TORT TINKERBELLE

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

TORT TINKERBELLE

Mesajde roxanavmv » 27/06/2006 07:14

Asta e reteta pe care am facut-o pt. tortul Clarei si desi frisca mea a iesit mai mult roz decat mov, se pare ca a fost o.k. Am facut o portie dubla de tort pt. ca am folosit trei forme diferite ca marime si am feliat fiecare blat numai in doua felii. Reteta de mai jos este asa cum am luat-o din revista.

Blatul:
450 gr faina
225 gr zahar + 50 gr zahar tos
2 ½ ligurite praf de copt
½ lingurita de sare
7 linguri de ulei
3 linguri suc de lamaie
5 linguri apa
coaja de lamaie rasa
cateva picaturi esenta de lamaie ( sau vanilie)
3 galbenusuri
8 albusuri

Siropul: o cana apa
o cana zahar
coaja de lamaie
o lingura siropul preferat

Crema: 2 pachete de branza Philadelphia (la temp. camerei)
1 pachet de unt (la temp. camerei)
225 gr zahar pudra
1 zahar vanilat

Se incalzeste cuptorul la 325F (~165C). Se tapeteaza trei forme de 9 inch (~22cm).
Se combina faina cu 225 gr zahar, cu praful de copt, sarea si se amesteca pana se combina bine.
Intr–un castron se amesteca uleiul, zeama de lamaie, apa, coaja de lamaie, esenta si galbenusurile amestecandu-se bine cu telul. Se rastoarna amestecul lichid peste faina si se bate cu mixerul la viteza medie pana se obtin un amestec omogen.
Se pun albusurile intr-un bol si se bat pana stau bat. Apoi se adauga treptat cele 50 gr zahar si se bat iara pana se formeaza o bezea tare. se adauga incet 1/4 din bezea la amestecul de faina amestecandu-se de jos in sus. Se repeta pana se incorporeaza toata bezeaua fara sa se amestece prea vartos.
Se imparte coca in mod egal intre cele trei forme. Se sparg bulele de aer trecand un cutit prin coca. Se coace la 325F (160 C) pentru 20 minute sau pana sunt aurii si scobitoarea introdusa in mijlocul tortului iese curata. Se lasa sa se raceasca 10 minute, apoi se scot din forma si se lasa sa se raceasca complet.
Se insiropeaza blaturile cu siropul, apoi se unge fiecare felie cu crema si deasupra se aseaza capsunile feliate. Se aseaza feliile una peste alta. Se imbraca tortul in crema de umplutura sau frisca. Si se decoreaza cu fructe proaspete sau flori adevarate (comestibile!!!, unele sunt otravitoare) sau flori din martipan sau fondant.
Crema: se freaca branza cu untul, zaharul pudra si cu zaharul vanilat pana se combina f. bine. Se da la frigider pana se intareste atat cat se poate intinde usor pe blat.

decoratii: frisca colorata, flori de martipan si cristale de zahar colorat.
Pt. mine a fost prima data cand am lucrat cu pasta de martipan, dar pe cuvant ca mi-as dori sa merg sa iau cursuri si sa urmez in sfarsit ceva ce chiar imi place. ce drept tata, bacataria ma mananca.
Imi pare rau ca am pus atatea poze, dar am fost atat de incantata, desi rezultatele nu sunt cele mai profesioniste...
Trebuie sa va spun cate X ore am stat inainte pe Culinar ca sa gasesc toate indicatiile si inspiratia pt. floricele mele, si desi nu arata la fel, am fost eroul Clarei si am sotului meu, care pt. mine e totul.
Fişiere ataşate
tort tinkerbelle 12.jpg
tort tinkerbelle 12.jpg (24 KiB) Vizualizat de 11650 ori
tort tinkerbelle 11.jpg
tort tinkerbelle 11.jpg (10.76 KiB) Vizualizat de 11650 ori
tort tinkerbelle 10.jpg
tort tinkerbelle 10.jpg (6.81 KiB) Vizualizat de 11650 ori
tort tinkerbelle 9.jpg
tort tinkerbelle 9.jpg (10.36 KiB) Vizualizat de 11650 ori
tort tinkerbelle 8.jpg
tort tinkerbelle 8.jpg (13.73 KiB) Vizualizat de 11650 ori
tort tinkerbelle 7.jpg
tort tinkerbelle 7.jpg (10.81 KiB) Vizualizat de 11650 ori
tort tinkerbelle 6.jpg
tort tinkerbelle 6.jpg (9.53 KiB) Vizualizat de 11651 ori
tort tinkerbelle 5.jpg
tort tinkerbelle 5.jpg (13.44 KiB) Vizualizat de 11651 ori
tort tinkerbelle 4.jpg
tort tinkerbelle 4.jpg (15.81 KiB) Vizualizat de 11651 ori
tort tinkerbelle 3.jpg
tort tinkerbelle 3.jpg (11.54 KiB) Vizualizat de 11651 ori
tort tinkerbelle 2.jpg
tort tinkerbelle 2.jpg (11.5 KiB) Vizualizat de 11651 ori
tort tinkerbelle 1.jpg
tort tinkerbelle 1.jpg (13.3 KiB) Vizualizat de 11651 ori

Avatar utilizator
angelique
Bucatar de elita
Mesaje: 2078
Membru din: 28/12/2005 03:40
Localitate: Binasco

Mesajde angelique » 27/06/2006 07:24

complimente si sa traiasca Clara!
Fiecare lucru are frumusetea lui, dar nu oricine o vede

cara
antitalent culinar
Mesaje: 4260
Membru din: 05/12/2005 11:51

Mesajde cara » 27/06/2006 07:25

:hug: super!!!!!!!!!!!!!!! cred ca a fost foarte fericita! :flower: gata, m-am hotarat, de ziua mea vreau si eu un tort din asta! :love:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 27/06/2006 08:00

Roxana te-ai intrecut pe tine!!! Bravo!!! =D> =D> =D>

O nebunie de tort!! :love:

Sa va traiasca mica printesa si sa va aduca numai bucurii!! :love: :party:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 27/06/2006 05:36

multam fain fetele. nu a fost chiar cel mai cel, dar pt. inceput, m-am bucurat ca nu aiesit mai rau. In schimb a fost excelent la gust, cred ca numai o persoana a mancat doar o felie, restul au vrut cate doua-trei.

Avatar utilizator
zuli
Incepator
Mesaje: 228
Membru din: 09/03/2006 07:55
Localitate: Bucuresti

Mesajde zuli » 27/06/2006 08:20

arata bine =D> \
din ce ai facut florile ?
Zuli
inteleptul nu spune ce stie ,iar prostul nu stie ce spune

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 27/06/2006 08:39

este o pasta de martzipan sau mai sunt si altele de fondant care se ruleaza subtire si apoi se taie cu forma sau cu mana libera. mie nu imi place martzipanul sa-l mananc ca are gust de migdale. Fondantul este alb imaculat si poti sa obtii niste culori tare frumoase din el, numai ca eu nu am gasit decat la cutii de 2.5 kg si nu aveam ce fac cu atata. Martzipanul l-am gasit in tuburi de 450 gr, si nu e asa de greu de lucrat cu el e ca o plastillina. Eu am citit despre astea pe culinar.ro si acolo spuneau fetele ca se gaseste si in romania, daca nu, au ele o reteta care se face din lapte praf si iese la fel de buna. Daca vrei sa incerci ( e asa de fain sa te joci cu astea), pot sa-ti scriu diseara reteta cu lapte praf in caz ca nu gasesti martzipan.

Georgeta B. Chiu
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 30/04/2006 02:23
Localitate: USA

Mesajde Georgeta B. Chiu » 27/06/2006 11:23

Felicitari Roxana, tortul este foarte fain, si sunt sigura ca Clara a fost incintata de el. Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea. :)


Georgeta

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 27/06/2006 11:35

multumesc din suflet, d-an Georgeta. Nici nu stiti cat de mult am citit mesajele dumneavoastra pe culinar si cat m-ati inspirat. Am caut si eu sa merg la cursurile Wilton, dar m-am trezit tarziu, era unul de pe 14 Iunie-1 Iulie, dar o sa mai fie din nou peste vreo doua luni. N-am stiut sigur cum sa fac sa imbrac trei etaje frumos in fondat asa ca am mers cu frisca, insa nu a iesit asa tare cum parea a dumneavoastra pe torturi. De aia nu am putut sa-l ornez chiar asa de frumos, plus ca a vrut clara sa ma ajute si am lasat-o, dar a iesit cam denivelat. Pana una alta, numai bine mi-am dat seama ce mult mi-ar placea sa fac asa ceva.

Georgeta B. Chiu
Incepator
Mesaje: 14
Membru din: 30/04/2006 02:23
Localitate: USA

tortul pentru Clara

Mesajde Georgeta B. Chiu » 28/06/2006 03:31

roxanavmv scrie:multumesc din suflet, d-an Georgeta. Nici nu stiti cat de mult am citit mesajele dumneavoastra pe culinar si cat m-ati inspirat. Am caut si eu sa merg la cursurile Wilton, dar m-am trezit tarziu, era unul de pe 14 Iunie-1 Iulie, dar o sa mai fie din nou peste vreo doua luni. N-am stiut sigur cum sa fac sa imbrac trei etaje frumos in fondat asa ca am mers cu frisca, insa nu a iesit asa tare cum parea a dumneavoastra pe torturi. De aia nu am putut sa-l ornez chiar asa de frumos, plus ca a vrut clara sa ma ajute si am lasat-o, dar a iesit cam denivelat. Pana una alta, numai bine mi-am dat seama ce mult mi-ar placea sa fac asa ceva.


Roxana, meritul este al tau. Stiu cit muncesti pe un tort, si meriti felicitari pentru ca este foarte dragut. Imi place cum l-ai decorat, si mai ales ca esti la inceput, este foarte, foarte promitator. Ma bucur mult ca am putut ajuta din cele ce am spus pe culinar. Si eu si Maria am lucrat ani de zile cu torturi, si am si patit multe cu ele, asa ca e bine ca voi sa nu mai patiti ce am patit eu.....

Nu te necaji despre Wilton, ca ei cu cursuri tot timpul, eventual sa te interesezi pe la Michaels sau altele care vind chestii pentru "cake decorating", ca magazinele astea ofera tot felul de cursuri si ele, si nu sunt scumpe.

Eu am folosit "Cool Whip" in care intotdeauna pun putina "sour cream" (Smintina, dar ATENTIE, Nu smintina din aceea din care bati frisca, ci smintina, din aceea groasa care se pune ca sa acresti ciorbe, etc....). Nu ai nevoie sa pui decit foarte putina la o cutie de "Cool Whip", doar ca sa o intareasca ca sa nu se inmoaie, si asa sta excelent afara din frigider, chiar daca ar sta ore in sir pe masa. Mie imi place asta, ca sunt linistita cu torturile mari de nunta, sa nu se inmoaie!!!!!!!!

E bine ca si Clara a vrut sa participe, si fetita mea voia sa ma ajute, si sa stii ca acuma a facut un tort singura, singurica, de la inceput pina la sfirsit!!!!!! si a fost asa de bucuroasa ca am incurajat-o (poate ca pun reteta si pasii de la tortul facut de ea, dar trebuie sa descarc pozele, si nu ma prea pricep, am nevoie de unul din baieti sa ma ajute). Oricum, daca ii place las-o sa te ajute.

Voiam sa te intreb daca ai pus betisoare intre torturi si platouri sub fiecare tort?

Daca este un tort de ziua cuiva care sta afara 10-20 de minute poate ca merge si fara suporturi, dar la un tort mare pentru nunti, sau la un tort care trebuie mutat si transportat, este neaparat nevoie de betisoarele acelea de suport, si de suportul de sub tort.

Al tau arata OK asa cum e, deci nu s-a scufundat, si ai fost OK.

Inca odata felicitari. E tare dragut si bine realizat tortul, cu toate ca tu vezi tot felul de imperfectiuni, asta esti doar tu. Noi il vedem fain.
Succes si la mai multe !!!!

Georgeta


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori