Trubochki- Cornulete rusesti

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Trubochki- Cornulete rusesti

Mesajde lucia_bp » 22/02/2015 10:26

Trubochki, sunt niste cornulete rusesti excelente, cu putine ingrediente, dar cu un produs final deosebit: fragede si foietate, iar umplutura, la fel de simpla, este “ cireasa de pe tort “ ce va v-a surprinde placut.

Incearcati-le :!: Sunt de o simplitate dezarmanta si de o bunatate de nedescris :buuun: :buuun: :buuun:


Ingrediente

Umplutura
-150 g nuca, tocata grosier. Atentie! Nu macinati nucile !
-3-4 plicuri de zahar vanilat

Aluat
-250 g unt, rece
-400 g de faina
-250 g smantana, rece

Pentru servit
-zahar pudra vanilat

Preparare

Umplutura
Amestecati intr-un castron nucile tocate grosier ( obligatoriu !) cu zaharul vanilat. Dati deoparte.

Aluat
Combinati untul taiat cubulete cu faina cernuta.
Adaugati smantana si framantati rapid un aluat omogen si neted.
Adunati sub forma de minge, inveliti in folie alimentara si dati la rece pentru cel putin 1 ora.
Impartiti aluatul in mai multe bucati.
Intindeti pe rand cate o parte, intr-o foaie rotunda cu o grosime de cca 3 mm, pastrand restul aluatului in frigider.
Taiati foaia de aluat in 8 si puneti cate 1 lingurita de umplutura la baza fiecarui triunghiului.
Rulati de la baza spre varf.
Transferati cornuletele usor distantate intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Puneti la rece tava cu cornuletele pentru cca 30 min.
Dati la cuptorul preancalzit pentru cca 20 min, la 200 grade sau pana ce aluatul este facut si cornuletele incep doar putin sa se aureasca.

* Daca sunt nefacute, mai lasati cornuletele in cuptor, dar micsorati temperatura la 180 grade.

Scoateti pe un gratar si lasati la racit.
Procedati identic cu restul aluatului.

Serviti pudrate cu zahar praf vanilat.


Nota:

-Aluatul se lucreaza cu multa usurinta, iar cand este copt devine un aluat foietat.
-Aluatul crud poate fi pastrata la congelator pana la 3 luni.
-Cornuletele formate pot fi pastrate in frigider pentru 2 zile, apoi pot fi coapte.
-Cornuletele se pot pastra pana la 1 saptamana in cutii de tabla cu capac, timp in care raman la fel de fragede.
Fişiere ataşate
cimg4197.jpg
cimg4197.jpg (88.09 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4198.jpg
cimg4198.jpg (89.8 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4199.jpg
cimg4199.jpg (73.47 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4200.jpg
cimg4200.jpg (71.19 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4201.jpg
cimg4201.jpg (64.79 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4202.jpg
cimg4202.jpg (53.11 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4203.jpg
cimg4203.jpg (109.08 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4204.jpg
cimg4204.jpg (95.07 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4205.jpg
cimg4205.jpg (100.71 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4206.jpg
cimg4206.jpg (106.25 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4207.jpg
cimg4207.jpg (83.54 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4208.jpg
cimg4208.jpg (85.66 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4209.jpg
cimg4209.jpg (84.05 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4210.jpg
cimg4210.jpg (47.54 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4211.jpg
cimg4211.jpg (53.51 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4212.jpg
cimg4212.jpg (87.03 KiB) Vizualizat de 41792 ori
cimg4213.jpg
cimg4213.jpg (111.57 KiB) Vizualizat de 41792 ori
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 22/02/2015 10:38

Lucia, :buuun: :buuun: :buuun: Arata foarte bine! O reteta foarte reusita, poze de invidiat! Multumim!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:
MIKI

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 22/02/2015 03:41

Lucia ce bunatati ador cornuletele :master: :master: =D> =D>
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 22/02/2015 05:33

Lucia,vreau si eu un cornulet... :roll: Tare mult imi plac si de f. mult timp nu am mai gustat/mincat... :(

=D> :hug: :flower:

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 22/02/2015 09:59

Cum as mai servi si eu un cornulet... :vis:

Lucia, ”ne ispitesti” cu atatea retete deosebite si frumoase... Felicitari! =D> =D> =D> :hug: :flower: :pup:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 23/02/2015 01:02

Lucia, cornuletele tale sunt de basm, nu pot sa cred ca exista cineva care ar refuza o asa bunatate. Tare mi-as dori sa mai am timpul de candva, dar si asa tot am sa ajung sa le incerc, daca nu cine stie poate te trezesti cu mine la usa! :wink:

:hug: :hug: :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 23/02/2015 08:28

mikirafaela scrie:Lucia, :buuun: :buuun: :buuun: Arata foarte bine! O reteta foarte reusita, poze de invidiat! Multumim!
:flower: :flower: :flower: :flower: :flower:


...sper sa le faceti :rugaciune: Sunt grozav de bune :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 23/02/2015 09:35

Na asta iar e una " de imi dai in cap"...iubesc cornuletele, daca mai au si nuca in ele sant preferate...inca una pe lista cu "To do"... :hug: :hug: :pup: :pup:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 24/02/2015 08:41

alejoe scrie:Lucia ce bunatati ador cornuletele :master: :master: =D> =D>


Harnicuta cum te stiu si cum ai dovedit tot timpul, sper ca le vei pregati :rugaciune: :rugaciune: :rugaciune: Nu te va dezamagi reteta, te asigur :peace:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.

Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"

-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/02/2015 03:20

Bune rau cu umplutura de nuca!! :buuun: :roll: Cu unt si smantana chiar nu am facut aluat de cornulete , le voi incerca sigur ... :hug:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori