Tort tip Amandina facut de ziua mea in 25 aprilie

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Tort tip Amandina facut de ziua mea in 25 aprilie

Mesajde alejoe » 07/05/2012 09:01

ingrediente : Blat- 6 oua , 4 linguri cacao , 300 g zahar , 280 g faina , 120 ml ulei, 1 praf de copt , 180 ml apa clocotita PREGATIREA BLATULUI :se pune cacaoa intr-un castron peste care se adauga apa clocotita se amesteca bine cu telul si se lasa la racit .albusurile se bat spuma dupa care se adauga 150 g zahar si se mai bat pana se topeste zaharul . galbenusurile se bat spuma cu 150 g zahar dupa care se pune uleiul ca la maioneza si se mesteca pana sa incorporat complet , se adauga compozitia de cacao care intre timp sa racit un pic si faina cu praful de copt se bate bine cu mixterul sa nu faca cocoloase . dupa care se incorporeaza albusurile mestecand cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se lase compozitia . Se pune intr-o tava de 28 cm unsa si tapetata cu faina la foc mediu pt 40 min sau depinde de cuptor . Iese un pandispan care se taie in trei cand sa racit bine. Crema : - 6 oua ,300 g zahar , 4 linguri cacao , 2 pachete unt , esenta de rom . PREGATIREA CREMEI : se pune pe baie de aburi ouale cu zaharul si se amesteca bine pana devine ca o smantana mai groasa eu am facut pe foc mic si a iesit foarte bine , dupa care se adauga 2 linguri cacao si se lasa sa se racoreasca un pic dupa care se adauga untul la temperatura camerei putin cate putin si se mesteca bine cu telul la sfarsit se pune si restul de cacao si esenta de rom se da la rece . Sirop : 400 ml apa se pune la fiert cu 200 g zahar cand incepe sa fiarba se pune 2 plicuri capucino ciocolata si se lasa la racit dupa care se adauga esenta de rom . cel mai bine este sa pregatesti totul seara si dimineata asamblezi tortul :) :) Glazura : 300 g ciocolata menaj sau ce aveti topit impreuna cu frisca lichida la MW ASAMBLAREA TORTULUI . blat-sirop-jumatate de crema -blat - sirop -crema ramasa -blat -sirop -glazura . se decoreaza dupa imaginatie eu am facut trandafiri din pasta de zahar sper sa se vada pozele nu au iesit rau este pentru prima data cand ii fac :wink: este un tort delicis sper sa il incerce cineva
Fişiere ataşate
25 aprile 2012 340.jpg
25 aprile 2012 340.jpg (90.74 KiB) Vizualizat de 4569 ori
claudia

adria_na
Incepator
Mesaje: 38
Membru din: 02/08/2011 01:12
Localitate: Eforie Nord,Constanta,Romania

Re: Tort tip Amandina facut de ziua mea in 25 aprilie

Mesajde adria_na » 23/05/2012 08:59

alejoe scrie:ingrediente : Blat- 6 oua , 4 linguri cacao , 300 g zahar , 280 g faina , 120 ml ulei, 1 praf de copt , 180 ml apa clocotita PREGATIREA BLATULUI :se pune cacaoa intr-un castron peste care se adauga apa clocotita se amesteca bine cu telul si se lasa la racit .albusurile se bat spuma dupa care se adauga 150 g zahar si se mai bat pana se topeste zaharul . galbenusurile se bat spuma cu 150 g zahar dupa care se pune uleiul ca la maioneza si se mesteca pana sa incorporat complet , se adauga compozitia de cacao care intre timp sa racit un pic si faina cu praful de copt se bate bine cu mixterul sa nu faca cocoloase . dupa care se incorporeaza albusurile mestecand cu o lingura de lemn de jos in sus sa nu se lase compozitia . Se pune intr-o tava de 28 cm unsa si tapetata cu faina la foc mediu pt 40 min sau depinde de cuptor . Iese un pandispan care se taie in trei cand sa racit bine. Crema : - 6 oua ,300 g zahar , 4 linguri cacao , 2 pachete unt , esenta de rom . PREGATIREA CREMEI : se pune pe baie de aburi ouale cu zaharul si se amesteca bine pana devine ca o smantana mai groasa eu am facut pe foc mic si a iesit foarte bine , dupa care se adauga 2 linguri cacao si se lasa sa se racoreasca un pic dupa care se adauga untul la temperatura camerei putin cate putin si se mesteca
bine cu telul la sfarsit se pune si restul de cacao si esenta de rom se da la rece
. Sirop : 400 ml apa se pune la fiert cu 200 g zahar cand incepe sa fiarba se pune 2 plicuri capucino ciocolata si se lasa la racit dupa care se adauga esenta de rom . cel mai bine este sa pregatesti totul seara si dimineata asamblezi tortul :) :) Glazura : 300 g ciocolata menaj sau ce aveti topit impreuna cu frisca lichida la MW ASAMBLAREA TORTULUI . blat-sirop-jumatate de crema -blat - sirop -crema ramasa -blat -sirop -glazura . se decoreaza dupa imaginatie eu am facut trandafiri din pasta de zahar sper sa se vada pozele nu au iesit rau este pentru prima data cand ii fac :wink: este un tort delicis sper sa il incerce cineva

"Nu exista dragoste mai sincera decat dragostea pentru mancare"/George Bernard Shaw
Foarte frumos-sigur il voi incerca,in afara de flori-nu am rabdare :paguba:
:flower: :flower: :flower:
Me

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 25/05/2012 06:36

Adriana ma bucur ca iti place incearca-l nu vei fi dezamgita e delicios :hug: :flower:
claudia

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 27/05/2012 08:53

Arata bine !!! mie imi lac mult amandinele, dar atata grija am cate mananc... :P
ai poze si cu sectiune ?La multi ani !

adria_na
Incepator
Mesaje: 38
Membru din: 02/08/2011 01:12
Localitate: Eforie Nord,Constanta,Romania

Mesajde adria_na » 28/05/2012 03:01

alejoe scrie:Adriana ma bucur ca iti place incearca-l nu vei fi dezamgita e delicios :hug: :flower:

Aleee.....l-am facut in acest week....insa fara flori.....eram deja obosita,transpirata si imi pierdusem rabdarea,dupa ciorba de perisoare,mamaliguta cu tochitura,o pizza uriasa...tort......insa gustul e bestial.....am scapat putin mai multa cacao la blat :blushing: si la crema....am si ras deasupra ciocolata(noi mancam prajituri de ciocolata la greu,asortate cu inghetata de vanilie,rom ..... :blushing: . si am presarat nuca de cocos colorata.....a iesit ceva mai inalt decat al tau....si sper la fel de delicios :flower: :pup: :hug:
Me

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 29/05/2012 12:09

adria_na scrie:
alejoe scrie:Adriana ma bucur ca iti place incearca-l nu vei fi dezamgita e delicios :hug: :flower:

Aleee.....l-am facut in acest week....insa fara flori.....eram deja obosita,transpirata si imi pierdusem rabdarea,dupa ciorba de perisoare,mamaliguta cu tochitura,o pizza uriasa...tort......insa gustul e bestial.....am scapat putin mai multa cacao la blat :blushing: si la crema....am si ras deasupra ciocolata(noi mancam prajituri de ciocolata la greu,asortate cu inghetata de vanilie,rom ..... :blushing: . si am presarat nuca de cocos colorata.....a iesit ceva mai inalt decat al tau....si sper la fel de delicios :flower: :pup: :hug:
adriana ma bucur ca a iesit mai inalt ca al meu cred ca asta depinde de oua si ca va placut si noua ne place fff mult :pup: :master:
claudia

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 29/05/2012 12:12

thea scrie:Arata bine !!! mie imi lac mult amandinele, dar atata grija am cate mananc... :P
ai poze si cu sectiune ?La multi ani !
thea poze in sectiune nu am facut am fost prea grabiti la mancat :lol: dar iti garantez e delicios si arata f bine :pup: :hug:
claudia

adria_na
Incepator
Mesaje: 38
Membru din: 02/08/2011 01:12
Localitate: Eforie Nord,Constanta,Romania

Mesajde adria_na » 29/05/2012 08:34

alejoe scrie:
adria_na scrie:
alejoe scrie:Adriana ma bucur ca iti place incearca-l nu vei fi dezamgita e delicios :hug: :flower:

Aleee.....l-am facut in acest week....insa fara flori.....eram deja obosita,transpirata si imi pierdusem rabdarea,dupa ciorba de perisoare,mamaliguta cu tochitura,o pizza uriasa...tort......insa gustul e bestial.....am scapat putin mai multa cacao la blat :blushing: si la crema....am si ras deasupra ciocolata(noi mancam prajituri de ciocolata la greu,asortate cu inghetata de vanilie,rom ..... :blushing: . si am presarat nuca de cocos colorata.....a iesit ceva mai inalt decat al tau....si sper la fel de delicios :flower: :pup: :hug:
adriana ma bucur ca a iesit mai inalt ca al meu cred ca asta depinde de oua si ca va placut si noua ne place fff mult :pup: :master:

Stii ce am observat?de regula,folosesc oua de tzara,dar furnizorul nu a ajuns in weekend,asa ca am folosit oua de la magazin,care au avut mai mult albus......da,din cauza asta a iesit mai inalt :) :love: :flower:
Me

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 30/05/2012 04:02

adria_na scrie:
alejoe scrie:
adria_na scrie:
alejoe scrie:Adriana ma bucur ca iti place incearca-l nu vei fi dezamgita e delicios :hug: :flower:

Aleee.....l-am facut in acest week....insa fara flori.....eram deja obosita,transpirata si imi pierdusem rabdarea,dupa ciorba de perisoare,mamaliguta cu tochitura,o pizza uriasa...tort......insa gustul e bestial.....am scapat putin mai multa cacao la blat :blushing: si la crema....am si ras deasupra ciocolata(noi mancam prajituri de ciocolata la greu,asortate cu inghetata de vanilie,rom ..... :blushing: . si am presarat nuca de cocos colorata.....a iesit ceva mai inalt decat al tau....si sper la fel de delicios :flower: :pup: :hug:
adriana ma bucur ca a iesit mai inalt ca al meu cred ca asta depinde de oua si ca va placut si noua ne place fff mult :pup: :master:

Stii ce am observat?de regula,folosesc oua de tzara,dar furnizorul nu a ajuns in weekend,asa ca am folosit oua de la magazin,care au avut mai mult albus......da,din cauza asta a iesit mai inalt :) :love: :flower:
Ai dreptate asa este data viitoare o sa incerc si eu cu oua din comert te pup :pup: :flower:
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 06/01/2014 03:54

O minunatie de tort desi eu m-am tinut de reteta numai pe jumatate ( blatul e cumparat ) .

Claudia mersi mult pentru reteta !!! o bunatate ...
Fişiere ataşate
immagine_1804.jpg
immagine_1804.jpg (93.29 KiB) Vizualizat de 3628 ori


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 35 vizitatori