Tort de branza cu piscoturi

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
anca_si_cristina
Incepator
Mesaje: 187
Membru din: 19/06/2008 07:23
Localitate: Baia Mare

Tort de branza cu piscoturi

Mesajde anca_si_cristina » 08/09/2008 06:28

Cu piscoturile facut dupa reteta asta http://reteteculinare.ro/forum/discutii/piscoturi-3828/ , am facut un tort cu crema de branza quark Exquiza. Chiar daca are multa crema, este foarte usor si racoritor. Noi am folosit branza cu gust de cirese amare, insa e buna oricare, chiar si simpla.
Ingrediente:
piscoturi (cantitatea depinde de forma tavii)
esenta de migdale, dupa gust
5 linguri zahar
50 g ciocolata amaruie
500 g quark
600 g frisca
Fişiere ataşate
HPIM3956.jpg
Feliuta
HPIM3956.jpg (55.67 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3911.jpg
Fructele de padure ii dau un gust usor acrisor, care s epotriveste de minune cu branza.
HPIM3911.jpg (46.94 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3924.jpg
E foarte bun!
HPIM3924.jpg (34.48 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3914.jpg
A doua zi, se scoate folia si se orneaza cu frisca si fructe.
HPIM3914.jpg (58.23 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3907.jpg
Tortul se lasa la frigider peste noapte, invelit in folie.
HPIM3907.jpg (38.09 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3904.jpg
si se uniformizeaza cu o spatula sau un cutit.
HPIM3904.jpg (37.32 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3902.jpg
Dupa ce se intareste si cel de-al doilea strat de ciocolata, adaugam si restul de crema...
HPIM3902.jpg (42.46 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3898.jpg
... si dupa ce nivelam crema, ne jucam iar cu ciocolata topita.
HPIM3898.jpg (73.43 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3895.jpg
Punem cel de-al treilea sfert din crema peste blatul de piscoturi...
HPIM3895.jpg (53.58 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3894.jpg
... si le asezam peste crema, astfel incat sa acopere cat mai mult spatiu.
HPIM3894.jpg (59.06 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3891.jpg
Urmeaza sa pregatim cel de-al doilea strat de piscoturi. Cu siropul obtinut inainte, insiropam piscoturile...
HPIM3891.jpg (19.53 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3889.jpg
Dupa ce ciocolata e intarita, se adauga inca un sfert din crema si se niveleaza.
HPIM3889.jpg (61.95 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3888.jpg
Peste crema, se fac cercuri concentrice cu ciocolata topita. Se poate face orice forma doriti. Se lasa la frigider cateva minute, pana se intareste ciocolata.
HPIM3888.jpg (61.39 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3882.jpg
Apoi, punem un sfert din cantitatea de crema obtinuta, peste piscoturi.
HPIM3882.jpg (51.09 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3878.jpg
... si apoi, fundul tavii.
HPIM3878.jpg (48.56 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3877.jpg
Asadar, tapetam peretii tavii...
HPIM3877.jpg (60.92 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3876.jpg
Urmeaza partea amuzanta: asamblarea tortului. Trebuie sa asezam piscoturile intr-o tava cu pereti detasabili. Piscoturile noastre erau rotunjoare, asa ca a trebuit sa le taiem una dintre baze. Resturile le-am folosit, insa, cand am completat locurile libe
HPIM3876.jpg (36.09 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3875.jpg
In continuare, ciocolata amaruie se topeste in baie de abur.
HPIM3875.jpg (39.97 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3874.jpg
Apoi preparam siropul cu care vom insiropa al doilea strat de piscoturi. 50 ml de apa se fierb cu cele 5 linguri de zahar, dupa care se adauga esenta de migdale sau aroma preferata.
HPIM3874.jpg (19.99 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3869.jpg
Intai, pregatim crema. Peste frisca batuta se adauga crema de branza .
HPIM3869.jpg (37.04 KiB) Vizualizat de 4108 ori
HPIM3867 (5).jpg
Ingredientele
HPIM3867 (5).jpg (50.11 KiB) Vizualizat de 4108 ori

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 08/09/2008 09:31

=D> =D> fetelor arata :roll: :roll:

as dori si eu o felie daca se poate :)

Avatar utilizator
alina_i
Bucatar Sef
Mesaje: 1691
Membru din: 18/05/2008 10:13
Contact:

Mesajde alina_i » 09/09/2008 08:46

:buuun: :buuun: :buuun:
Uau ! Branza si fructe ! Pe gustul meu!

=D> =D> =D> :hug: :pup:
Raul este un bine prost inteles.

www.pasiunilealinei.blogspot.com

Avatar utilizator
AlexyaPui
Bucatar in devenire
Mesaje: 344
Membru din: 18/04/2008 06:39
Localitate: Iasi,Romania
Contact:

Mesajde AlexyaPui » 09/09/2008 09:53

:vis: :vis: :vis:
Experienta este cel mai prost invatator. Ea ne da intai examenul si numai dupa aceea lectiile !

Avatar utilizator
amalia_aa
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 23/06/2008 12:36
Localitate: Cluj-Napoca
Contact:

Mesajde amalia_aa » 09/09/2008 12:36

Fetelor - frumoaselor, ati facut un tort minunat ! Felicitari! =D>

Avatar utilizator
anca_si_cristina
Incepator
Mesaje: 187
Membru din: 19/06/2008 07:23
Localitate: Baia Mare

Mesajde anca_si_cristina » 09/09/2008 04:04

Multumim, sunteti tare dragute :hug: :hug: :hug: :hug:

Avatar utilizator
oana86
Bucatar in devenire
Mesaje: 314
Membru din: 30/01/2008 03:33
Localitate: NAPOLI

Mesajde oana86 » 09/09/2008 04:52

Anca si Cristina ... ati facut un tort foarte frumos si imi inchipui cat de bun e cu fructe si branzica :roll: =D>

Avatar utilizator
anca_si_cristina
Incepator
Mesaje: 187
Membru din: 19/06/2008 07:23
Localitate: Baia Mare

Mesajde anca_si_cristina » 10/09/2008 04:00

oana86 scrie:Anca si Cristina ... ati facut un tort foarte frumos si imi inchipui cat de bun e cu fructe si branzica :roll: =D>


Combinatia dintre branzica si fructe, mai ales cele de padure, ne place si noua tare mult. Multumim pentru aprecieri :hug: :hug:

Avatar utilizator
ablodde
Incepator
Mesaje: 103
Membru din: 20/11/2007 05:42
Localitate: Normandie, Franta/ Cluj, Romania

Mesajde ablodde » 10/09/2008 04:22

Felicitari pt superbul tort. As avea o mica intrebare: cum nu mai locuiesc in Romania nu cunosc marca de branza pe care ati folosit-o. Deci, ce fel de branza e?
:hug:
Alex

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 10/09/2008 04:53

Bun tortuletul asta :roll: piscoturi, branza si fructe. :buuun: Ca intotdeauna frumos decorat =D>

ablodde este o branza cremoasa gen philadelphia din lapte de vaca.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 9 vizitatori