 2721 ori
6.jpg
6.jpg (139.48 KiB) Vizualizat de 2721 ori
7.jpg
7.jpg (71.1 KiB) Vizualizat de 2721 ori
8.jpg
8.jpg (101.15 KiB) Vizualizat de 2721 ori
9.jpg
9.jpg (87.67 KiB) Vizualizat de 2721 ori
10.jpg
10.jpg (126.63 KiB) Vizualizat de 2721 ori
11.jpg
11.jpg (99.89 KiB) Vizualizat de 2721 ori
15.jpg
15.jpg (136 KiB) Vizualizat de 2721 ori
17.jpg
17.jpg (98.48 KiB) Vizualizat de 2721 ori
22.jpg
22.jpg (91.93 KiB) Vizualizat de 2721 ori
55.jpg
55.jpg (90.42 KiB) Vizualizat de 2721 ori

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 12/04/2013 05:15

Yaya... :master: :master: :master: =D> =D> =D>

Absolut minunat ti-a iesit! Succes la concurs :flower: :flower: :flower:

:hug: :pup: :hug:
Ultima oară modificat 12/04/2013 05:33 de către Danieluta, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 12/04/2013 05:31

"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 12/04/2013 06:14

Un desert intr-adevar delicios iar fotografiile sunt minunate! Mult succes la concurs!

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
xanora
Bucatar Sef
Mesaje: 1528
Membru din: 24/03/2011 12:57
Localitate: El Poble Nou de Benitachell, Comunidad Valenciana

Mesajde xanora » 12/04/2013 06:22

xanora
"Eu sunt o-mperechere de straniu
Şi comun,
De aiurări de clopot
Şi frământări de clape -
În suflet port tristeţea planetelor ce-apun,
Şi-n cântece, tumultul căderilor de ape..." Ion Minulescu " Ecce homo"

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 12/04/2013 09:12

claudia

Avatar utilizator
beccas
Bucatar in devenire
Mesaje: 660
Membru din: 25/10/2012 09:29
Contact:

Mesajde beccas » 12/04/2013 09:49


Avatar utilizator
biaskitchen
Bucatar de elita
Mesaje: 2074
Membru din: 08/12/2012 08:52
Contact:

Re: Victoria Sponge Cake

Mesajde biaskitchen » 12/04/2013 10:04


Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 13/04/2013 12:05



Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 13/04/2013 12:02

mulrumesc tuturor va doresc o sambata cu soare si ai drptate nico avea gusturi foarte rafinate...un pic de ciocolata putea sa mai adauge si era......


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 10 vizitatori