Tort Hennessy

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
liana10
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 09/01/2010 02:21
Contact:

Tort Hennessy

Mesajde liana10 » 17/05/2010 01:04

Imagine

Imagine

Sau Tort de cafea cu crema de coniac, dar am ales varianta mai scurta... :P
Acest tort i l-am facut sotului meu cu ocazia implinirii a 39 de ani, vinerea trecuta.

Ingrediente pt. blat:

8 oua,
1 cana de zahar,
100ml cafea concentrata,
200 g unt,
2 cani de faina,
1 plic praf de copt,
1 esenta de rom.

Ingrdiente pt. insiropat:

o cafea espresso,
3 linguri de zahar,
1 lingura lapte pudra pt. cafea,
2 linguri de coniac Hennessy.

Ingrediente pt. crema:

150 ml coniac Hennessy,
3 oua,
100g faina,
4 linguri cu zahar pudra,
50 g ciocolata,
250 g unt,
100g cacao,
300 ml lapte.

Ingrediente pt. glazura:

200g ciocolata amaruie,
200g zahar,
100 ml cafea concentrata,

Ingrediente pt. ornat:

un tub de glazura alba Dr. Oetker,
ciocolata alba maruntita,
1 pachet boabe de cafea de ciocolata amaruie.
100g unt.

Prepararea blatului:

1. Separi albusurile de galbenusuri.
2.Bati albusurile spuma tare- eu adaug cativa stropi de otet, adaugi zaharul si continui sa bati pana cand acesta se topeste. Eu macin zaharul intotdeauna si folosesc zahar praf, ca am stricat vreo 3 mixere de-a lungul anilor...;-(
3.Adaugi galbenusurile unul cate unul, adaugi cafeaua,-eu am pus cafea espresso tare, nu concentrata... untul topit rece, esenta de rom-o fiola mica de la Dr. Oetker- si faina proaspat cernuta cu praful de copt. Si a iesit atat de galben blatul, incat am fost nevoita sa mai adaug cel putin 100 g de cacao...


4.Ungi o forma de tort cu diametrul de 26 cm cu ulei/margarina si o tapetezi cu faina. Eu am pus hartie de copt doar pe fundul-ups! tavii.

5.Torni compozitia si lasi la cuptor 45 de minute.

A iesit enorm!!!L-am taiat in 5,
Imagine

imaginati-va, n-am avut niciodata un blat atat de mare. Partea cu bulbuci de deasupra am inlaturat-o. Apoi, am insiropat fiecare cerc de tort cu cafea espresso imbunatatita cu 2 linguri de coniac.
De asta nu i-am mai spus sotului meu, ca turba, nu alta!ha,ha,ha!

Prepararea cremei:

1. Bate ouale cu zaharul pudra. Adauga faina proaspat cernuta, cacaua si ciocolata rasa...niste oua de cioco de la Pasti, hi,hi,hi...


2. Toarna coniacul si laptele fierbinte. Lasa pe foc, amestecand energic, pana se ingroasa. Dupa ce s-a racorit, incorporeaza untul frecat spuma.
Aici am avut o dilema, deoarece in revista scria 50g unt, ceea ce mi se parea infim, fata de cat de budincoasa a iesit crema. Dar, avand experienta din lecturarea atator retete,hi,hi,hi! mi-am zis ca e o greseala si le-a scapat 2 din fata, deci 250 g, un pachet de margarina am pus dupa ce l-am facut spuma si l-am pus in crema racita.

apoi am impartit crema in patru, dar de fapt a trebuit in cinci, pt. ca peste cinci cercuri de blat am pus crema...important e ca mi-a ajuns.

Prepararea glazurii:

1. Intr-o craticioara, amesteci cafeaua concentrata cu zaharul, untul si ciocolata de menaj rasa. Eu am folosit 2 ciocolati amarui Kandia si nu le-am mai ras, le-am rupt in bucati.


O pui pe foc si amesteci continuu pana se leaga. Iei de pe foc, lasi putin sa se raceasca si o torni peste prajitura.
Sufletul, ca a fost apa, nu alta...am adaugat repede 3 plicuri de ciocolata calda, noroc ca aveam, si astfel s-a mai ingrosat si a aratat a glazura. Si desi tortul a fost enorm, glazura a iesit mult prea multa, mi-a mai ramas jumatate din toata cantitatea...

Imagine



cred ca o singura tableta de ciocolata ajungea si injumatatite si celelalte ingrediente. Acum, tb sa mai fac o prajitura, ca sa folosesc glazura ramasa, of, of, mai, mai...

Ornarea:

Am facut blatul intr-o seara, a doua seara am facut crema si dupa ce l-am lasat 3-4h la frigider, am facut si glazura...seara tarziu, cred ca era miezul noptii. Apoi, dimineata, lejer dupa 11h l-am ornat.
Am gasit in Real Creioane pt. decor de la Dr. Oetker asa ca mi-a fost de real folos tubul alb, pe care l-am lasat 3 min. in apa fierbinte.
Am trasat linii drepte de sus pana jos pe toata suprafata tortului, apoi linii verticale, in asa fel incat sa-mi dea niste romburi.
Intr-un magazin de cartier am gasit un pliculet cu ciocolata alba maruntita, bucatele asa mai patratoase, nu stiu daca am dat vreo 3 lei pe el.
Am presarat bucatelele de cioco alba pe toata suprafata tortului.
Apoi, punga cu boabele de cafea de ciocolata amaruie tot in Real am gasi-o si a costat aproape 11 ron pachetul de 250 g. Erau si boabe de ciocolata cu lapte, dar am zis ca daca-i tort de cafea, atunci tb sa fie negru!

Am golit tot pachetul si inca mi-ar mai fi trebuit, ca n-am terminat toata bordura tortului,mi-a mai ramas un spatiu gol cam de vreo 2 degete. Ca a trebuit sa presar si pe suprafata tortului cateva boabe, acolo...



cate o felie pt. fiecare...

Imagine

ratatouille
Bucatar in devenire
Mesaje: 589
Membru din: 01/11/2009 07:46

Mesajde ratatouille » 17/05/2010 01:41

super idee pentru asa ceva :peace:
cred ca am sa-ti "fur"ideea, dar mai am de asteptat pina pe 17 octombrie, o sa-l fac fericit si pe sotul meu :D
:flower:

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 17/05/2010 03:05

Liana,
Ai facut un tort de nota 100 + !
=D> =D> =D>
LA MULTI ANI sarbatoritului !!!
:party: :party: :party:
Cred ca ati avut petrecere mare daca ai facut un asa tort " enorm". Sper ca ati petrecut bine...
:hug: :flower:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
sabina1609
Bucatar
Mesaje: 843
Membru din: 04/08/2008 11:31
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde sabina1609 » 17/05/2010 03:59

arata demential :shock: :shock: :shock:
...as fura si eu o lingurita :)

Avatar utilizator
aquarius
Bucatar in devenire
Mesaje: 380
Membru din: 20/04/2009 08:17

Mesajde aquarius » 17/05/2010 05:19

Mama ce nebunie! :o :o :o Super tortul.Cred ca are un gust nemaipomenit! :master: :master: :master: :flower:

Avatar utilizator
liana10
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 09/01/2010 02:21
Contact:

Mesajde liana10 » 17/05/2010 06:13

Lidia, multumesc :flower: Chiar daca-l faci in octombrie, tot o sa-l faci fericit pe-al tau sot :wink: :roll:


Lucia, merci frumos :flower: Nu stiu daca merit 100 de puncte, dar coniacu'ala merita toti banii, zau!


Sabina, merci :flower: o lingurita? te las sa furi doua :wink: :roll:


Aquarius- multumesc :flower: eu dupa ce-am mancat o felie, nici acum nu mi-am revenit :roll: nu ca n-as fi o ametita, chiar fara sa beau :roll: :lol: :P
Ultima oară modificat 18/05/2010 02:29 de către liana10, modificat 1 dată în total.

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 17/05/2010 08:39

Liana , imi place " tortuletul " asta...imi plac torturile cu combinatie de cafea ,alcool, cioco... :buuun: :buuun: =D>

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 18/05/2010 01:50

Super tortuletul , cred ca are un gust de te "imbata" :wink:
:hug: :pup: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
liana10
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 09/01/2010 02:21
Contact:

Mesajde liana10 » 18/05/2010 02:28

Pupi-multumesc mult :flower:

Yafa- merci frumos :flower: pe mine chiar m-a imbatat :roll:

Avatar utilizator
thea
Bucatar de elita
Mesaje: 2672
Membru din: 08/02/2007 12:04
Localitate: Arad

Mesajde thea » 18/05/2010 09:58

Felicitari , arata extraordinar ! nota 10 , ai muncit nu gluma :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 8 vizitatori