Tort Craciunita

Esti ahtiata dupa dulciuri? Cunosti retete de prajituri, inghetate, torturi, dulciuri care iti pun in pericol greutatea dar care merita sa-ti asumi riscul a doua – trei kilograme in plus pentru a le manca? Aceasta sectiune este rezervata pentru retete de Dulciuri cu poze.

Moderatori: miha1950, Nally, adi, maria MIHULESCU, kia, adinush, octavian, Moderatori

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

Tort Craciunita

Mesajde alexia291101 » 20/12/2007 04:55

Tort cu blat normal, crema de ciocolata cu smintina (cred ca se cheama ganaje) si frisca. Insiropat cu sirop de trandafiri. L-am facut pentru o fetita si mama ei, o cunostinta a mea vrea sa-mi plateasca. Eu nu am facut pina acuma torturi pe bani si nu stiu cit as putea sa-i cer.
Fişiere ataşate
tarta Debora.jpg
tarta Debora.jpg (24.6 KiB) Vizualizat de 5023 ori
tarta Debora1.jpg
tarta Debora1.jpg (34.35 KiB) Vizualizat de 5023 ori
Craciunita.jpg
Craciunita.jpg (22.5 KiB) Vizualizat de 5023 ori
Iulia Cristina

Avatar utilizator
alexia291101
Bucatar in devenire
Mesaje: 330
Membru din: 21/02/2006 01:34
Localitate: Spania

Mesajde alexia291101 » 20/12/2007 04:58

Sa vedeti si sectiunea
Fişiere ataşate
sectiune.jpg
sectiune.jpg (24.59 KiB) Vizualizat de 5021 ori
Iulia Cristina

Avatar utilizator
Leila
campion la gatit
campion la gatit
Mesaje: 5215
Membru din: 15/02/2007 10:25

Mesajde Leila » 20/12/2007 05:10

=D> =D> =D> Alexia , un tort foarte reusit =D> =D>

Avatar utilizator
crista
campion la gatit
campion  la  gatit
Mesaje: 10535
Membru din: 21/03/2006 02:57
Contact:

Mesajde crista » 20/12/2007 05:17

Iulia foarte dragutza Craciunitza... =D> =D>




Eu as face asa:
- as socoti cit au costat ingredientele,
- cite kg are .. asta dc ai apucat sa il cintaresti caci dc nu e cam greu... as compara cu pretul unui tort de la cofetarie ( la noi aici sunt cam toate pe la 25 euro la kg iar unele si pe la 30 .. nu ma refer la cele facute de marii maestri cofetari)
- as tine cont cite ore ai muncit la el ( vezi si tu in comparatie cu pretul unei ore de baby sitter sau de curatenie in casa )

stefanuta
Bucatar in devenire
Mesaje: 327
Membru din: 25/04/2007 04:10
Localitate: MILANO

Mesajde stefanuta » 20/12/2007 05:18

foarte frumos tortul :flower: :flower:

Avatar utilizator
melianda
Bucatar de elita
Mesaje: 2659
Membru din: 14/11/2007 02:53
Localitate: Timisoara

Mesajde melianda » 20/12/2007 07:42

pai cum sa mananci rochita aceea frumoasa a Craciunitei :wink: :wink: :wink:
Arata foarte bine.

Avatar utilizator
nicoleta64
Bucatar de talie internationala
Mesaje: 5421
Membru din: 31/10/2006 07:16
Localitate: Italia
Contact:

Mesajde nicoleta64 » 21/12/2007 12:59

Tie si mila sa-l mananci, este asa frumos. Mai bine zis...era frumos. :wink: Buna si crema, siropul... :roll: Felicitari! =D>

vero
Bucatar
Mesaje: 890
Membru din: 26/10/2007 05:22
Contact:

Mesajde vero » 21/12/2007 02:51

Foarte frumos si apetisant! :flower:

Avatar utilizator
beius47
Bucatar in devenire
Mesaje: 517
Membru din: 18/03/2006 07:46
Localitate: franta

Mesajde beius47 » 21/12/2007 09:29

Bravo, a iesit foarte frumos tortul tau :buuun: :buuun: :master:
nadia

Avatar utilizator
roxanavmv
Bucatar de elita
Mesaje: 2186
Membru din: 04/04/2006 11:54
Localitate: los angeles
Contact:

Mesajde roxanavmv » 22/12/2007 01:49

Iulia, mai intai, felicitari pt. tort =D>
In al doilea rand, Crista are dreptate in sfatul ei. Se aduna costurile, si apoi orele de munca, daca ai avea cum sa afli cat se plateste un cofetar, asa cum a zis Crista, nu din cei mai experimentati si high-class, si iti socotesti pretul.
Aici, se mai face si altfel. Depinde in ce e invelit tortul, se plateste la cate portii are. Daca e invelit in buttercream, ca astia nu au in frisca, e cam 2.5$ felia. Depinde si de care e, de ciocolata sau alb, daca are numai crema inauntru, un rand sau doua, sau daca are si fructe naturale, dar nu depaseste 3$/felia.
Daca e acoperit in fondant, depinde de cat de deosbeit e modelul si reteta, incepe felia de la 3.5-4 si poate fi si 9 dolari.
Cel mai bine e sa te orientezi dupa preturile unui tort asemanator, pe cat putinta, de la o cofetarie de acolo.
M-am uitat pe net, la una din cofetariile mele preferate din san diego, si un tort Barbie pt. 25 persoane, acoperit cu fondant a fost $175. Dar sunt unii dintre cei mai cu motz de pe aici.
Sper sa te ajute.


Înapoi la “Retete Ilustrate - Dulciuri”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 23 vizitatori