Tort cu mousse de capsuni si ciocolata

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
admin
RC Admin
RC Admin
Mesaje: 332
Membru din: 23/06/2005 02:13

Tort cu mousse de capsuni si ciocolata

Mesajde admin » 08/06/2015 03:53

Ingrediente:

• Blat de ciocolata neagra:

• galbenusuri de ou - 2 buc
• albusuri de ou - 4 buc
• zahar - 100 g
• ciocolata amaruie- 150 gr
• unt - 40 g
• faina - 80 g
• praf de copt- o lingurita

• Mousse de capsuni:

• capsuni - 200 g
• zahar brun - 2 linguri
• gelatina - 1 lingura
• frisca lichida - 200 ml

• Mousse de ciocolata cu lapte:
• ciocolata cu lapte- 150 gr
• frisca lichida- 1 lingura
• gelatina- 1 lingura
• Mousse de ciocolata alba:
• ciocolata alba- 150 gr
• frisca lichida- 200 ml
• gelatina- 1 lingura

• Decor:

• capsuni- 200 g
• fulgi de ciocolata


Mod de preparare:

• bateti albusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana obtineti o bezea
• bateti galbenusurile cu restul de zahar pana se albesc si isi dubleaza volumul
• topiti ciocolata si untul, apoi lasati sa se raceasca
• amestecati galbenusurile cu ciocolata topita, apoi incorporati usor bezeaua, amestecand cu o spatula
• puneti peste compozitie faina amestecata cu praful de copt, putin cate putin, amestecand usor, de jos in sus, cu spatula
• puneti hartie de copt intr-o tava de tort cu pereti detasabili si rasturnati compozitia, apoi coaceti blatul la 180 de grade pentru 30 de minute si faceti testul cu scobitoarea
• lasati apoi blatul la racit si taiati-l in doua
• pregatiti mousse-urile pe rand, mai intai cel de ciocolata cu lapte: hidratati gelatina cu 2 linguri de apa rece, topiti ciocolata cu 100 ml frisca lichida si dizolvati apoi gelatina in amestecul cald
• puneti ciocolata la racit, bateti frisca si amestecati apoi usor cele doua ingrediente, pana obtineti un mousse aerat si cremos
• montati inelul detasabil al formei de tort, puneti blatul de ciocolata, apoi mousse-ului de ciocolata cu lapte si lasati la rece 20 de minute
• intre timp pasati capsunile pana obtineti un piure fin si apoi treceti-l prin sita
• hidratati gelatina cu doua linguri de apa rece
• amestecati piureul de capsuni cu zaharul brun si puneti pe foc pana se dizolva
• dizolvati gelatina in piureul de capsuni fierbinte, apoi lasati la racit
• bateti frisca si amestecati usor cu piureul de capsuni, incorporand usor cu o spatula, pana obtineti o spuma aerata si omogena
• scoateti forma de tort din frigider si turnati deasupra mousse-ul de capsuni, apoi lasati la racit 20 de minute
• intre timp hidratati si restul de gelatina cu 2 linguri de apa rece si topiti ciocolata alba cu 100 ml frisca lichida
• dizolvati apoi gelatina in ciocolata fierbinte si lasati la racit
• bateti restul de frisca si incorporati-o usor in ciocolata alba rece, turnati mousse-ul peste cel de capsuni si lasati la rece inca 20 de minute
• optional, puteti acoperi tortul cu cealalata jumatate de blat de ciocolata neagra sau il puteti orna direct cu felii de capsuni si fulgi de ciocolata
• lasati la rece inca 1-2 ore inainte de servire

Pofta buna!
Fişiere ataşate
capsuni_007.jpg
capsuni_007.jpg (170.73 KiB) Vizualizat de 2513 ori
capsuni_008.jpg
capsuni_008.jpg (161.44 KiB) Vizualizat de 2513 ori

Avatar utilizator
mikirafaela
Bucatar de elita
Mesaje: 2795
Membru din: 19/01/2013 05:58

Mesajde mikirafaela » 09/06/2015 08:36

Cat de perfecte pot sa fie straturile!!! Ce sectiune!!! :roll: :roll: :roll: :buuun: :buuun: :buuun:
Minunat! =D> =D> =D> :master: :master: :master:
MIKI

Avatar utilizator
alejoe
Bucatar de elita
Mesaje: 3679
Membru din: 03/05/2012 09:17
Localitate: BRASOV , ROM

Mesajde alejoe » 10/06/2015 11:39

Superb si delicios :master: =D>
claudia

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 10/06/2015 12:04

mai intii vreau sa stiu cine s-a ascuns sub userul admin :lol: as cam avea eu o banuiala ca nu e ADI =)) =)) =))

Arata absolut splendid ... si foarte gustos :buuun: :buuun: :buuun:

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 17/06/2015 10:34

O combinatie delicioasa ,sa nu mai vorbim de prezentare! =D> :buuun: :roll:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 22 vizitatori