Tort cu caramel sarat si ciocolata

In aceasta zona alegem in fiecare luna cel mai bun bucatar.
Avatar utilizator
biochimist_la_cratita
Incepator
Mesaje: 71
Membru din: 22/10/2014 08:56
Localitate: Piatra Neamt
Contact:

Tort cu caramel sarat si ciocolata

Mesajde biochimist_la_cratita » 31/10/2016 12:10

10caramel cioco.JPG
10caramel cioco.JPG (412.9 KiB) Vizualizat de 3798 ori

Ingrediente:
Blat:

4 oua medii (M)
125 g zahar
60 g faina de grau
40 g cacao
un praf sare

Ganache ciocolata:

150 g ciocolata amaruie (55% cacao)
50 g ciocolata cu lapte
200 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)

Crema caramel

400 g smantana lichida (30% grasime, Pilos)
120 g caramel sarat
20 g smantana fina si cremoasa (20% grasime, Pilos)

Pentru asamblat:

180 g caramel sarat
3 rondele de orez expandat (~30g)

Decor:

50 g ciocolata razuita

Pt insiropat:

60 g caramel sarat
80 ml apa plata

Cum procedezi:
Nota: Ouale si caramelul trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant.
Blat:
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza pana cand spuma formata devine ferma, iar zaharul este complet dizolvat.
4. Inglobeaza galbenusurile (toate deodata) in albusuri cu ajutorul mixerului.
1 prep caramel cioco.JPG
1 prep caramel cioco.JPG (363.56 KiB) Vizualizat de 3798 ori

5. Amesteca faina cu cacaoa si cerne amestecul (in 2-3 transe) in compozitia de la pasul 4, cu ajutorul unei spatule, cu miscari fine, de sus in jos.
6. Toarna compozitia intr-o tava (17cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptor pentru 30-35 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.
7. Dupa ce blatul s-a copt, scoate tava din cuptor, lasa-l sa se raceasca complet (preferabil de pe o zi pe alta) si apoi taie-l in 4 felii.
2 prep caramel cioco.JPG
2 prep caramel cioco.JPG (506.56 KiB) Vizualizat de 3798 ori


Ganache ciocolata:
1. Pune ciocolata rupta in bucati, la topit impreuna cu 150 g smantana lichida pe foc mic.
1 ganache cioc.JPG
1 ganache cioc.JPG (429.06 KiB) Vizualizat de 3798 ori

2. Amesteca mereu, iar cand ciocolata s-a topit si compozitia e omogena, opreste focul, adauga restul de smantana lichida si amesteca energic.
2 ganache cioc.JPG
2 ganache cioc.JPG (397.93 KiB) Vizualizat de 3798 ori

3. Lasa compozitia sa se raceasca putin, dar ai grija sa ramana tot fluida ca sa o poti intrebuinta la asamblat.

Crema de caramel:
1. Mixeaza smantana lichida pana cand creste in volum si devine aerata.
2. Adauga caramelul si smantana in frisca si mixeaza pana la incorporare.
10799381_790681304324579_783374425_n.jpg
10799381_790681304324579_783374425_n.jpg (66.27 KiB) Vizualizat de 3798 ori

Asamblare:
Pune o felie de blat pe un platou, insiropeaza felia, pune crema de caramel intr-un pos si spriteaza pe felie un strat de crema, iar pe margine mai spriteaza un rand,ca sa se inalte putin. Pune in mijloc 2 linguri de caramel,sfarama o rondea de orez expandat si pune-o deasupra caramelului, acopera apoi orezul expandat cu 3-4 linguri ganache de ciocolata, pune urmatoarea felie si continua insiropat, crema de caramel, caramel, orez expandat si ganache de ciocolata pana cand termni feliile. La final orneaza ultima felie cu crema de caramel si ciocolata razuita.
10743521_790681214324588_1456946779_n.jpg
10743521_790681214324588_1456946779_n.jpg (76 KiB) Vizualizat de 3798 ori
Fişiere ataşate
19caramel cioco.JPG
19caramel cioco.JPG (407.9 KiB) Vizualizat de 3798 ori
17caramel cioco.JPG
17caramel cioco.JPG (477.44 KiB) Vizualizat de 3798 ori
Alina
....................................................................
http://bucatarealalaplesneala.blogspot.ro/

Înapoi la “Concurs - Bucatarul lunii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator