Tort cu frisca si sos de capsuni

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
adrianae
Incepator
Mesaje: 138
Membru din: 19/03/2011 10:06

Tort cu frisca si sos de capsuni

Mesajde adrianae » 23/06/2011 08:12

Mi se pare excelent pentru cei ce se stramba din nas cand aud ca-i crud, ca-i fara oua, ca-i fara una sau cealalta. Asta nu inseamna ca ramane fara ingrediente, din contra :D

Pentru frisca:
- o cana de caju crud (140 g)
- o cana de lapte de cocos (255 ml) – de data asta l-am facut procesand la juice maker o cana fulgi de cocos cu trei cani de apa
- trei linguri sirop de agave/miere
- sucul de la un sfert de lamaie
- jumatate de fiola esenta de vanilie
- 1/2 cana de unt/ulei de cocos topit pe bain marie (108 g)
- o lingura de lecitina pudra (contribuie la consistenta densa si cremoasa a compozitiei)

Pentru blat:
- 107 g unt caju (de data asta l-am facut procesand la robot 72 g caju crud cu 35 ml apa de la nuca de cocos)
- 162 g pulpa de cocos ramasa dupa strecurarea laptelui de cocos de care am zis mai sus (se poate inlocui cu nuca de cocos fina)
- doua linguri de sirop de agave/miere

Pentru siropul de capsuni:
- un pahar de capsuni (158 g)
- doua linguri de sirop de agave

Am inceput cu frisca pentru ca va trebui sa stea la frigider cat timp ne ocupam de blat si sirop. Am macinat nucile caju pana au devenit ca o faina fina pe care am omogenizat-o cu restul ingredientelor cu exceptia untului de cocos si a lecitinei pe care le-am incorporat dupa omogenizarea completa a primelor ingrediente. Va iesi o crema moale care dupa ce sta la frigider se va mai intari.

Pentru blat se amesteca pulpa sau fulgii de cocos cu untul caju si se intinde in strat uniform intr-o tava de tort ar fi fost ideal, insa a mea are diametrul prea mare asa incat am folosit vasul yena.

Si pentru sirop si mai simplu: am pisat la blender capsunile impreuna cu siropul de agave si asta-i tot. Am turnat peste blat si-am lasat la frigider 30 – 50 de minute sa se mai intareasca sosul.

Cand am crezut eu asa, am turnat frisca (cam din pod, de asta s-a ridicat din sirop si la suprafata) si-am dat la congelator pana cand s-a intarit. Inainte de a ne bucura, scoatem tortul 30 de minute la temperatura camerei, astfel veti avea parte de-o textura cu o cremozitate perfecta, un gust care te mangaie pe inima si-alta nu!
Fişiere ataşate
post-235683-1307907818.jpg
pentru frisca
post-235683-1307907818.jpg (44.01 KiB) Vizualizat de 2719 ori
generic.jpg
generic.jpg (43.62 KiB) Vizualizat de 2719 ori
1.jpg
1.jpg (39.93 KiB) Vizualizat de 2720 ori
2.jpg
2.jpg (36.03 KiB) Vizualizat de 2720 ori
3.jpg
3.jpg (39.25 KiB) Vizualizat de 2720 ori
4.jpg
4.jpg (38.48 KiB) Vizualizat de 2720 ori
5.jpg
5.jpg (47.15 KiB) Vizualizat de 2720 ori
6.jpg
6.jpg (53.26 KiB) Vizualizat de 2720 ori
7.jpg
pentru sirop
7.jpg (55.06 KiB) Vizualizat de 2720 ori
8.jpg
pentru blat
8.jpg (54.69 KiB) Vizualizat de 2720 ori

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 24/06/2011 11:15

Interesant tort si perfect acum vara! :buuun: Mie imi place cocosul f. mult. Combinatia cocos -capsuni o cunosc ...o bunatate . :peace: :roll: :flower:

Avatar utilizator
adrianae
Incepator
Mesaje: 138
Membru din: 19/03/2011 10:06

Mesajde adrianae » 24/06/2011 12:00

multumesc mult! si mie imi place enorm combinatia de capsuni cu cocos. Drept dovada stau si alte lucruri pe care le-am mai facut asa: o prajitura (http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/ciocoprajitura_de_capsuni-8130/) si un smoothie (http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/smoothie_de_capsuni_cu_scortisoara_si_cocos-8163/
).


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 12 vizitatori