Tortino de cartofi (omleta falsa)

Bucataria este o enigma pentru voi, dar sunt totusi cateva mancaruri care va reusesc neconditionat? Sau sunteti expert(a) in ale bucatariei, dar timpul va forteaza sa va limitati la mancaruri gatite usor si rapid? Veniti in ajutorul celor ca voi prezentand aici reusitele voastre rapide.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Tortino de cartofi (omleta falsa)

Mesajde adry » 17/03/2008 06:05

Poate fi o mancare de post sau o garnitura langa carne!
Ingrediente:
500g de cartofi
putin ardei gras
usturoi (cui ii place) eu n-am pus!
sare, piper
ulei (ca la o omleta)
patrunjel verde

Cartofii se spala se curata si se rad pe razatoarea mare! In reteta originala ardeiul nu apare dar eu pun putin pentru ca imi place mult in combinatie cu cartofii! Deci rad si ardeiul gras lasand la o parte coaja!Se condimenteaza cu sare piper usturoi tocat marunt (eu am pus un amestec de condimente pentru friptura: rosmarin, salvia...etc, cred ca seamana :? cu cel de mici care se gaseste in Ro)
Se incinge (nu exagerat) o tigaie cu foarte putin ulei (important e ca teflonul sa fie intact, asa veti folosi putin ulei si cartofii nu se prind :clipocit: ) se pun cartofii intr-un strat cat mai uniform, (nu mai inalt de 1 cm :rusine: ) facand usoare presiuni cu o spatula de lemn, mai ales pe centru unde tind sa se acumuleze!
Cand cartofii s-au legat cat de cat intr-un strat mai mult sau mai putin compact, miscati usor tigaia pentru a verifica daca s-a prins pe undeva si daca da, ajutandu-va tot de spatula desprindeti exact cum se face cu clasica omleta!
Cu ajutorul unui capac se intoarce si se coace pe ambele parti la foc moderat timp de 20' circa! Eu am intors-o de doua ori pe o parte si pe alta!
Este o reteta rapida, foarte usoara si gustoasa! Trebuie doar putina indemanare la copt!
Se poate servi fie ca o mancare de post cu o salata sau muratura sau ca o garnitura langa carne (porc, pui, vita)

P.S sa va dati seama de diametru va spun ca am scos-o din tigaie pe o farfurie de pizza!
Fişiere ataşate
si felia garnitura langa muschiulet de porc.jpg
si felia garnitura langa muschiulet de porc.jpg (66.75 KiB) Vizualizat de 23254 ori
rezultatul.jpg
rezultatul.jpg (66.98 KiB) Vizualizat de 23254 ori
dupa ce am intors-o.jpg
dupa ce am intors-o.jpg (59.5 KiB) Vizualizat de 23254 ori
la copt.jpg
la copt.jpg (55.33 KiB) Vizualizat de 23254 ori
cartofii rasi.jpg
cartofii rasi.jpg (58.87 KiB) Vizualizat de 23254 ori
ingrediente.jpg
ingrediente.jpg (45.6 KiB) Vizualizat de 23254 ori

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 17/03/2008 07:09

azi te-ai intrecut pe tine insati :D

=D> =D>

se vede ca e urit afara si stai prin bucatarie :lol:

Avatar utilizator
TINA An
Bucatar
Mesaje: 711
Membru din: 26/12/2007 12:24
Localitate: ORADEA

Mesajde TINA An » 17/03/2008 08:07

e foarte buna , si eu fac ceva asemanator :flower: :flower:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 17/03/2008 08:33

Super acesta reteta Adry!
si foarte usor de facut!

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 17/03/2008 10:27

omleta de asta ne facea si bunica cand eram mici....eu am probat sa o refac dar nu avea acelasi gust ca in copilarie.....era o bunatate facuta de mainile bunici :cry: .dacata viitoare cand mai merg pe la ea ii spun sa imi faca
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 17/03/2008 10:52

Fetelor :hug: :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 18/03/2008 02:28

Adry... =D> :roll: De mult ,am facut in genul asta... dar fara ardei,doar cu ceapa rasa si branza...este rosti ,reteta elvetiana. La cea originala...numai din cartofi... mai pun si costita sau altele. :roll:

Ioana
Bucatar Sef
Mesaje: 1700
Membru din: 15/11/2005 03:44
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Ioana » 18/03/2008 02:56

subscriu si eu, e buna, o faceam intr-o veselie cand eram in facultate, ce amintiri mi-ai trezit adry :vis:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 18/03/2008 05:51

nicoleta64 scrie:Adry... =D> :roll: De mult ,am facut in genul asta... dar fara ardei,doar cu ceapa rasa si branza...este rosti ,reteta elvetiana. La cea originala...numai din cartofi... mai pun si costita sau altele. :roll:


Da Nico si cu ceva afumatura e foarte bun :buuun: :buuun: :buuun: si cu branza! Fiecare pune si cam ce are prin frigi! Mai este o varianta si cu cartofi fierti, zdrobiti cu furculita si apoi trasi asa la tigaie ca pe o omleta (parca aici e si cu ceva varza :? , nu mai stiu)
Ioana aminitirile astea.... :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
Mona S P
Bucatar de elita
Mesaje: 2076
Membru din: 17/11/2006 11:28
Localitate: Galati - Romania

Mesajde Mona S P » 20/03/2008 04:45

=D> Adry, ce bun rosti ai facut :buuun: :buuun: ..si eu tot asa ii spun 8) ...nu am pus ardei in compozitie , am sa-ti "fur"ideea" ca-mi place mult :wink:
:pup: :hug: :love:


Înapoi la “Usor de gatit”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori