Tort diplomat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 07/07/2008 02:27

Eu sa fi avut un tort ca al tau, nu-mi mai faceam probleme. :lol:
Pana vine Nally, iti scriu cum fac eu cremele care au nevoie de gelatina. :wink:
Daca folosesti din aia de la Dr.Oetker, pentru aspic, deci nu tortenguss, folosesti un plic la 500 ml lichid.Asa poti sa-ti ajustezi cantitatile in functie de cat de multa crema vrei.Daca esti in strainatate si folosesti alt fel de gelatina, te uiti pe plic si vezi la ce cantitate de lichid corespunde, in functie de asta folosesti, unul, doua sau trei plicuri.
Pui gelatina pe o farfurioara si o acoperi cu apa, doar cat sa o cuprinda.O lasi pana absoarbe apa, apoi o pui intr-un vas, si pe baie de aburi o lasi doar pana se topeste.Important este sa nu o lasi mai mult, pentru ca apoi nu se mai incheaga.
mai departe sunt doua variante, daca lichidul ( crema ) in care pui gelatina, e rece, iei cate o lingura din crema si inglobezi in gelatina; daca crema e calda, iei cate o lingura de gelatina si o inglobezi in crema.Important este sa nu fie fierbinte crema, pentru ca astfel distruge gelatina. :wink:

Nu stiu daca ai inteles ce am scris, dar daca nu intreaba-ma, ca-ti raspund cu placere. :flower:

PS.Foarte frumos ti-a iesit totul. =D>
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
Gabriella
Bucatar in devenire
Mesaje: 636
Membru din: 17/11/2006 06:13
Localitate: reggiana de Brasov

Mesajde Gabriella » 07/07/2008 03:31

marpet, daca te consoleaza cu ceva, si mie mi s-a intamplat sa mancam diplomatul cu lingura direct din forma, anul trecut la Craciun :P :P :P

nu era pentru prima oara cand faceam aceasta reteta insa, se pare ca frisca ce am folosit-o nu era cea potrivita.
important e ca s-a mancat :lol:

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Re: nu se intareste!!!

Mesajde adry » 07/07/2008 04:11

marpet scrie: eu cred ca am gresit la faza cu gelatina.....am m pus-o la imuiat.langa ochiul de la aragaz....si s-a intarit in vreo 2 ore....doar ca apoi, cand am pus-o la foc cu galbenusurile si zaharul...nu s-a facut deloc ca o ciulama,,.....a famas destul de...lichida....cred ca doar aici poate ca am gresit cu ceva dar sincer nu-mi dau seama ce....oricum....a fost comestibil :peace:


Am inteles bine? Ai topit gelatina si ai tinut-o doua ore pana ai folosit-o?
Eu folosesc gelatina in foi! O tin cinci, zece minute in apa rece o storc si asa cum zice si Micul daca o adaug in crema calda o adaug asa cum e stoarsa de apa iar daca crema este rece o pun la foc mic un minut, cu o lingura doua de lichid (apa sau compot) si o topesc! Apoi o amestec la crema rece!
Cu gelatina mai este o problema! In cazul in care folosesti anans crud sau kiwi, aceste fructe contin substante care lichefiaza gelatina!
Deci trebuie sa folosesti ananas din compot ca sa n-ai probleme sau kiwi la care le dai un clocot cateva clipe in apa cu zahar!

P.S Tortul pe care l-ai facut pana la urma e super! =D> =D> =D>

marpet
Incepator
Mesaje: 4
Membru din: 05/07/2008 10:14

Re: nu se intareste!!!

Mesajde marpet » 07/07/2008 05:10

Cu gelatina mai este o problema! In cazul in care folosesti anans crud sau kiwi, aceste fructe contin substante care lichefiaza gelatina!
Deci trebuie sa folosesti ananas din compot ca sa n-ai probleme sau kiwi la care le dai un clocot cateva clipe in apa cu zahar!


:idea: deci asat a fost!!!! am pus in tot amestecul 2 kiwi cumparate de la supermarket care drept sa va spun erau cam moi.....poate de asta nu s-a mai intarit

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Re: nu se intareste!!!

Mesajde adry » 08/07/2008 03:46

marpet scrie: :idea: deci asat a fost!!!! am pus in tot amestecul 2 kiwi cumparate de la supermarket care drept sa va spun erau cam moi.....poate de asta nu s-a mai intarit


Atunci asta a fost problema! Kiwi crud poti folosi la sfarsit pentru ornat peste frisca cu care ai imbracat tortul dar nu in compozitia cu gelatina :rusine: :rusine: :rusine:

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 08/07/2008 06:29

Eu am pus mereu kiwi, portocale, capsuni... la acest tort, si nu am avut probleme niciodata. S-a legat foarte bine crema.

Avatar utilizator
adry
Bucatar de elita
Mesaje: 2434
Membru din: 17/11/2006 05:16
Localitate: Salerno-Italia

Mesajde adry » 09/07/2008 11:10

maria MIHULESCU scrie:Eu am pus mereu kiwi, portocale, capsuni... la acest tort, si nu am avut probleme niciodata. S-a legat foarte bine crema.


Maria, pe plicul de gelatina (in foi) pe care-l folosesc scrie: a nu se folosi cu ananas si kiwi proaspete!
Cu portocalele si capsunile n-are treaba :wink:

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 09/07/2008 11:50

adry scrie:
maria MIHULESCU scrie:Eu am pus mereu kiwi, portocale, capsuni... la acest tort, si nu am avut probleme niciodata. S-a legat foarte bine crema.


Maria, pe plicul de gelatina (in foi) pe care-l folosesc scrie: a nu se folosi cu ananas si kiwi proaspete!
Cu portocalele si capsunile n-are treaba :wink:


Mi-am adus si eu aminte de chestia asta, dupa ce ai scris tu.
Mersi ca mi-ai reamintit, Adry. :pup:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."

Avatar utilizator
maria MIHULESCU
Bucatar de elita
Mesaje: 2404
Membru din: 03/09/2006 01:53
Localitate: Valencia

Mesajde maria MIHULESCU » 09/07/2008 02:19

Adry, presupun ca este alt tip de gelatina, pentru ca pe cutia mea nu specifica nimic in acest sens.

Eu folosesc o gelatina cu savoare de fructe : lamaie sau capsuni, pe care o dizolv in lapte direct si este ca un praf.

Avatar utilizator
Micul
Bucatar
Mesaje: 947
Membru din: 21/03/2008 12:50
Localitate: Iasi

Mesajde Micul » 09/07/2008 02:21

maria MIHULESCU scrie:Adry, presupun ca este alt tip de gelatina, pentru ca pe cutia mea nu specifica nimic in acest sens.

Eu folosesc o gelatina cu savoare de fructe : lamaie sau capsuni, pe care o dizolv in lapte direct si este ca un praf.



Cea de care vorbeste Adry, cred, eu in orice caz, este foi transparente, si o iau din Germania. :flower:
" Cine calca si din greseala pe partia de schi, sa nu se mire daca va aluneca."


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori