Tort Passion, cu ciocolata si jeleu de hibiscus

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Tort Passion, cu ciocolata si jeleu de hibiscus

Mesajde biochimist_la_cratita » 30/04/2015 07:55

Dragilor, imi place tare mult tema aleasa si aterizez cu un dulce cu ciocolata.
Eram gata-gata ca nu particip nici luna aceasta din cauza lipsei acute de timp si parca asta n-ar fi fost un motiv destul de serios, nici iepuras de ciocolata nu am gasit in "marele" oras in care locuiesc...de parca toata lumea a mancat numai iepurasi de ciocolata. A trebuit sa-mi confectionez unul care sper sa fie potrivit temei. :) Acesta a rezistat cu stoicism pana a pus mana fii-miu pe el. :)
M-am tot gandit ce nume s-ar potrivi acestui tort si m-a trosnit pasiunea. Gata ii zicem "Passion", fiindca are ingrediente pe care le iubesc si fiindca l-am creat cu pasiune!

Blat:

3 oua medii
70 g zahar
40 g cacao
30 g faina
10 g ulei

Ganache de ciocolata

150 g ciocolata amaruie (50%cacao)
200 g smantana lichida (Pilos)

Mousse de smantana

10 g gelatina granule (Dr. Oetker)
40 ml apa rece
200 g smantana lichida (Pilos)
80 g zahar
200 g smantana (12% grasime)

Jeleu de hibiscus

200 ml apa
5 g flori de hibiscus
50 g zahar


Decor

100 g ciocolata amaruie (50% cacao)
flori comestibile


Pentru insiropat

20 ml ceai de hibiscus

Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Pui ouale intr-un vas impreuna cu zaharul si le bati cu ajutorul mixerului pana cand spuma formata se deschide la culoare. Adaugi uleiul si mixezi cateva secunde, pana cand acesta este total inglobat.
3. Amesteci faina cu cacaoa si cerni amestecul in 2-3 transe peste ouale batute. Incorporeazi fiecare transa (cu grija ca sa nu formeze cocoloase) prin miscari circulare de sus in jos, cu ajutorul unei spatule.
4. Torni compozitia intr-o tava (17 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si introduci in cuptor pentru 30 de minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
5. Dupa coacere, se scoate din cuptor si se lasa la racit.

Ganache de ciocolata
1. Pune ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150 g smantana lichida intr-un vas cu frund dublu pe foc mic si amesteci continuu pana cand ciocolata se topeste si obtii o compozitie uniforma.
2. Opresti focul si adaugi smantana lichida ramasa (50g) si amesteci pana la inglobarea totala a acesteia.
3. Lasi compozitia sa se raceasca complet si apoi o introduci in frigider pentru 1-2 ore.

Mousse de smantana
ATENTIE! Se prepara in momentul asamblarii.
1. Pune gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute, apoi o dizolvi pe bain-marie (conform instructiunilor de pe ambalaj).
2. Pune smantana lichida rece intr-un vas impreuna cu zaharul si mixeaza pana cand aceasta creste in volum si devine aerata. Adauga smantana obisnuita (cea cu 12% grasime) si gelatina dizolvata (calduta) si mixezi pana cand acestea sunt inglobate total in frisca. O folosesti imediat la asamblat.

Jeleu de hibiscus
1. Pune cei 200 ml apa intr-un vas la clocotit, apoi toarna apa fierbinte peste florile de hibiscus si lasa sa infuzeze 3-4 minute.
2. Strecoara ceaiul si ia deoparte 50 ml din acesta. Pui la racit cei 50ml de ceai si pui gelatina la hidratat timp de 10 minute.
3. In restul de ceai adaugi zaharul si amesteci bine, daca s-a racit il incalzesti cat sa ajunga la 30-32 grade celsius (catsa nu te frigi daca tii degetul in el), apoi torni gelatina hidratata si amesteci pana cand se dizolva.
Eu l-am facut seara si l-am folosit a doua zi, dar il puteti pregati in momentul finisarii.

Decor:
Topesti ciocolata, o pui pe o foaie de acetat sau pe o hartie de copt si o intinzi cu o spatula. O lasi 5 minute la temperatura camerei si trasezi dreptunghiuri de 5x7 cm, apoi o introduci in frigider.
Le folosesti in momentul finisarii.

Asamblare
1. Tapeteaza o tava (17cm diametru) cu fund detasabil, cu folie alimentara sau cu hartie de copt.
2. Taie 1cm din marginea blatului, il aseazi in tava (in centrul acesteia) si il insiropez cu putin ceai.
3. Scoti ganache-ul de ciocolata din frigider si il mixezi pana cand se deschide la culoare si creste in volum. Il pui intr-un pos si-l pui pe blat cat mai uniform.
4. Pregatesti mousse-ul de smantana si il torni in tava peste blat si ganache. Introduci in frigider pentru 1-2 ore, apoi il scoti si il introduci in congelator pentru inca 2-3 ore.
5. Scoti tortul de la congelator, incalzesti putin marginea tavii ca sa o poti deschide si scoti cu grija tortul pe un gratar care l-ai asezat peste un vas.
6. Incalzesti jeleul de hibiscus pe bain-marie (daca a apucat sa se intareasca), si il torni cu grija peste tort. Cu lichidul care se colecteaza in vas repeti procedura pana cand acesta se epuizeaza.
7. Transferi tortul pe un platou si il decorezi cu bucatile de ciocolata, flori comestibile.
Fişiere ataşate
1_asamblare_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
Asamblare tort Passion pasul 1
1_asamblare_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (44.23 KiB) Vizualizat de 2384 ori
1_blat_tort_cioc_jeleu_hibiscus.jpg
blat Passion cake
1_blat_tort_cioc_jeleu_hibiscus.jpg (128.44 KiB) Vizualizat de 2384 ori
1_ganache_mixat.jpg
Ganache mixat
1_ganache_mixat.jpg (65.55 KiB) Vizualizat de 2384 ori
1_0_jeleu_de_hibiscus.jpg
Jeleu Hibiscus
1_0_jeleu_de_hibiscus.jpg (91.99 KiB) Vizualizat de 2384 ori
1_ganache_de_cioc_preparare.jpg
preparare ganache ciocolata
1_ganache_de_cioc_preparare.jpg (122.05 KiB) Vizualizat de 2384 ori
2asamblare_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
Asamblare tort Passion pasul 2
2asamblare_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (103.75 KiB) Vizualizat de 2384 ori
3asamblare_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
Asamblare tort Passion pasul 3
3asamblare_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (38.54 KiB) Vizualizat de 2384 ori
14_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
14_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (105.12 KiB) Vizualizat de 2384 ori
20_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
20_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (76.11 KiB) Vizualizat de 2384 ori
25_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
25_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (76.23 KiB) Vizualizat de 2384 ori
43_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
43_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (87.88 KiB) Vizualizat de 2384 ori
51_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
51_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (98.76 KiB) Vizualizat de 2384 ori
61_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
61_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (95.66 KiB) Vizualizat de 2384 ori
70_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
70_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (89.56 KiB) Vizualizat de 2384 ori
47_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg
47_tort_cu_ciocolata_si_jeleu_de_hibiscus.jpg (71.13 KiB) Vizualizat de 2384 ori
Ultima oară modificat 05/05/2015 11:08 de către biochimist_la_cratita, modificat 1 dată în total.
Alina
....................................................................
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 01/05/2015 08:13

Interesanta reteta...nu am folosit inca flori de hibiscus si nu am baut nici ceai din ele. Dar m-ai convins cu acest tort minunat :master: :master: :master:

Bafta la concurs :!:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Mesajde biochimist_la_cratita » 05/05/2015 11:09

lucia_bp scrie:Interesanta reteta...nu am folosit inca flori de hibiscus si nu am baut nici ceai din ele. Dar m-ai convins cu acest tort minunat :master: :master: :master:

Bafta la concurs :!:

:hug: :hug: :hug:


Florile de hibiscus sunt foarte bune. :D
Multumesc,Lucia!
:love: :hug:
Alina

....................................................................

http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori