Tort inima, cu coacaze (fara gluten)

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Tort inima, cu coacaze (fara gluten)

Mesajde biochimist_la_cratita » 04/11/2016 08:35

12 tort cu coacaze (GF).JPG
12 tort cu coacaze (GF).JPG (67.19 KiB) Vizualizat de 967 ori


Ingrediente:
Blat:

3 oua medii (de la gaini de curte)
115 g zahar
90 g faina universala Mix it Schar
1 lingura ulei
1 praf sare
1 lgt zeama lime/lamaie
coaja de la o lamaie

Crema:

200 g coacaze rosii (cantarite dupa curatare)
140 g zahar
400 g smantana lichida (30% grasime)
6 g gelatina granule
30 ml apa rece

Pentru insiropat:

2 lg zeama lamaie
1 lg zahar
5 lg apa

Decor:

400 g smantana lichida (30% grasime)
200 g mascarpone
60 g zahar
100 g coacaze

Cum procedam:
Blat:
1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Intr-un bol punem albusurile impreuna cu praful de sare si mixam pana cand obtinem o spuma moale. Adaugam zaharul in doua transe, mixand dupa fiecare transa pana la dizolvarea acestuia, iar spuma obtinuta este lucioasa.
2 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
2 prep tort cu coacaze (GF).JPG (21 KiB) Vizualizat de 967 ori

4. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, si mixam pana la inglobarea acestora. Turnam in compozitie uleiul si mixam cateva secunde.
3 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
3 prep tort cu coacaze (GF).JPG (32.28 KiB) Vizualizat de 967 ori

5. Punem in compozitie faina universala Mix it Schar, in doua transe, si inglobam fiecare transa cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare, de sus in jos.
4 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
4 prep tort cu coacaze (GF).JPG (38.79 KiB) Vizualizat de 967 ori

6. Inglobam zeama de lime si coaja de lamaie in compozitie tot cu ajutorul unei spatule, prin miscari circulare.
5 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
5 prep tort cu coacaze (GF).JPG (1.11 MiB) Vizualizat de 967 ori

7. Turnam compozitia intr-o tava (20 x 22 cm) in forma de inima, unsa cu unt daca e din silicon sau tapetata cu hartie de copt daca e din alt material.
8. Introducem tava in cuptor pentru 25 minute (sau pana cand trece testul scobitorii) pe treapta de coacere uniforma.
6 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
6 prep tort cu coacaze (GF).JPG (34.7 KiB) Vizualizat de 967 ori

9. Dupa coacere scoatem tava din cuptor, lasam blatul sa se raceasca complet in tava, apoi il scoatem si il taiem o data pe orizontala, astfel incat sa rezulte doua felii egale.
9 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
9 prep tort cu coacaze (GF).JPG (1.03 MiB) Vizualizat de 967 ori

Sirop:
Amestecam ingredientele si le fierbem 1-2 minute.
Crema:
ATENTIE! Preparam crema in momentul in care avem pregatit tortul pentru asamblare.
1. Intr-o cratita punem coacazele impreuna cu 100 g zahar, punem cratita pe foc mic si amestecam din cand in cand pana cand se dizolva zaharul. Punem un capac si lasam pe foc mic pana cand siropul format se ingroasa (3-4 min). Oprim focul si lasam sosul sa se raceasca complet.
7 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
7 prep tort cu coacaze (GF).JPG (1.08 MiB) Vizualizat de 967 ori
8 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
8 prep tort cu coacaze (GF).JPG (1.41 MiB) Vizualizat de 967 ori

2. Hidratam gelatina in apa rece pentru 10 minute si o dizolvam pe bain-marie.
3. Mixam smantana lichida impreuna cu 40 g zahar pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugam gelatina dizolvata fierbinte si mixam pana la incorporarea acesteia.
10 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
10 prep tort cu coacaze (GF).JPG (38.29 KiB) Vizualizat de 967 ori

Asamblare:
1. Tapetam tava in care am copt blatul cu folie alimentara.
2. Punem o felie de blat, o insiropam turnam jumatate din frisca, iar cu o lingura punem sosul de coacaze desupra.
11 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
11 prep tort cu coacaze (GF).JPG (72.52 KiB) Vizualizat de 967 ori

3. In restul de frisca turnam sosul de coacaze ramas si il inglobam cu o spatula apoi il turnam peste crema de pe foaia de blat. Punem cealalta felie de blat o insiropam si introducem tortul in frigider pentru 4 ore minimum.
12 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
12 prep tort cu coacaze (GF).JPG (34.82 KiB) Vizualizat de 967 ori
13 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
13 prep tort cu coacaze (GF).JPG (49.01 KiB) Vizualizat de 967 ori


Decor:
ATENTIE! Pregatim decorul in momentul in care scoatem tortul de la frigider!
1. Intr-un vas mixam smantana lichida cu zaharul pana cand devine aerata si creste considerabil in volum. Adaugam mascarponele si mixam pana la inglobarea acestuia.
2. Scoatem tortul din frigider, il transferam cu grija pe un platou. Folosim jumatate din crema preparata pentru decor pentru a imbraca tortul, iar restul o punem intr-un pos cu dui simplu mic si decoram dupa preferinta.
14 prep  tort cu coacaze (GF).JPG
14 prep tort cu coacaze (GF).JPG (19.79 KiB) Vizualizat de 967 ori

3. Introducem tortul in frigider pana in momentul consumarii.
Fişiere ataşate
35 tort cu coacaze (GF).JPG
35 tort cu coacaze (GF).JPG (715.27 KiB) Vizualizat de 967 ori
21 tort cu coacaze (GF).JPG
21 tort cu coacaze (GF).JPG (65.91 KiB) Vizualizat de 967 ori
Alina
....................................................................
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator