Tort diplomat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adinush
Bucatar in devenire
Mesaje: 539
Membru din: 26/01/2006 05:53
Localitate: romania

Mesajde adinush » 14/02/2006 12:09

Nally am reusit si eu in sfarsit sa scot pozele din calculator..asta e dimplomatul meu...nu arata asa bine ca al tau ca am folosit frisca la tub si s-a lasat dar are gust foarte bun:)
Fişiere ataşate
S3010002.JPG
S3010002.JPG (60.63 KiB) Vizualizat de 6926 ori

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 14/02/2006 12:59

Adinush arata foarte bine tortul tau!!! Si la gust stiu ca e foarte buuun!!! :buuun: =D>

Avatar utilizator
Carmen64
Incepator
Mesaje: 221
Membru din: 26/01/2007 12:55
Localitate: Romania Bucuresti

DIPLOMATUL MEU

Mesajde Carmen64 » 29/01/2007 02:20

De majoratul fiului meu
Imagine

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde Nally » 29/01/2007 09:07

Carmen foarte frumos tortul! :party:
Sa iti traiasca falacaul! Numai bucurii sa va aduca in viata! :party:

Trandafirii i-ai modelat tu? :o Sau sunt de la cofetarie?
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe

www.retete-apetisante.ro

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 29/01/2007 09:32

Carmen, f.frumos tortul! =D>
La multi ani cu noroc,baiatului tau! :flower:

Avatar utilizator
Carmen64
Incepator
Mesaje: 221
Membru din: 26/01/2007 12:55
Localitate: Romania Bucuresti

Mesajde Carmen64 » 30/01/2007 11:48

Nally acum un an nu stiam, dar dupa ce cautarea m-a exasperat si costul lor, am invatat si eu, am facut pana acum de 3 ori, forma imi iese la culori am inca probleme ca am tot incercat tot felul de coloranti si am tendinta de ai face tipatori, nu ma las eu, asa usor!
Carmen M

Avatar utilizator
Carmen64
Incepator
Mesaje: 221
Membru din: 26/01/2007 12:55
Localitate: Romania Bucuresti

Mesajde Carmen64 » 30/01/2007 11:49

nicoleta64 scrie:Carmen, f.frumos tortul! =D>
La multi ani cu noroc,baiatului tau! :flower:

multumesc la fel, din suflet si sa dea D-zeu la toata lumea!
Ma pregatesc ca un elev sarguincios pentru tema tortului de absolvirea liceului
Carmen M

checherita
Incepator
Mesaje: 3
Membru din: 17/04/2008 03:03
Localitate: Gura Humor

Re: Tort diplomat

Mesajde checherita » 17/04/2008 03:21

Nally scrie:

Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pt ca altfel nu se va omogeniza).

Buna in primul rand sa te felicit pentru rezultat!
Vreau sa-l fac si eu maine doar ca am nevoie de cateva lamuriri..
In primul rand spui sa amestec gelatina cu galbenusul si zaharul pe foc,bunnnnnn asta am priceput,dar mai jos scrii sa amestec albusurile cu frisca si cu gelatina calduta,adica cu ciulamaua facuta inainte din galbenusuri ,zahar si gelatina??
Te rog sa-mi raspunzi,nu sunt foarte experta in dulciuri si ti-as fii recunoscatoare daca ai sa-mi raspunzi!
Multumesc!

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Re: Tort diplomat

Mesajde Leila » 17/04/2008 05:42

checherita scrie:
Nally scrie:

Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pt ca altfel nu se va omogeniza).

Buna in primul rand sa te felicit pentru rezultat!
Vreau sa-l fac si eu maine doar ca am nevoie de cateva lamuriri..
In primul rand spui sa amestec gelatina cu galbenusul si zaharul pe foc,bunnnnnn asta am priceput,dar mai jos scrii sa amestec albusurile cu frisca si cu gelatina calduta,adica cu ciulamaua facuta inainte din galbenusuri ,zahar si gelatina??
Te rog sa-mi raspunzi,nu sunt foarte experta in dulciuri si ti-as fii recunoscatoare daca ai sa-mi raspunzi!
Multumesc!


Checherita, mie mi se pare ca nally a scris destul de explicit ce trebuie sa faci . Eu inteleg in urmatorul fel , cantitate de gelatina se imparte in 2. O parte o pui la foc cu galbenusurile si zaharul , iar cealalta parte o dizolvi in cantitate de apa scrisa si o pui la foc sa se dizolve, apoi o racesti cat sa fie calduta si nu foarte fierbinte si in cele din urma o adaugi la albusurile batute spuma .

:flower:

Avatar utilizator
Nally
Bucatar
Mesaje: 1376
Membru din: 28/09/2005 01:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Tort diplomat

Mesajde Nally » 17/04/2008 08:56

checherita scrie:
Nally scrie:

Gelatina, galbenusurile si zaharul se pun la foc mic pana se face ca o ciulama. Cealalta jumatate se amesteca cu albusurile spuma si cu gelatina calduta (atentie, gelatina sa fie calduta pt ca altfel nu se va omogeniza).

Buna in primul rand sa te felicit pentru rezultat!
Vreau sa-l fac si eu maine doar ca am nevoie de cateva lamuriri..
In primul rand spui sa amestec gelatina cu galbenusul si zaharul pe foc,bunnnnnn asta am priceput,dar mai jos scrii sa amestec albusurile cu frisca si cu gelatina calduta,adica cu ciulamaua facuta inainte din galbenusuri ,zahar si gelatina??
Te rog sa-mi raspunzi,nu sunt foarte experta in dulciuri si ti-as fii recunoscatoare daca ai sa-mi raspunzi!
Multumesc!


Dupa ce ai facut gelatina cu galbenusurile si zahar pe foc se lasa la racit pana devine calduta.Toata cantitatea de galatina calduta o amesteci cu jumatate din cantitatea de frisca cu fructe etc. Cu cealalta juamtate de frisca decorezi tortul! :)


Leila :pup:
''Incepe ce poti face, sau ce poti visa: indrazneala are geniu, putere si magie...'' J. W. von Gheothe



www.retete-apetisante.ro


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori