Un dulce de post cu foi de placinta

In aceasta zona alegem in fiecare luna cea mai bune reteta.

Moderatori: Nally, adi, kia, adinush

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Un dulce de post cu foi de placinta

Mesajde lucia_bp » 26/08/2016 05:19

Azi, graba si lipsa de timp, te impinge de cele mai multe ori sa NU mai faci foi intinse cu mana, subtiri de poti vedea umbrele prin ele, ci sa le folosesti pe cele din comert.
Asa ca mereu folosim aceste foi de placinta destul de bune- fara margarina, fara aditivi- facute doar cu faina, apa si eventual sare, adica de post, ca cele pe care le-am folosit si eu in acesta reteta.
Foile de placinta, unse cu ulei si suprapuse, apoi unse din nou inainte de a fi date la cuptor, vor conferi produsului final un exterior crocant si auriu si interiorul moale si delicios care ispiteste orice pofticios.


Ingrediente

-1 pachet foi de placinta
-100 ml ulei

Sirop
-150 ml apa
-150 g zahar
-sucul si coaja rasa de la ½ lamaie

Umplutura
-200 g orez cu bobul rotund ( Arborio)
-70 g nuca de cocos
-200 ml lapte de soia, cald/apa, calda
-150 g zahar
-1-2 plicuri zahar vanilat
-stafide inmuiate in rom/coniac si scurse, dupa gust si optional
-scortisoara, dupa gust si optional

Altele
-scortisoara pudra, dupa gust ( optional)
-zahar brun, macinat fin, dupa gust ( optional)
-pentru decor, nuca de cocos ( optional)

Preparare

Puneti la dezghetat foile de placinta.

Sirop
Fierbeti apa cu zaharul pana ce acesta s-a topit, adaugati sucul si coaja rasa de lamaie si fierbeti inca 3- 4 min, la foc mare sau pana ce siropul ajunge de consistenta mierii.
Dati deoparte.

Umplutura
Puneti la fiert orezul cu 1 ½ cana apa, doar pana se inmoaie bobul de orez, iar interiorul ramane putin tare (apa este suficienta pentru orezul Arborio si ea ar trebui sa fie absorbita).
Adaugati nuca de cocos si laptele de soia cald/apa calda in care ati dizolvat zaharul si zaharul vanilat.
Aduceti la punctual de fierbere si mai lasati pe foc inca 2 min, amestecand continuu.
Inglobati stafidele scurse si scortisoara, optional.
Lasati la racit.

Pe masa de lucru, puneti o foaie de placinta si ungeti-o cu ulei.
Optional, puteti sa presarati peste foaia unsa scortisoara pudra si zahar brun, fin macinat, dupa gust.
Suprapuneti apoi inca o foaie si ungeti-o cu ulei.
Taiati foaia in 4 bucati dreptunghiulare.
Asezati 2 lingurite de umplutura pe latura mica a fiecarui dreptunghi si ridicati marginile de pe lateral, peste umplutura.
Rulati dinspre partea cu orez formand un rulou.
Repetati pana se epuizeaza foile de placinta si umplutura.
Asezati-le intr-un vas termorezistent uns cu ulei si pensulati rulourile pe deasupra cu ulei.
Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 45 min, la 190- 200 grade sau pana ce sunt facute si frumos rumenite.
Scoateti din cuptor si turnati imediat peste fiecare rulou cate 1 lingura de sirop fierbinte sau ungeti-le cu sirop, cu ajutorul unei pensule, de mai multe ori.
Optional, dupa ce au fost insiropate, puteti sa le presarati cu nuca de cocos.

Lasati la racit in tava, apoi serviti, stropite cu sirop.
Fişiere ataşate
cimg4813_5428.jpg
cimg4813_5428.jpg (48.83 KiB) Vizualizat de 16939 ori
cimg4814.jpg
cimg4814.jpg (81.27 KiB) Vizualizat de 16939 ori
cimg4815.jpg
cimg4815.jpg (46.38 KiB) Vizualizat de 16939 ori
cimg4816.jpg
cimg4816.jpg (59.44 KiB) Vizualizat de 16939 ori
cimg4817_9249.jpg
cimg4817_9249.jpg (54.38 KiB) Vizualizat de 16939 ori
cimg4818.jpg
cimg4818.jpg (50.99 KiB) Vizualizat de 16939 ori
cimg4819.jpg
cimg4819.jpg (58.43 KiB) Vizualizat de 16939 ori
c1.jpg
c1.jpg (74.69 KiB) Vizualizat de 16939 ori
cimg4820.jpg
cimg4820.jpg (70.57 KiB) Vizualizat de 16939 ori
cimg4821.jpg
cimg4821.jpg (67.46 KiB) Vizualizat de 16939 ori
c2_1470.jpg
c2_1470.jpg (105.12 KiB) Vizualizat de 16939 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/08/2016 10:51

Un dulce de post foarte interesant! :sfant: =D> :cafea: :love: :hug:
Succes Lucia! :flower: :flower: :flower:
MIKI

mara05
Incepator
Mesaje: 30
Membru din: 02/07/2016 04:12

Mesajde mara05 » 27/08/2016 12:33

Felicitari =D> :flower: Chiar foarte interesanta reteta :o O sa o pregatesc si eu ca prea bine arata.
:hug: :hug: :hug: si mult succes :!:

felicia1
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 02/07/2016 07:37

Mesajde felicia1 » 28/08/2016 07:40

Buna idee pentru urmatorul post.
Dar cred ca n-o sa astept pana atunci ca sa pregatesc aceasta reteta.

viorela1
Incepator
Mesaje: 11
Membru din: 02/07/2016 07:44

Mesajde viorela1 » 28/08/2016 07:59

De ce sa asteptam postul ca s-o pregatim?

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/08/2016 08:31

mikirafaela scrie:Un dulce de post foarte interesant! :sfant: =D> :cafea: :love: :hug:
Succes Lucia! :flower: :flower: :flower:


Multumesc, draga mea :pup:

Este foarte bun :buuun: chiar merita facut :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 29/08/2016 06:20

mara05 scrie:Felicitari =D> :flower: Chiar foarte interesanta reteta :o O sa o pregatesc si eu ca prea bine arata.
:hug: :hug: :hug: si mult succes :!:


Multumesc Mara05...sper sa-ti fie pe plac :rugaciune:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/08/2016 12:41

felicia1 scrie:Buna idee pentru urmatorul post.
Dar cred ca n-o sa astept pana atunci ca sa pregatesc aceasta reteta.


Ca bine zici...merita facut chiar daca nu este post :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 30/08/2016 04:58

viorela1 scrie:De ce sa asteptam postul ca s-o pregatim?


Chiar asa, de ca sa asteptam un post ca sa facem acest dulce foarte bun :peace: Ai dreptate...poti linistita sa-l faci...este foarte bun :buuun:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

alexsa
Incepator
Mesaje: 17
Membru din: 30/08/2016 02:14

Mesajde alexsa » 30/08/2016 06:58

Abia acum am vazut aceasta reteta. Dar este grozava :!: Cat de mult ma bucur ca nu am scapato din vedere :hug:


Înapoi la “Concurs - Reteta Lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori