Tort diplomat

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Tort diplomat

Mesajde alejoe » 08/12/2012 04:59

ingrediente : BLAT : 6 oua , 6 linguri zahar , 6 linguri faina . Se bat albusurile spuma cu zaharul , dupa care se adauga galbenusurile frecate cu un pic de sare si faina . Se coace intr-o forma de tort de 28 cm , cand sa racit se taie in doua , de obicei il prepar o zi inainte .CREMA DIPLOMAT : 500 ml frisca lichida , o cutie compot de fructe exotic sau dupa preferinta , 20 grame gelatina , 3 oua , 7 linguri zahar , coaja de portocala sau lamaie , vanilie . Se pune compotul la scurs , jumatate din sucul lasat de fructe si ia intr-un castron si se pune gelatina la inmuiat , intre timp se bate frisca tare . Dupa care intr-o cratita se pun ouale cu zaharul se bat bine pe baie de aburi pana devin ca o smantana si creste in volum ( eu il fac direct pe foc la flacara mica mestecand continuu iese si asa daca nu vrem sa facem pe baie de aburi ) cand e gata se ia de pe foc si se adauga gelatina si se mesteca repede sa se incorporeze bine , se lasa la racit cand e un pic calduta se adauga peste frisca impreuna cu fructele , vanilia si coaja rasa se mesteca usor de jos in sus pana se incorporeaza toate ingredientele . Separat se tapeteaza forma de tort cu folie alimentara transparenta se pune jumatate din blat dupa care se rastoarna crama si cealalta jumatate de blat se inchide bine cu folia si se da la fricider pana a doua zii . Se orneaza cu frisca sau cum iti place . PS se poate umple numai cu stafide inmuiate in rom , sau bucati de ciocolata dupa preferinta . Eu de obicei dublez cantitatile si ies doua torturi destul de mari daca nu vrei sa faci blat poti sa pui piscoturi stropie cu un pic de suc in postul blatului . Daca folositi gelatina in foi acestea doar se inmoaie si nu absoarbe lichidul , in schimb gelatina granulata il absoarbe daca e nevoie se mai adauga lichid .
Fişiere ataşate
28 11 2012 204.jpg
28 11 2012 204.jpg (94.38 KiB) Vizualizat de 3601 ori
claudia

Avatar utilizator
Danieluta
Expert in arta culinara
Mesaje: 8946
Membru din: 13/03/2006 07:33

Mesajde Danieluta » 08/12/2012 06:07

Iti multumesc pentru reteta! Am sa-l pregatesc cit de curind :wink:

:hug: :pup: :flower:

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 08/12/2012 06:25

nu o sa-ti para rau :hug: :flower: e delicios
claudia

Avatar utilizator
antoniah
Expert in arta culinara
Mesaje: 6441
Membru din: 15/11/2011 11:49
Contact:

Mesajde antoniah » 09/12/2012 12:09

Alejoe, ai pregatit un tort minunat si l-ai decorat pe masura! Felicitari! =D>

Iti multumesc pentru reteta! :hug: :flower: :pup:

Inca o data LA MULTI ANI sotului tau!

Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 09/12/2012 04:58

Alejoe, La multi ani sotului tau!

Ai pregatit un tort frumos si cu siguranta foarte bun, felicitari :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
lucia_bp
campion la gatit
campion  la gatit
Mesaje: 9353
Membru din: 05/08/2008 09:47
Localitate: cluj-napoca,romania

Mesajde lucia_bp » 09/12/2012 08:30

Imi place acest gen de tort...al tau este minunat :!:

La Multi Ani, sotului :flower:

:hug: :hug: :hug:
"Un gram de practica valoreaza cat o tona de teorie.
Iar un graunte de imaginatie face mai mult decat un car de practica"
-Legea lui Bookev-

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 09/12/2012 11:18

=D> =D>


Claudia ce gelatina ai folosit ( sa caut si eu tot aceeasi firma) ? nu trebuie inmuiata inainte ? o pui direct asa in crema cum ai scris ?



Felicitari !!! :party:

Avatar utilizator
yaya6
Bucatar de elita
Mesaje: 2693
Membru din: 27/07/2007 10:34

Mesajde yaya6 » 09/12/2012 12:13

la multi ani si felicitari!

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 09/12/2012 08:00

Diplomatul este tortul meu preferat :hug: :pup: :flower: ...sincer mi-ai facut o pofta :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 09/12/2012 08:55

va multumesc si din partea sotului meu , cat despre gelatina eu aici gasesc de la firma CAMEO in foi o pun la inmuiat in zeama de la compot daca vrei poti sa o topesti inainte sa o pui peste oua , dar eu sar pasajul asta pentru ca ouale cu zahar sunt fierbinti si topesc gelatina , sper ca ti-am fost de folos crista :pup: se poate folosi si in granule si se face acceasi procedura
claudia


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori