Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Tort cu zmeura, mascarpone si ciocolata

Mesajde gaby_d » 26/05/2015 07:07

Blat
6 oua
6 linguri apa
11 linguri zahar
9 linguri faina
2 linguri cacao neagra
un plic zahar vanilat
un vf. cutit sare
Crema de ciocolata alba
250 g mascarpone
200 g ciocolata alba (de buna calitate)
20 ml lapte
zmeura
Crema de ciocolata cu lapte
100 g ciocolata cu lapte
300 g frisca
1/2 plic gelatina (12 g)
zmeura
Ornat
400 ml frisca
200 ml smantana
o lingura zahar pudra
un plic zahar vanilat
bombonele colorate

in plus – 100 ml sirop de zahar ars

Separa albusurile de galbenusuri.
Mixeaza albusurile spuma, cu un vf cutit sare.
Cand sunt crescute in volum si compozitia spumoasa incepe sa adaugi, treptat, zaharul. Eu adaug in ploaie care 2 linguri. Dupa fiecare transa mixeaza la cea mai mare treapta a mixerului.
Dupa ce l-ai adaugat pe tot mixeaza pana nu se mai simt DELOC cristalele de zahar. Va dura putin dar am zis, rabdare ;).
Cand compozitia e fina, lucioasa, formeaza tepi la atingere, poti opri aceasta etapa.Preincalzeste cuptorul.
Adauga apa si galbenusurile si cu o lingura amesteca, de jos in sus (nu circular!) omogenizand.
Cerne faina impreuna cu cacaua deasupra amestecului de albusuri. Adauga si zaharul vanilat. Omogenizeaza ca si-n etapa anterioara, amestecand usor, de jos in sus.
Pregateste o forma de tort cu diametrul de 24 cm punand hartie pentru copt decupata pe masura formei, dupa ce ai uns forma cu unt. Preseaza usor sa se lipeasca.
Toarna compozitia, niveleaza usor cu o lingura si apoi scutura usor forma sa se aseze drept amestecul.
Introdu tava in cuptorul preincalzit si coace la 165 grade pana trece testul cu scobitoarea (30 -40 min) .Nu deschide cuptorul in timpul coacerii cel putin in primele 15 minute.
Lasa-l sa se raceasca si feliaza-l dupa cate ore.Cel mai bine e sa-l faci cu o zi inainte de a-l folosi.
Pregateste crema de ciocolata alba.
Intr-un bol metalic topeste la bain marine ciocolata alba impreuna cu laptele.
Omogenizeaza, lasa sa se racoreasca usor 2-3 minute, toarna peste mascarpone si mixeaza.
Pregateste crema de ciocolata cu lapte.
Pune la hidratat gelatina in 30 ml apa.
Ciocolata pune-o intr-un ibric impreuna cu 100 ml frisca. Pune pe foc si omogenizeaza.
Opreste focul, adauga gelatina hidratata, omogenizeaza si lasa la racit.
Mixeaza restul de frisca pana capata consistenta ferma, adauga ciocolata rece si omogenizeaza amestecand usor.
Pregateste un platou pe care pui prima felie de blat pe care-o incadrezi intr-un inel pentru tort.
Insiropezi cu 4-5 linguri sirop de zahar ars si pui crema cu ciocolata alba.
Nivelezi, pui zmeura si-o apesi usor cu degetul.
Pui al doilea blat, insiropezi, intinzi crema de ciocolata cu lapte, pui zmeura si asezi al treilea blat. Insiropezi.
Dai tortul la rece pentru cateva ore.
Pregatesti frisca mixand impreuna toate ingredientele
Scoti tortul de la rece, treci cu lama unui cutit subtire intre tort si inel, ridici usor inelul si imbraci tortul in frisca.
Presari bombonele colorate.
Inainte de portionare lasa-l la temperatura camerei pentru 25-30 minute.
Fişiere ataşate
m2.jpg
m2.jpg (78.33 KiB) Vizualizat de 7523 ori
mascarpone.jpg
mascarpone.jpg (56.42 KiB) Vizualizat de 7523 ori
blat.jpg
blat.jpg (90.95 KiB) Vizualizat de 7523 ori
blat_tort.jpg
blat_tort.jpg (71.36 KiB) Vizualizat de 7523 ori
tort_zmeura.jpg
tort_zmeura.jpg (73.16 KiB) Vizualizat de 7523 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 27/05/2015 11:08

Ce bun trebuie sa fie!! :buuun: :roll: Foarte frumos decorat !!! =D> :flower:

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 27/05/2015 11:20

Foarte bun si foarte frumos decorat! =D> =D> =D>
MIKI

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Mesajde gaby_d » 27/05/2015 12:15

nicoleta64 scrie:Ce bun trebuie sa fie!! :buuun: :roll: Foarte frumos decorat !!! =D> :flower:

multumesc frumos :hug:

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Mesajde gaby_d » 27/05/2015 12:16

mikirafaela scrie:Foarte bun si foarte frumos decorat! =D> =D> =D>

Saru'mana :hug:

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 27/05/2015 01:37

aici nu-i de mine :lol: Pot insa sa admir cit de frumos este ornat, asa cum admiri un tablou la muzeu sau o floare in gradina si stii ca nu o sa poti face niciodata =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

complimente !! =D> =D> =D>

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 28/05/2015 08:39

Cred ca e foarte bun :buuun: :buuun: :buuun:
=D> =D> =D> =D> =D>
Imi place sa gatesc...
Imagine

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 29/05/2015 12:10

Ce putea fi mai gustos decat amestecul asta fermecat....?Un tort frumos decorat care iti incanta si ochii si papilele! Felicitari

:flower: :)
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

gaby_d
Incepator
Mesaje: 28
Membru din: 06/04/2015 07:46

Mesajde gaby_d » 31/05/2015 01:02

Multumesc mult, fetelor! :pup: :flower: :flower: :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 5 vizitatori