Tort cu cirese

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
ileanayang
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 02/06/2011 09:55
Localitate: Beijing, China

Tort cu cirese

Mesajde ileanayang » 17/06/2011 06:58

Ingrediente:
Blat: 100 gr unt, 50 gr zahăr pudră, 1 ou, 0,5 gr sare, 70 gr făină, 2,5 gr praf de copt, 80 gr cireşe
Suprafaţă fărâmicioasă: 25 gr unt, 25 gr zahăr pudră, 25 gr făină pentru pâine
Preparare:
1. Topim 25 gr unt, însă fără a-l transforma în lichid. Apoi adăugăm 25 gr zahăr pudră şi 25 gr făină pentru pâine, în unt. Amestecăm toate acestea şi frământăm până se formează un aluat. Punem, apoi, aluatul în congelator, până devine solid.
2. Spălăm 80 gr cireşe şi scoatem sâmburii. Tăiem fiecare cireaşă în 3-4 bucăţi.
3. Adăugăm în 100 gr de unt topit însă nu lichid, zahărul pudră, sarea şi batem cu mixerul până când compoziţia devine de culoare albă şi pufoasă.
4. Batem oul, apoi îl adăugăm în trei ori în untul şi mixăm până se formează o pastă lucioasă.
5. Cernem făina şi praful de copt în unt şi omogenizăm bine, ca să se formeze crema pentru tort.
6. Vărsăm crema Într-o tavă de tort (sau două tăvi de tort, depinde de mărimea acesteia), până la jumătatea tăvii.
7. Punem peste cremă cireşele tocate şi le amestecăm puţin.
8. Cu ajutorul răzătorii, tăiem aluatul îngheţat în fâşii. Apoi punem un strat de fâşii peste crema de tort.
9. Punem tava (sau tăvile) în cuptorul încălzit, prealabil, la 200℃, pe raftul superior. După ce culoarea fâşiilor devine aurie, reglăm temperatura la 150℃, şi mutăm tava(sau tăvile) pe raftul inferior. Timpul de coacere este de aproximativ 40 de minute. (Temperaturile şi timpul de coacere pot fi modificate în funcţie de cuptorul dumneavoastră.)

Tortul are suprafaţa crocantă şi fărâmicioasă, iar conţinutul este moale. Îmbogăţit cu gustul cireşelor, acesta este foarte gustos.
Fişiere ataşate
9.jpg
9.jpg (66.53 KiB) Vizualizat de 4527 ori
2a.jpg
2a.jpg (65.81 KiB) Vizualizat de 4527 ori
1a.jpg
1a.jpg (64.1 KiB) Vizualizat de 4527 ori
DSC_2887am.jpg
DSC_2887am.jpg (61.89 KiB) Vizualizat de 4527 ori

Avatar utilizator
chris81
Incepator
Mesaje: 10
Membru din: 14/10/2007 04:13

Mesajde chris81 » 19/06/2011 09:05

Arata foarte,foarte bine acest desert.Cu siguranta ca am sa-l incerc.Cred ca ar merge si cu visine nu-i asa?
Felicitari pentru reteta! :flower:

Avatar utilizator
ileanayang
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 02/06/2011 09:55
Localitate: Beijing, China

Mesajde ileanayang » 19/06/2011 06:15

chris81 scrie:Arata foarte,foarte bine acest desert.Cu siguranta ca am sa-l incerc.Cred ca ar merge si cu visine nu-i asa?
Felicitari pentru reteta! :flower:

Mulţumesc mult pentru încurajare! :love: Sigur că poţi încerci. Nu este dificil. Cred că merg şi vişine. Şi tuturor prietenilor mei care au gustat acesta le place. :)

Avatar utilizator
pupi
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 12178
Membru din: 20/08/2008 07:59

Mesajde pupi » 19/06/2011 07:12

Interesanta prajitura si modul de preparare........... asa cum spui, trebuie sa fie cremoasa....sant sigura ca merge cu orice fel de fruct facuta....ma gandesc la fructe aromate si mai moi nu la cele tari.....voiam sa intreb daca in prajitura asta nu se pune vreo aroma ( vaniie, rom, extra picatura de esenta de cirese, sau alte esente) ???....mersi :flower: :flower: ...si :D bine ai venit :flower: :flower:

Avatar utilizator
ileanayang
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 02/06/2011 09:55
Localitate: Beijing, China

Mesajde ileanayang » 21/06/2011 09:39

pupi scrie:Interesanta prajitura si modul de preparare........... asa cum spui, trebuie sa fie cremoasa....sant sigura ca merge cu orice fel de fruct facuta....ma gandesc la fructe aromate si mai moi nu la cele tari.....voiam sa intreb daca in prajitura asta nu se pune vreo aroma ( vaniie, rom, extra picatura de esenta de cirese, sau alte esente) ???....mersi :flower: :flower: ...si :D bine ai venit :flower: :flower:

Bine v-am găsit! Şi mulţumesc pentru sfaturile preţioase. :love: Nu am folosit nici o aromă. Îmi place gustul de acum, mai natural. Sunt de acord că cireşele pot fi înlocuite de diverse fructe, proaspete sau uscate. Dar cred că mai bine să se folosească fructele acrişoare. Altfel tortul va fi prea dulce.
Deşi sunt o nouă membră la forum şi încă n-am avut timp să citesc multe reţete, ştiu că faceţi dulciuri extraordinare. Am încredere că pot învăţa multe lucruri de la dumneavoastră şi alţi prieteni de aici. :flower: :hug:

yafa
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4628
Membru din: 12/02/2009 09:26
Contact:

Mesajde yafa » 21/06/2011 03:45

Chiar frumoasa si cred ca deosebit de gustoasa prajiturica asta, bafta la concurs si bine ai venit printre noi! :hug: :flower:
Life is like a box of chocolate, you never know what you are gonna get!

http://www.cuisineetplaisir.wordpress.com

Avatar utilizator
ileanayang
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 02/06/2011 09:55
Localitate: Beijing, China

Mesajde ileanayang » 21/06/2011 07:40

yafa scrie:Chiar frumoasa si cred ca deosebit de gustoasa prajiturica asta, bafta la concurs si bine ai venit printre noi! :hug: :flower:

Mulţumesc!!! :D Îmi pare bine să mă aflu printre voi. Şi mă bucur să găsesc aici aşa de multe reţete interesante şi voi putea încerca mai multe feluri de dulciuri. :party:

Avatar utilizator
d_dana_a
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 4140
Membru din: 04/11/2009 10:51
Localitate: Sibiu, Romania

Mesajde d_dana_a » 21/06/2011 08:43

Apetisant :buuun: :buuun: :buuun: ....bafta in concurs si bine ai venit :hug: :flower: :pup:
Imi place sa gatesc...
Imagine

Avatar utilizator
ileanayang
Incepator
Mesaje: 133
Membru din: 02/06/2011 09:55
Localitate: Beijing, China

Mesajde ileanayang » 24/06/2011 02:46

d_dana_a scrie:Apetisant :buuun: :buuun: :buuun: ....bafta in concurs si bine ai venit :hug: :flower: :pup:

Bine v-am găsit! Şi mulţumesc. Am citit câteva reţete publicate de tine. Cred că eşti talentă. Felicitări!
PS: Poza ta este foarte frumoasă! :flower:


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 6 vizitatori